Reacties

Magnetron versus oven — 19 reacties

 1. Ik heb twee aparte ovens, een gewone oven en een microgolfoven..
  Iemand had mij een combi-oven afgeraden....ik gebruik de magnetron ook niet zoveel moet ik
  zeggen, vooral om dingen op te warmen of dingen te ontvriezen die
  ik weer vergeten te ontdooien was...
  liefs

 2. ik heb een combi magnetron/oven en ben er goed mee kwa kookactiviteiten lasagne is bv in 11 min klaar en heeft door de combistand toch dat lekkere gesmolten ovenachtige bovenkantje en niet dat sompige magnetron alleen verwarmde gebeuren...
  ooit zou ik wel even goed er nog een aparte oven erbij willen omdat daar toch meer in kan en ik nogal kookgek ben, maar dan denk ik weer en hoevaak zou ik dat gebruiken? en nu red ik het in de combi ook, dus...dus ik twijfel weer eeuwig ook daarover ;-)

 3. Ik heb een combi, maar gebruik eigenlijk alleen de oven. Hoewel ik overweeg de magnetron-kook-hulpmiddelen van tupperware aan te schaffen. Daar hoor ik veel goede dingen over.

 4. Mijn eerste oven(tje) bestond uit een groot blik wat op het gasfornuis kon. Daarna verhuisden we naar een flat waar geen oven in kon maar wel een combi, die op een plank stond.
  Nu wonen we in een huis waar wel een oven in past. Ook heb ik een kleine magnetron voor het opwarmen van maaltijden ( voor laatkomers ), melk en mijn hittepit.

 5. Wij hebben een aparte magnetron die we alleen gebruiken voor melk opwarmen enzo. Als hij ooit stuk gaat, weet ik niet of we hem wel vervangen. Verder hebben we een fornuis met een enorme oven. Ik ben een behoorlijke consuminderaar, maar ik geniet gewoon van die oven. Voor het hele gezin en zelfs voor een lading visite past alles erin. Hij is mooi, hij doet het geweldig. Ik ben er gewoon echt heel erg blij mee. Dan kost het maar wat meer. Voor sommige dingen mag dat, denk ik dan.

 6. Ik heb beide apart, maar net als meibloempje denk ik dat een magnetron niet gezond is. Dus gebruik ik hem hoogst zelden. Ik heb een hete-lucht oven en daar worden de pizza's zo lekker in ;) (en de korstjes op ovenschotels ook!)
  Echt koken in de magnetron kan ik dus ook niet...

 7. ik heb ze (nog) allebei....

  maar de magnetron gaat het -vrees ik- niet heel lang meer uithouden, en dan vervang ik 'm ook niet meer.

  Het kan zijn dat hij minder energie gebruikt, maar hij is ook voor veel minder dingen geschikt dan een oven. Taart, brood, koekjes, lasagna.. niet echt dingen die je in 'n magnetron kunt zetten. En groenten in de magnetron.. daar blijft geen vitamine inzitten.

  Ik hou dus veeeeeel meer van mijn oventje, al vreet 'ie misschien wat meer stroom ;)

 8. Ik heb onlangs de magnetron onder in een keukenkast gezet, dat bakbeest stond vooral in de weg en werd amper gebruikt. Binnenkort gaat ie de deur uit want ik mis 'm niet sinds ie daar staat.
  Roos maakt de heerlijkste gerechten in de oven.
  Het zal meer energie verbruiken maar mijn gevoel zegt dat het een gezondere manier van eten bereiden is.
  groetjes Jannet

 9. We zijn de keuken aan het verbouwen. In de nieuwe keuken 'krijg' ik een AGA fornuis met 4 ovens! en nog een aparte kleine magnetron.
  Nu hebben we nog een kleine combi.

  Jacqueline

 10. wij hier enkel een oven ongeveer al 8jaar !
  wij en voor al ik ben niet zo een fan van eten gemaakt of opgewarmd in de microgolfoven .
  ik vind er een smaakje aan hangen !
  en de vitaminen gaan wel verloren hebben ze mij altijd wijs gemaakt !
  dus wel beter voor milieu maar niet voor ons...???

 11. Wij hebben een Oven en aparte Magnetron.
  Ik kook iedere avond de aardappels in de Magnetron en verder word hij voornamelijk gebruikt om te ondooien en iets snel warm te maken bv kop soep of melk

 12. Ik gebruik de magnetron vaak om juist dingen voor te garen die ik in de oven ga gebruiken. Uien eerst in de magnetron gaar maken voordat ik ze in een ovenschotel verwerk. Verder kook ik er regelmatig aardappels in en visschotels. Ook restjes opwarmen is hij zeer geschikt voor. Mijn oven gebruik ik ook veel. Met een groot gezin kun je dan gewoon meer tegelijk kwijt. Heb je een snelkookpan? Dat vind ik namelijk ook een zeer handig ding in de keuken. Volgens mij is dat een goed alternatief voor de magnetron als je een grote hoeveelheid klaar moet maken.

  Groeten, Herminez

 13. Toen de wetenschappelijke resultaten van levensmiddelen in de magnetron de ronde gingen doen heb ik de mijne aan de straat gezet. Ik eet graag gezond en let op de inhoud van het levensmiddel. Ze verkopen het met het praatje; het werkt als radiogolven. Ja? Met welke snelheid. Een gewone douche is lekker maar met samengeperst water kun je een telefoonboek snijden. Door de hoge intensiteit van die radiogolven krijg je met de magnetron alleen nog maagvulling binnen. We hebben net een nieuwe keuken gekocht maar ondanks aandringen van ieder....geen inductie. Dat gaat ook te snel. En een gewone oven; heerlijk.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 14. Ik heb een combi maar echt koken met de magnetron doe ik nooit eigenlijk. Hooguit wat stoom-boontjes.
  Ik gebruik de magnetron vooral voor het ontdooien van vlees en om warme chocomel mee te maken.

 15. Kan je toch onmogelijk vergelijken. Ik heb een combi magnetron en een gewone elektrische oven.
  Ik gebruik de magnetron alleen om iets op te warmen en om vis even te garen. Een gewone oven kan veel meer dan dat. Als ik er maar één mocht kiezen, dan zou het zeker de gewone oven zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder