De axolotl van mijn jongste zoon: hij loopt rond!

axolotl

Een tijdje terug kreeg mijn jongste zoon vier baby Axolotls.

Helaas werden ze nooit groter dan een speldenprik.

Maar een paar weken geleden kreeg mijn zoon een appje van de gulle gever dat ze dit keer een volgroeide Axolotl aan hem wilde geven.

Hij wordt gepest!

Deze werd namelijk gepest door haar twee andere Axolotls.

Hij was al een been kwijt, en aangroeien lukte niet, want dan vrat het vrouwtje het er meteen weer af! Maar het bijzondere aan deze salamanders is hun mogelijkheid tot regeneratie.

Volgens mijn zoon is de afgebeten poot al aardig terug gegroeid!

Nieuwe Axolotl

Mijn zoon vond het verhaal van de gepeste Axolotl zo zielig dat hij toestemde. Deze nieuwe heeft één groot voordeel ten opzichte van de baby versies: je kunt hem prima zien, want hij is best groot.

In eerste instantie vreesde ik dat hij ook al dood was, want hij lag daar maar te liggen.

Maar inmiddels zit hij soms ineens aan de andere kant van het aquarium.

En deze week appte mijn zoon mij een filmpje waarbij de Axolotl naar hem toe komt!

Hij komt naar mijn zoon toe

Hieronder het filmpje dat mijn jongste zoon mij appte. (Als je het niet ziet, dan zit er waarschijnlijk een Adblocker of zo voor)

Soep vindt hem ook erg interessant….

poes en axolotl

Ik ben blij dat er een goed deksel op zit!

Vanwege Soep, maar ook wel omdat ik hem stiekem een beetje eng vind. Ik ben niet zo van de reptielen.

Maar ik vind het leuk voor mijn jongste zoon.

Similar Posts

5 Comments

 1. Ach, ieder zijn hobby. Hij is best wel groot. et filmpje zie ik inderdaad niet, maar ik ga daarom niet de adblocker uitzetten. Hij zal niet voor niets geblokt worden.

 2. Ik heb ook een axolotl gehad. Die verbleef ‘s zomers met de goudvissen in de vijver in de tuin. Maar we konden hem op een bepaald moment niet meer vinden. Ook na veel pogingen om hem terug te vinden, lukte het ons niet. Toen hebben de goudvissen overwinterd in hun grote aquarium en het was onzeker of de axolotl het onder het ijs en in het koude water overleefd had. En ja hoor, hij was er nog, het volgende voorjaar, springlevend! Ik weet eerlijk gezegd niet meer of het een strenge winter was toen de axolotl in de vijver zat. Waarschijnlijk niet, want de dieren komen oorspronkelijk alleen voor in Mexico, ten zuiden van Mexico-stad, lees ik op Wikipedia.

  1. Ik had me destijds geen zorgen hoeven maken over de watertemperatuur, want verderop lees ik op Wikipedia dit:
   “De axolotl leeft in relatief koel water en moet niet te warm worden gehouden omdat de dieren hier niet tegen kunnen. De watertemperatuur moet tussen 12 en 19 °C liggen. Zoals alle koudbloedige organismen zijn axolotls minder actief bij lage temperaturen. Hoge temperaturen moeten vermeden worden want deze veroorzaken stress, agressie en een grotere eetlust. Bij een temperatuur van 25 graden of hoger sterven de dieren. Om de winter na te bootsen kan de watertemperatuur verlaagd worden naar ongeveer 5 graden gedurende twee tot drie maanden.”
   Het water in een flinke vijver in de winter is meestal op de bodem tenminste 4 à 5 graden.
   Toen, rond 1975, had je nog geen Wikipedia ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.