Reacties

Vuilniszakken: 6 x soorten en maten — 21 reacties

 1. Gebruik alleen een vuilniszak in de pedaalemmer, er past geen volle vuilniszak in de kliko, alles gaat in kleine zakjes of gaat er los in.....
  Dit op verzoek van de gemeentereiniging !!

  Henny

 2. Hallo,

  Ik ben dol op trekbandzakken! Een geurtje vind ik te chemisch... Maar ik snap je wel.
  Ik ben opzoek naar betaalbare organische zakjes, voor binnenshuis. Wie weet waar ik die (betaalbaar) kan krijgen?

 3. 10 ml zakjes :-) dat is wel heeel klein...

  Wij gebruiken gewoon de allergoedkoopste vuilniszakken van 60 liter. Dat is groter dan mijn vuilnisbak, maar vind ik makkelijk. Niet zo proppen. Wanneer hij bijna vol is, knoop ik gewoon de bovenkant dicht, zonder witte dingetjes.

  Gft afval heb ik alleen tijdens het koken. Dit doe ik in mijn schillenbak en leeg ik gelijk in de groene bak. In de groene bak gaan ook de hamster korrels, dus die nemen overtollig vocht op.

  • Mijn vuilniszakken passen precies in de vuilnisbak. Het nadeel is dat ze daardoor helemaal vol zitten. En zo houd ik geen ruimte over om er een knoop in te leggen. Eigenlijk wel slim dus om een iets kleinere vuilnisbak te gebruiken!

  • Zo doe ik het ook, gewoon een knoop in leggen. Het eerste dat in de nieuwe vuilniszak komt is dan ook die verzameling witte dingetjes.
   Ik heb 3 bakken staan in mijn keuken: 1 voor grijs afval, 1 voor plastic, en 1 voor gft.

 4. Ik hou de vuilniszakken juist graag open als ik ze in de kliko doe. Kan ik het later eventueel veel beter aanduwen en die onhandige volle zakken nemen meer ruimte in dan losse spullen (al is de kliko tegenwoordig, sinds plastic opgehaald wordt eigenlijk nooit voller dan 1/3).

 5. Ik maak mn vuilniszak nooit dicht. Als ie vol is schud ik m om in de kliko. Dan kan er meer in de kliko. We betalen hier per lediging dus de kliko moet goed vol zijn. Inderdaad 10 ml is errug klein, dat zal wel een foutje zijn

 6. Voor mijn Brabantia pedaalemmer heb ik de vuilniszakken van de blokker (volgens mij heten die Handy). Of te wel je bent niet gebonden aan de (dure) zakken van Brabantia. De zakken van de Blokker hebben precies hetzelfde formaat als die van Brabantia. Ik heb zo'n hoge pedaalemmer (30 liter)

 7. Bij ons gaat alles rechtsreeks in de kliko, zonder vuilniszak. Het plastic wordt apart opgehaald, daarvoor krijgen we zakken van de gemeente. Die zak zit in een ouderwetse prullenbak en staat buiten. Binnen heb ik ook een prullenbak, daar gaat onderin een oude krant en eens per week kiep in de inhoud in de restafval kliko. Voor GFT hebben we een klein bakje op de aanrecht, dat gaat zo de compostbak in die in de tuin staat. Vuilniszakken heb ik alleen in huis om kleding in de doen die naar de kringloop gaat.

 8. Het maakt mij werkelijk niks uit wat voor zak erin zit :-)
  Ik gooi het namelijk toch weg en ik ga zeer zeker nooit aan mijn volle vuilniszakken ruiken. Dus zo'n geur zak is wat dat betreft niet aan mij besteed :-)
  Mijn hondepoepopruimzakjes v(an de action, voor het geval hond op een foute plek poept, maar dat doetie nooit ) geuren wel naar een soort wasverzachter.

 9. Een kleine (afvalverspil) tip, die ik regelmatig gebruik.
  In het emmertje van de wc past precies een lege broodzak!
  Moet je dacht ik een 3l emmertje hebben.

  Kost niks en past precies :-)

 10. In de wc en badkamer heb ik een kleine prullenbak. Daar ligt onderin de nieuwe rol met 20 liter zakjes. Dat doe ik al sinds de geboorte van onze oudste. (De kraamhulp kwam met deze supertip!)
  In de keuken heb ik in mijn aanrechtkastje 3 prullenbakken in één: 2 emmers met 7,5 liter inhoud en 1 met 15 liter inhoud. Daar gebruik ik kleine zakjes in. Ik heb wel eens organische zakjes gezien voor het gft afval, maar die vind ik veel te duur. IK houd het emmertje met zak en al op zijn kop boven mijn kliko. De inhoud valt eruit en het zakje gooi ik vervolgens bij het plasticafval. Voor de prullenbakken gebruik ik goedkope rolletjes van 10 of 16 liter en 20 liter.
  De grote vuilniszakken gebruik ik om kleding en jassen op zolder op te bergen of kleding weg te brengen. Dus moeten ze stevig zijn. Ik doe ze gewoon niet te vol en knoop ze dicht. Werkt prima!!

 11. Ha.. Ik haal mijn vuilniszakken tegenwoordig bij de groothandel. Dan moet je er wel veel bestellen, maar ze gaan toch vanzelf op: huchem.nl/vuilniszakken/

  De trekband KOMO vuilniszakken krijg ik nooit helemaal goed dicht, dus toch maar de ouderwetse. Inderdaad wel goed opletten bij de dikte, die goedkope eurosjopper dingen scheuren zo door :/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder