Reacties

De axolotl van mijn jongste zoon: hij loopt rond! — 5 reacties

 1. Ach, ieder zijn hobby. Hij is best wel groot. et filmpje zie ik inderdaad niet, maar ik ga daarom niet de adblocker uitzetten. Hij zal niet voor niets geblokt worden.

 2. Ik heb ook een axolotl gehad. Die verbleef 's zomers met de goudvissen in de vijver in de tuin. Maar we konden hem op een bepaald moment niet meer vinden. Ook na veel pogingen om hem terug te vinden, lukte het ons niet. Toen hebben de goudvissen overwinterd in hun grote aquarium en het was onzeker of de axolotl het onder het ijs en in het koude water overleefd had. En ja hoor, hij was er nog, het volgende voorjaar, springlevend! Ik weet eerlijk gezegd niet meer of het een strenge winter was toen de axolotl in de vijver zat. Waarschijnlijk niet, want de dieren komen oorspronkelijk alleen voor in Mexico, ten zuiden van Mexico-stad, lees ik op Wikipedia.

  • Ik had me destijds geen zorgen hoeven maken over de watertemperatuur, want verderop lees ik op Wikipedia dit:
   "De axolotl leeft in relatief koel water en moet niet te warm worden gehouden omdat de dieren hier niet tegen kunnen. De watertemperatuur moet tussen 12 en 19 °C liggen. Zoals alle koudbloedige organismen zijn axolotls minder actief bij lage temperaturen. Hoge temperaturen moeten vermeden worden want deze veroorzaken stress, agressie en een grotere eetlust. Bij een temperatuur van 25 graden of hoger sterven de dieren. Om de winter na te bootsen kan de watertemperatuur verlaagd worden naar ongeveer 5 graden gedurende twee tot drie maanden."
   Het water in een flinke vijver in de winter is meestal op de bodem tenminste 4 à 5 graden.
   Toen, rond 1975, had je nog geen Wikipedia ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder