Reacties

Extra betalen voor plastic patatbakje e.d. — 14 reacties

 1. De McDonalds friet zit toch al jaren in karton? De overstap lijkt me niet zo moeilijk. Bij onze plaatselijke visboer komt de kibbeling sinds een jaar of wat ook in een kartonnen bakje met ruimte voor de saus. Prima dat er zo minder plastic komt. Maar ik hoop wel dat behalve dat consumenten minder plastic moeten gaan gebruiken ook fabrikanten meedoen! Ik zag laatst hoe containers met dozen met produkten worden omwikkeld met heel veel plastic om te zorgen dat het niet omvalt. Dat was zoveel plastic, daar kan je een paar duizend bakjes mee maken!

 2. Ik kom nooit bij de snackbar, maar ik snap heel goed dat het voor hen onhandig is als iedereen met een eigen bakje aan komt zetten. Ik stel me zo voor dat ze toch over zullen gaan op papieren bakjes.

 3. De snackbar, waar wij zo af en toe snacks of friet halen , gebruikt al jaren geen plastic bakjes meer. Bakjes van karton, papieren zakjes en heb je heel veel dan krijg je er een papieren draagtasje bij!
  Voor metalen rietjes is een speciaal borsteltje waar je de binnenkant van de rietjes prima mwe kunt reinigen!

 4. We halen zelden eten, maar duur is het toch al, daar kan die verpakking ook nog wel bij. Prima als het wat meer karton/papier wordt, maar bij de rietjes vind ik het nog steeds een ranzige oplossing. Papier maché in je milkshake.
  Ik hoop dat het leefbaar blijft voor de snackbarhouders. Als je in de spits zit qua werk, zit je niet te wachten op allerlei eigen potjes/zakjes en wensen per klant, dan wil je lopendebandwerk kunnen verrichten.

 5. Een goede ondernemer heeft die al lang bij de prijs berekend. Want je betaald heus niet alleen voor je patat en de olie waar het in is gebakken, maar ook voor personeelskosten, huisvestingskosten, verpakkingskosten en ga nog maar even een tijdje door. Dus dat bakje mag je nu als consument 2x keer betalen. Dan heb ik persoonlijk liever dat ze een papieren variant nemen en dat ik daar voor betaal. Nou ja.. moet ik natuurlijk wel eerst naar een snackbar. ;-)

  Love As Always
  Dimario

 6. @ Duurzame optie van de overheid: Met je pan naar de snackbar.@

  De door de E.U. verplichte hygienerichtlijnen, bekend als de HACCP, is in het leven geroepen om daar waar met voedsel gewerkt wordt, een bepaalde garantie te kunnen waarborgen inzake de voedselveiligheid. Over het algemeen wordt daar strikt de hand aan gehouden.
  Onbegrijpelijk dat de overheid nu met de optie komt om met je eigen pan naar de snackbar te gaan. Dat is vragen om duurzame problemen. Slecht over nagedacht en in het belang van de volksgezondheid zeker geen aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>