Reacties

Medicijnkastje: wat moet er in zitten? Een overzicht! — 32 reacties

 1. Wederom weer een goed artikel! Echt heel erg eigenlijk om te beseffen dat ik heel veel niet eens in huis heb, terwijl ik een dochter heb om te beschermen. Toch maar eens naar kijken!

 2. Hier ook zoiets, plus:
  - Arnica olie (want werkt erg goed tegen spierpijn en kneuzingen)
  - Cinuforce van vogel (werkt bij mij erg goed ter voorkoming van dichtzittende holtes / voorkomen van voorhoofdsholteontsteking)
  - Tekentang
  - groene klei (werkt super tegen een maag die van slag is)

  Het eerste en laatste middeltje zijn op en moeten weer bijgekocht worden

 3. Fijn artikel! Ik zie dat ik toch nog wel een paar dingen mis in mijn medicijnmandje (een kastje heb ik ook niet) dus ik ga mijn mandje snel aanvullen.
  Ik heb nog 1 mogelijke aanvulling op jouw lijstje voor als je kleine kinderen hebt die graag in het gras en tussen de struiken spelen: een tekenlasso (met een pincet krijg ik die rotbeestjes niet los).

  Fijne zondag!

  • Een tekenlasso? Die ken ik ook al niet! Ik weet wel dat er ook een soort tekenkáárt is. Die is ook heel prettig. De tekentang die nu in ons medicijnmandje ligt is niet populair. Die ligt er al jaren in, omdat we meestal liever een andere methode gebruiken.

 4. Goed idee! Het is al weer een paar jaar geleden dat ik het kastje opgeruimd heb.
  ik heb ook altijd een flesje op voorraad van een middel (via de huisarts) dat aften in je mond tijdelijk verdoofd (voor mijn oudste zoon).

 5. Ik heb een nog veel uitgebreidere huisapotheek en dat vind ik wel fijn. Diverse soorten pleisters, speciale wondpleisters, homeopathische middelen, de hele bachbloesemserie, diverse soorten kruidenzalf. En dan nog de kruidenthee die gewoon in de kast staat, cola bij diarree. Ik heb een medische opleiding gedaan, ben gediplomeerd bachbloesemtherapeut, heb een opleiding voedingsleer gedaan en er zit wel een soort van heksje in mij. Vandaar :-)

  • Ik vind ibuprofen een fijnere pijnstiller dan paracetamol. Als paracetamol goed werkt is dat natuurlijk de veiligste keus. Maar bij sommige pijn zoals menstruatiepijn (ontkrampend) en kiespijn werkt ibuprofen beter.

  • Dat is het ook, maar een pijnstiller moet wel zijn werk doen. Bij mij doet paracetamol niks, nooit gedaan ook. Ik heb een tijdje ascal gebruikt als ik hoofdoijn had. Dat hielp goed. En op advies van mijn vroegere buurvrouw (verpleegkundige) ben ik ibuprofen gaan proberen. Ik had toen kiespijn en was beel blij met het advies.
   Ik gebruik het ook bij astma aanvallen. Officieel wordt dat afgeraden, maar ik gebruik het in overleg met huisarts en longverpleegkundige. De pufjes werken bij mij niet goed en ik heb last van veel nare bijwerkingen. Deze manier werkt beter, vanwege de ontkrampende en ontstekingsremmende werking.

 6. Hier genoeg aan dat soort zaken in huis, nu allemaal nog een het kastje achter de spiegel boven de wastafel, daar moet ik in het nieuwe huis iets nieuws op verzinnen. Dus ik loop er zodra ik het ga inpakken allemaal even door, weggooien wat weg kan en de rest gaan dan door naar het nieuwe huis in waarschijnlijk een mandje.

 7. Ik bewaar medicijnen en ehbo-spullen apart. Dat vind ik een stuk overzichtelijker, en het gebruik is ook echt anders.
  Als ik me bijvoorbeeld gesneden heb is het handig om ontsmettingsspul en een pleister en een schaar bij elkaar te hebben. Voor hoofdpijn heb ik dat allemaal niet nodig, maar wel een paracetamolletje.
  De keren dat mijn verwondingen zo groot zijn dat ik naast een verbandje ook wel wat pijnstilling kon gebruiken zijn gelukkig schaars, en bovendien wordt het ehbo-werk in die gevallen vaak in het ziekenhuis gedaan.

 8. Ik denk dat ik vrij veel in huis heb, buiten de medicijnen door arts voorgeschreven.
  Er wordt nogal wat geklust hier en ik ben onhandig met handen waardoor vaak beschadigingen zoals snij- en brandwondjes, en er is grote voorraad om dat allemaal te verzorgen en veel wat al genoemd is.

  Vorige week kreeg ik een guts hete boter in palm van hand van 3x3 cm en nu vol grote en kleine blaren. Eerst bij buren een gel geleend, die gebruikt een van gezin vaak omdat die ook last en daarmee paar maal gesmeerd.
  Nu doe ik er Atrix (de gewone handcreme die ook medicinale werking heeft) op, dat houdt de huis soepel en krijg ik geen korst, gaasje met betadine erop en dan met pleister en leukoplast bedekt en ik heb een netje om de hele hand om alles op te plaats te houden. Dit verschoon ik 2x per dag. Er gaat dus heel wat spul door deze weken.

 9. Wij hebben verschillende mandjes, ik richt die thematisch in, behalve het mandje voor mijn dochter, die heeft dus eentje voor haar alleen. Ik ruim de mandjes twee keer per jaar op, zodat ik enerzijds zeker ben dat alles wat over datum is er uit is en anderzijds vind ik het ook leuk om te merken dat na een periode van ziekte die mandjes weer minder gevuld zijn.

 10. Bij mij zit het in een la, ik had een medicijnkastje, maar vind die dingen altijd erg onhandig en onoverzichtelijk, al zijn die jij laat zien wel erg mooi. Ik heb pijnstillers, verband en pleisters, dingen voor verkoudheid of griep en wat andere dingen. In de keuken la liggen ook pleisters, voor als ik tijdens het werk daar in mijn vinger snijd.

  • Het voordeel van een la is inderdaad dat je het naar je toe kunt trekken, en goed kunt kijken naar de inhoud. Een medicijnkastje is juist minder diep, maar hoger.

 11. Ik heb een heel cool vintage kastje, via marktplaats op de kop getikt. Het is een witte met een rood plusje erop, het heeft in een oude school gehangen. Ik ben er heel blij mee! Ik heb veel meer ehbo-spulletjes en medicijnen dan jij. Bijvoorbeeld een aantal VSM zalven (m.n. de vallen en stoten zalf is hier onmisbaar) ook heb ik een grote verzameling kinder- en volwassen-pleisters, en heb ik voor alle leeftijden paracetamol (zetpillen) en ibuprofen.
  Ik hou van een beetje voorraad op dit gebied, maar dat komt vast door mijn verpleegkundige achtergrond ;)

  • Jouw medicijnkastje klinkt erg leuk Nienke! Ik kan me zeker voorstellen dat je met een verpleegkundige achtergrond anders naar zo'n medicijnkastje kijkt.

 12. Ik woon alleen, dus ik hoef mij niet zorgen te maken over kinderveiligheid ed. Ik heb mijn medicijnen die ik gebruik op mijn wastafel liggen, de rest zit in een doorzichtig doosje. In het doosje zit naast mijn voorraad medicijnen ook paracetemol, rennie en strepsils. Ik heb daarnaast ook nog een kleine EHBO set. Dit is meer dan genoeg voor mij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder