Pack Bag: vuilniszak openhouder! Echt briljante hack!

​Pack-Bag®

Ken jij de Pack Bag?!

Het is een geweldige uitvinding vind ik.

En dit is waarom.

Waarom de Pack Bag zo'n slim idee is

Heb jij dat ook wel eens dat je bijvoorbeeld een boel blad hebt geharkt en dat in een vuilniszak wilt gooien.

En dat nét op het moment dat je het afval er in wilt doen, die stomme vuilniszak in elkaar zakt?

En dat alle blad dan op de grond valt?

Ik wel!

Je kunt natuurlijk altijd iemand anders even vragen om de vuilniszak voor je open te houden, terwijl jij het afval er in doet, maar dan moet die net voor handen zijn. En als je van die kinderen hebt die je eerst helemaal moet roepen, en die vervolgens niet overlopen van behulpzaamheid, dan weet je dat zo'n extra paar handen ook snel weer wegloopt als je even niet oplet.

Pack Bag: vuilniszak openhouder!

Dus toen ik las over de Pack Bag vond ik dat interessant. Want de Pack-Bag is een hulpmiddel dat je helpt om een vuilniszak open te houden. En anders dan een stel pubers, loopt zo'n Pack-Bag® niet weg.

Het is een soort geduldige vuilniszak openhouder!

Pack Bag: wat is het eigenlijk?

Een Pack-Bag® is eigenlijk simpelweg een plastic schot van polypropyleen. Dat schot doe je in de vuilniszak, en die blijft dan netjes overeind staan terwijl jij rustig het afval er in kunt gooien. Het is dus als het ware een paar extra handen. Typisch zo'n uitvinding waarbij je denkt:

'Waarom heb ík dat niet bedacht!'

Afval scheiden met de Pack Bag

Maar afgezien van het feit dat het een handig ding is, doet de Pack-Bag® ook nog iets anders wat me aanspreekt. Hij maakt het scheiden van afval makkelijker zeggen de makers.

Ik heb opgezocht wat ze daar precies mee bedoelen, want ik dacht aan één of ander vernuftig systeem. Maar ze bedoelen eigenlijk gewoon dat je de Pack-Bag® in een vuilniszak kunt doen, en zo een ad hoc vuilnisbak kunt maken voor bijvoorbeeld je plastic afval...

Demonstratie van de Pack Back vuilniszak openhouder

Pack Bag kopen

De ​Pack-Bag® is te koop in 3 maten: 

 • Small: 65 x 45 cm (20 liter)
 • Large: 95 x 65 cm (60 liter+)
 • Extra Large: 119 x 79 cm (90 liter+)

En als je nou voor de groene kleur kiest, dan heb je er eentje van gerecycled materiaal. Op de website van Pack-Bag vind je een overzicht van winkels waar je ze kunt kopen. Pack bags zijn ook te koop op bol.com.

pack bag vuilniszak openhouder

N.B. Ik zag dat een aantal gemeentes ze gratis weggeven!

Conclusie over de Pack-Bag®

Ik heb er zelf nog geen, maar als de gemeente Doetinchem ze gaat weggeven zeg ik zeker geen nee! Of ik er eentje ga kopen weet ik nog niet.

Kende jij de Pack-Bag®? Wat vind je er van? 

Similar Posts

26 Comments

 1. Nee dat ken ik niet want ik heb geen tuin..maar wat ik wel soms heb is dat met de kattenbak verschonen. . Het leegmaken daarvan vraagt angstige precisie, want je voelt het al als dat niet goed gaat.. de hele inhoud over de keukenvloer.dat betekent de hele keukenvloer kuisen.. dus voor die klus zou zo'n hulpje ook wel handig zijn..

 2. Dat lijkt me echt super handig! Echt zo'n product dat je ziet bij het Beste idee van Nederland en denk waarom heb ik daar nooit eerder aan gedacht!

 3. Het groenafval gaat hier gewoon in een gft container. Voor het plastic afval hebben we huer wel zakken. Die zijn niet lastig om te vullen, maar waaien snel weg. Als het hard waait moet ik die in de garage zetten. Ik heb die zakken liever niet in de garage omdat onze garage goed geisoleerd is en niet snel koud is. Dan wil het plastic weleens gaan ruiken.
  Ik vind het idee van die bag wel handig, maar hier nog niet nodig met de drie containers (papier, gft, restafval).

 4. Ziet er zeker handig uit, maar ik ben toch blij dat wij een afsluitbare vuilnisbak voor het plastic hebben. Te vaak gaat er plastic in dat nog heerlijk 'geurt' naar de etenswaren die er in verpakt zaten. Dat zou teveel verleiding zijn voor onze huisdieren bij een open zak.

 5. Het zal best handig zijn maar ik doe niet mee aan nog meer plastic in huis halen, ik ben juist aan het plastic minderen en schaf vooral duurzame spullen aan (zoals potten van glas in plaats van al dat plastic). Ook als ie gratis was dan nam ik ' m niet!

 6. Lijkt me dat een groot stuk karton hetzelfde kan doen? Wij hebben altijd wel een aardige doos ergens staan die we dan kunnen gebruiken. Daarbij, de meeste vuilniszakken zitten bij ons gewoon in een vuilnisemmer. Te zijner tijd zelfs eentje waar er twee in zitten, voor afvalscheiding.
  Leuk bedacht, maar ik heb er nooit eerder behoefte aan gehad. Denk dus ook niet dat het iets voor ons is.

 7. Dat lijkt me handig!!
  Ik storm altijd de kamers door met een vuilniszak, maar wil je er iets in doen zit die weer dicht of is het kind wat hem in de handen had in eens verdwenen...

  Mmm, als ze, ze weggeven sta ik vooraan!
  Maar vermoed niet dat het gaat gebeuren hier in Wageningen, denk serieus over aanschaffen inderdaad!

 8. Nog nooit voordien van gehoord, maar het lijkt me super handig! Dus meteen op zoek gegaan. Doch het lijkt niet te worden verdeeld in België. Bij Bol.com hebben ze hem ook niet (meer).

 9. Oh wauw, dat is echt handig! Dat had ik veel eerder moeten weten haha. Als we in de tuin werken, gaat alles meestal rechtstreeks in de groene container, dus zonder zakken. En inmiddels heb ik in de keuken een afvalemmer met 3 zakken, dus plastic gaat daar nu in. Maar vind het wel een leuke uitvinding.

 10. Ik ben altijd zo onder de indruk van dit soort 'uitvindingen'. Een uitvinding als deze ligt zo ontzettend voor de hand en toch duurt het een eeuwigheid vooraleer er zo eens iets op de markt komt...

 11. Ik ben heel erg blij met dit artikel! Wij hebben een tuintje aan het water. Achter ons huis is dus geen pad. Dat betekent dat wij met de kliko voor tuinafval door het huis moeten. Zwaar irritant. Anders optie is het in een zak doen, maar dat is dus vreselijk onhandig. Dit is DE oplossing voor ons. Thanks!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.