Reacties

Broodtrommel: wat doe jij er in? — 23 reacties

 1. Ha, ha, ha!
  Zit hard (zachtjes, want kind slaapt nog) te grinniken om je vork en lepel en om je reactie op het school-gegijzel.

  Sophie heeft een rvs broodtrommel van greenjump met 2 vakken.
  In de ene gaat rijstwafel, (glutenvrij) brood of boekweitpannenkoek ofzo met beleg.
  In de andere gesneden fruit in een muffinvormpje, en evt. wat nootjes/rozijntjes/schijfjes komkommer/cherry tomaatjes ofzo.
  Dit is wél snel klaar, ik zou ook zeker niet beginnen een taartpunt! (Behalve als ik die nog in de koelkast had)

  Groetjes

  • Wat handig zo'n trommel met vakken. Zo voorkom je dat het voedsel elkaar 'aanraakt'. Die taartpunt wordt onder andere gemaakt van roggebrood en nog 7 andere ingrediënten.

 2. Lollll ik had denk al voor ik de inhoud wist van het boek kunnen vertellen dat alles behalve het standaard werk veel tijd zou kosten grinnik. Maar leuk dat je het toch even doorneemt met ons. En dat vers houden, eummmm in een koeltas? hahaha

  • Ik maakte altijd zelf een koeltasje voor in de schooltas van de kinderen. Dat deed ik door die diepvriestassen die je in de supermarkt kunt kopen op maat te maken met een sealapparaat! Ook voor het drinken werkt dit goed.
   Mijn jongens haalden hun lunchbox en drinken uit hun tas zonder mijn creatie te laten zien maar het eten blijft lekkerder op die manier en het drinken lekker koel.

  • Kan je dat iets specifieker uitleggen, hoe je zelf een koeltas maakt aan de binnenkant vd rugzak? Dit wil ik ook graag doen voor m'n kindjes ????.
   Ik hoor t graag!

 3. Straks komt er weer een (kook-)boek 'back-to-basic' en 'stoppen-met-pamperen'. Jongste eet brood met oude kaas uit zijn tweedehands Ajax-broodtrommel. De oude kaas apart verpakt "want ander wordt het jong-belegen", aldus zijn memorabele opmerking jaren geleden. Er is op zijn basisschool een koelkast voor de overblijf.

 4. Zo veel werk is het vaak niet. Een restje couscoussalade van een dag eerder, kippepootjes die al klaar zijn er in. De meeste dingen doe ik 's avonds al als ik toch al bezig ben met de maaltijd van de volgende dag: aardappels koken om te bakken bijvoorbeeld of de saus van de pasta maken.
  zo'n boek is vooral voor de ideeen en vaak lijkt de omschrijving veel werk maar blijkt het in de praktijk best mee te vallen met wat kleine aanpassingen.
  Nu kook ik ook dagelijks uit een kookboek omdat we dat leuk en lekker vinden dus vind ik zo'n lunchtrommel boek ook minder ingewikkeld denk ik.

  • Ik denk dat dit zeker meespeelt Lobke. Ik vond het echt helemaal niet makkelijk klinken. De dingen die ik er voor zou moeten doen zijn echt veel stappen.

   Maar ik kook zelden tot nooit uit kookboeken... Ik lees ze alleen maar 's avonds in bed.

 5. Jouw beschrijving van het boek maakt het nog wel het leukste ;)
  Heb voor de kindertjes een 3- en 5-vaks lunchtrommel gekocht van lunchbots. Ze nemen nu 2 boterhammen mee en in de vakjes iets van olijven / rozijntjes / kaas / plakjes vleeswaren / fruit / wortel / komkommer / baksel. Ik wil er elke keer nootjes bij doen maar die zijn verboden op school omdat er kinderen allergisch voor zijn. Dat vind ik wel weer sympathiek.

 6. Hier gaan er standaard drie boterhammen in het doosje (2 hartig, 1 zoet). Ik heb me wel voorgenomen om bijvoorbeeld eens een gekookt eitje of iets dergelijks mee te geven. Je kan hardgekookte eieren een aantal dagen (in de koelkast) bewaren. Een handje rozijnen of olijven lijkt me ook wel leuk om eens mee te geven.
  Noten en pindakaas zijn op school verboden vanwege een kindje met een heftige allergie dus dat is voor ontbijt of na school.

 7. De broodtrommels, nou ja hier krijgen ze voor 10.00 uur een bakje fruit, appel of banaan mee. De broodtrommel voor de lunch zit standaard een krentenbol of snee volkoren brood in, daarnaast is er wel aardig wat variatie. De ene keer komkommer, kaas en ontbijtkoek. Een andere keer een stuk koude pannenkoek en rolletjes augurk met boterhamworst of wat gedroogd fruit en pruimen of aardbeien.

  Ik pak eigenlijk alles wat ze lekker vinden en kijk of het in de broodtrommel kan :)

 8. Dat van die school gegijzeld is wel heel onhandig gekozen. Daar word je niet vrolijk van zelfs niet met leuke broodtrommel. Als je de hashtag #meenaarschool wel eens bekijkt in de ochtend verbaast het je wat moeders hun kids meegeven naar school. Velen zijn irritant creatief. Ik beschuldig hun ervan 's avonds al iets te maken. Kijk en dat trek ik dus niet. Ik moet dan bloggen :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder