Reacties

Afzuigkap schoonmaken: hoe doe je dat? — 16 reacties

 1. Goedemorgen
  Ik doe het de laatste tijd eerst met ontvetter, even in laten trekken en dan met een sponsje en afspoelen.
  Daarna nog in de vaatwasser en ze blijven mooi.
  Als ik ze alleen in de vaatwasser doe blijven ze toch nog een beetje plakjerig en voelt de rest van de vaat ook nog een beetje vet.

  • Dat laatste klinkt inderdaad niet prettig Ingrid. Fijn dat je hiervoor een goede oplossing hebt gevonden door het eerst handmatig met ontvetter schoon te maken.

 2. Ik doe het elke twee of drie weken met dasty. Even in laten weken in een emmer. Kunnen er niet helemaal in dus even omdraaien na een poosje. Daarna borstelen met een nagelborstel. De lange haren van een afwasbostel gaan bij mij altijd vast zitten. Naspoelen en schoon zijn ze. Buiten het inweken nog geen 10
  minuten werk.

 3. Hmmm ik doe het denk ik bijna altijd in de vaatwasser, de buitenkanten van de kap maak ik schoon met een hara sopje, jeweetwel een druppeltje bladiebla, maar ik gebruik meer dan een drupje, werkt prima.
  Ik houd niet bij hoe vaak ik ze doe, maar ik doe t wel regelmatig.....zou ik dat bij moeten houden???

 4. Wij doe ook regelmatig schoon maken. Maar we hebben geen filter erin. Vanwege gevaar voor de andere wonen. Appartement wonen wij. Vandaar dus. Wel handig tips van jou. Dasty is ook goede spul. Groetjes,

 5. Oh ja! De afzuigkap! Die maak ik echt nooit meer schoon. Ten eerste omdat ik heel weinig kook. En ten tweede omdat mijn afzuigkap niet aangesloten zit (mag niet van de verhuurder). Er zit zo'n afzuigding in het plafond maar dat is dus compleet zinloos. Groot minpunt van deze woning!

 6. Een verschrikkelijk klusje vond ik het vroeger. Nu steek ik ze ook in de vaatwasser, lekker makkelijk! Dat ze er ondertussen een beetje beschadigd uitziet vind ik niet erg, want uiteindelijk zie je dat toch niet

 7. Ik heb van die fiberfill achtige filters. Die kun je wassen. De buitenkant plus het rooster dat voor de filters zit, maak ik schoon met lampenolie! Het vuil vliegt eraf. Daarna afnemen met water, nieuwe filters erin en klaar! Natuurlijk doe ik dit niet vlak voor ik ga koken i.v.m. mogelijk brandgevaar.
  Mijn opa had een motorfiets, hij maakte vette onderdelen ook altijd schoon met lampenolie, vandaar dat ik dat wist.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder