Reacties

Huisdieren — 27 reacties

 1. Wij hebben 2 honden en nu nog maar 2 katten.
  ( wij wonen buiten maar deze katten blijven binnen of zitten in een grote ren van 15 mtr lang)
  Dit nadat onze kat plotseling spoorloos verdween.

  Kan niet zonder dieren in huis als et aan mij ligt.

  Deboor

  • Gelijk heb je! Ik durf eventuele katten nu ook niet meer buiten te laten. Ik mis het echt om dieren in huis te hebben. Het huis voelt zo kaal en leeg.

 2. Twee katten. Het is zo heerlijk: als je iets liefs tegen ze zegt spinnen ze al. En de jongste kan de lamp aan doen met de trekschakelaar. We snappen achteraf geen van allen dat we zo lang in between cats zijn geweest.

 3. Ahhh dat is zo'n zielig blogje. :( Begrijp helemaal wat je bedoelt. Wij waren onze kat Dikkie eens drie dagen kwijt. En door de hectiek van de kraamperiode van onze jongste, merkte we pas na een dag dat Dikkie weg was. Waarschijnlijk door de voordeur naar buiten geglipt toen iemand wegging en niet opgemerkt. Dat besef dat ie weg is, dat was echt paniek. Vriendlief stond te huilen! Gelukkig is onze Dikkie een lekkere suffe en we vonden hem bij de tuinen achter ons huis weer terug. Lokken met een bak voer en daar was ie weer.

  Vind een dier heel gezellig en Vriendlief hield eerst ook niet van katten maar is helemaal overstag sinds Dikkie er is. Alweer een jaar of 6.

  We hebben ook nog een schildpad en cavia. Als de cavia dood gaat, komt er geen nieuwe. Vorig jaar hadden we er nog twee. Het is veel werk en heb dat onderschat. Hoewel deze caaf alle zorg van de wereld krijgt. Beest is geopereerd, heeft speciaal voer, mineraalwater, hooi, bodembedekking. Dure klant! ;)

  • Dat zo'n kleine cavia zoveel dure zorg vraagt! Ergens wel grappig!

   Het is inderdaad een zielig blogje, want ik mis de katten echt heel erg. Er mist echt iets in huis...

 4. Wij hebben ook katten en ik zou echt niet zonder willen. Ze zijn zo gezellig. Ze vragen inderdaad maar weinig aandacht, maar je merkt wel dat je niet alleen bent. Dat vind ik wel heel fijn, zeker toen mijn vriend nog veel 's nachts weg was en ik in m'n eentje in een groot huis op het platteland zat. Dan is het fijn om te weten dat er nog een paar tijgers in huis zijn, ook al komen die alleen in beweging voor eten ;-)

 5. Wij hebben nu geen huisdieren. Voor katten zijn we allergisch - anders hadden we ze al lang gehad, zonder twijfel - en honden houden is op letterlijk drie hoog achter geen goed idee. Mijn ouders en opa en oma hadden altijd honden, en ik merk ook dat ik het best wel mis.

  • Je woonruimte bepaalt inderdaad ook wel of je huisdieren kunt houden. Zo had ik in ons huis in de stad niet het gevoel dat er ruimte was voor huisdieren, maar hier op het platteland wel.

 6. Vlak na het overlijden van mijn laatste kat werd ik ernstig ziek, toen was een katloos huis plezierig. Maar nu ik weer hersteld ben heb ik mezelf getracteerd op een bezoekje aan het asiel. En het is een feest om weer een poes in huis te hebben. Groet

 7. Wij zijn een gezin met 5 kinderen en we hebben een hond, 2 katten en 3 kippen. We kunnen echt niet zonder. Een van de katten is 2 weken zoek geweest; we waren allemaal van de leg...

  • Dat snap ik helemaal! Maar wat superfijn dat hij terug is gekomen! Ik wilde maar dat dit scenario bij ons ook gebeurde. Maar sinds de buurman dus zei dat ze waarschijnlijk het slachtoffer zijn geworden van een vos, heb ik weinig hoop meer.

  • Onze kat bleek met een gebroken bekken tussen de struiken langs de kant van de weg te liggen... Voorbijgagers hebben de dierenambu gebeld.

 8. Hier ook een kat en een hond,zelf ben ik altijd opgegroeid met (meer) dieren en ik vind huisdieren om me heen echt fijn, gezellig en ook gezond, bedoelende dat weer of geen weer, ik toch altijd en elke dag lekker wandel in de buitenlucht, wat bij het weggaan bv niet aantrekkelijk is maar bij thuiskomst het je echt zo'n heerlijk gevoel kan geven omdat je het toch lekker gedaan heb, flink wandelen en de regen/wind/sneeuw en stormen getrotseerd :-).
  ( en de vriendinnen van mijn oudste dochter verzuchten wel eens wauwww jij hebt ook alles, grote broer en 2 kleine schattige broer en zus en een hond en een kat :-) )

  • Dat fijne gevoel bij het thuiskomen herken ik van het hardlopen. Daar heb ik ook niet altijd zin in, maar bij thuiskomst ben ik altijd weer blij dat ik het heb gedaan.

 9. Over de jaren hebben we enorm veel gehouden van onze poezen, maar het is zo vreselijk als ze sterven dat je je soms afvraagt of het een goed idee is om er weer een in huis te halen. De eerste heb ik naar de dierenarts gebracht wegens maagkanker en moest toen het ene na het andere kind troosten toen ik dit moest opbiechten toen ze uit school kwamen. De tweede is met 15 jaar en in goede gezondheid klem komen zitten in de boom bij buren en dat werd pas na 4 dagen afwezigheid ontdekt. De derde, een unieke 14 jaar oude schat die door de hele buurt werd bemind (en misschien ook wel gevoerd) lag in de tuin met verlamde achterpoten na een beroerte en ook voor hem maakte ik de gang naar de dierenarts, de vierde (een half wilde kat) leefde 19 jaar lang en deed op het einde niets meer dan eten en drinken (en poepen en plassen naast de bak)en heel hard schreeuwen en ook die heb ik uiteindelijk weggebracht en nu blijft er nog 1 lieveling over, de zus van no. 3, die extra aanhankelijk is geworden nu ze nog maar de enige is. En wanneer die gaat dan weet ik echt niet goed meer wat ik dan zal doen. Misschien toch een hond?
  Maar die leven niet zo lang als katten.

 10. Ik hoop van harte voor je dat Harry weer terug komt.

  Vind het jammer te lezen dat er nog steeds zoveel mensen katten houden die nooit buiten komen. Als je een kat niet de juiste leefomgeving kunt bieden, doe het dan niet.

  Groet Petra

 11. Ik heb twee poezen. Ze lopen veel buiten, voornamelijk in mijn eigen tuin.
  Hiervoor had ik één kat. Toen die doodging, hoorde ik dagen daarna haar pootjes dribbelen op het laminaat. Heel vreemd, zo ineens een katloos huis.

 12. Wij hebben sinds september weer een poes, na dik een jaar 'poesloos' te zijn geweest. Mijn vriend wilde na bijna twintig jaar kattenzorg geen kat meer maar mijn dochter en ik konden er maar niet aan wennen. Nu hebben we dus weer een nieuwe en ik ben elke dag opnieuw blij met hem. Bij de paardrijjuf van dochter (die ook op het platteland woont) verdwijnt ook af en toe een poes. Zij zegt dat ze dan waarschijnlijk door een vos zijn gepakt. Brrr.

 13. We hebben een kater en een poes. Allebei uit het asiel. Ook hebben we een konijn gehad, die 10 jaar en 10 maanden is geworden. Altijd katten gehad met een tussenpauze van 5 jaar, omdat mijn jongste zoon mogelijk allergisch was voor katten en dat bleek gelukkig niet zo. Het aaien van de kat is ook goed tegen stress. Bij ons is de leuze: Home is where the cat is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>