Reacties

Oven schoonmaken citroen — 8 reacties

 1. Goede tip, ik heb dit voor vandaag op de planning staan, dus ga het proberen. Denk je dat je ook citroensap kunt gebruiken, in plaats van citroenen? Die heb ik nl niet in huis, dus dan hoef ik er niet speciaal iets voor aan te schaffen. De dampen lijken me hetzelfde. En hoe lang heb jij de oven aan?

  • citroensap in een flesje heeft toevoegingen (conserveermiddelen), ik weet niet of dat invloed heeft op de dampen in je huis?

  • Ik heb het ook een keer geprobeerd met zo'n plastic citroen! En daar dan het sap uit gespoten in de ovenschaal. Maar ik had het gevoel dat dit minder goed werkte, dan de gesneden citroenen in water.

 2. Ik heb een combi-magnetron, met onderin een draaiende schijf. Alles wat morst komt op die schijf terecht en die neem ik dan uit en was ik dan af. Heel makkelijk. Verder zit er wel bak-aanslag op de wanden, beetje ingebrand, dat krijg ik niet meer weg, maar ik neem de binnenkant regelmatig uit met een sopje. De bakplaat gaat er nooit in zonder bakpapier en het rooster schrob ik regelmatig met jif of zoiets...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Citroen gebruiken vind ik eigenlijk zonde!
  Eens in de zoveel tijd is er een glazen flesje in de aanbieding bij de Aldi, met geconcentreerd citroensap ( net zoiets als in de plastic citroentjes). Als je daarvan wat in een glazen schaaltje doet en een flinke scheut water er bij ( zelf even uitzoeken welke verhouding werkt) zet je die in de magnetron, voor ongeveer 3 minuten. Heel voorzichtig het schaaltje er uit halen. Je hoeft nu alleen even met een vochtige ( microvezel) doek door de magnetron te vegen en je magnetron is helemaal schoon en fris! In de oven heb ik het nog nooit geprobeerd!
  Die maakt ik weer anders schoon.
  groetjes, Franca.

 4. Goede morgen wat je ook kan doen is bakingsoda gebruiken en daar de citroen bij voegen en een beetje water word alles lekker schoon van. en weetje dat je met azijn bij je was hij lekker zacht word.Groetjes Angelique

 5. Ik maak na ieder gebruik schoon, al is het maar wat water, gewoon even een doekje met allesreiniger o.i.d. erdoor halen en hij wordt nooit echt vies. Scheelt een hoop frustratie. Ik had eerst een 2ehands oven en die kreeg ik gewoon niet meer schoon, met niks, sindsdien heb ik besloten het gewoon na ieder gebruik te doen om dat te voorkomen. :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder