Reacties

Eet gezond: eet de regenboog — 26 reacties

 1. Wij eten niet elke dag de regenboog. Wel veel groente en fruit en met de seizoenen mee.
  Moet er niet aan denken om met nog meer rekening te houden want ik kook glutenvrij, zuivelvrij en zonder pakjes.

 2. Helemaal goed verwoord en ik scoor momenteel dramatisch slecht op de regenboogschijf maar dat zal zeker veranderen als ik dadelijk eenmaal gesetteld ben. Het leuke is: de tuin is groot genoeg voor een eigen groentetuintje!

 3. Dat is een goede tip, dat je de regenboog moet eten. Verschillende kleuren staan voor verschillende krachten. De schijf van vijf vind ik echter echt achterhaald. Toen ik een studie voor gewichtsconsulente deed, baalde ik er ook oprecht van dat 'ie werd aangehaald.

 4. Groen toch wel, denk ik. Op tafel dan hoor. Tussendoor gaat er ook elke dag standaard geel (banaan), rood (appel), groen (kiwi) en oranje (wortel) naar binnen. Misschien nog wel blauw (druif), rood (aardbei) en geel (mango), maar groen (sla, druif, avocado, broccoli, bonen, roerbak) staat toch wel aan top.

 5. Bij ons staat toch echt groen vaak op het menu, broccoli, sperziebonen, andijvie, boerenkool, spinazie. En bij de pasta vaak rood door de tomatensaus. Als fruit vaak rood/gele appels, een gele banaan of een groene peer. Uiteindelijk nog redelijk kleurrijk. Oja, de oudste krijgt vaak oranje, hij houdt niet van saus bij de pasta om hem toch wat groente te geven krijgt hij wortelen, die zitten bij ons door de saus.

 6. Wat een handige tips! Toevallig wilde ik vandaag nog een blogje tikken over mijn relatie met groeten (die wordt steeds beter, haha). Welke kleur ik het meest eet? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik denk gevarieerd!

 7. Ik denk dat dit ons thuis wel aardig goed afgaat. Ik ben namelijk dol op groente en fruit en lust alles. Ook houden we van afwisseling en eten dus elke dag iets anders. Alleen het blauw/paarse gedeelte niet erg vaak. Vind deze soorten erg prijzig en heft ook niet mijn voorkeur van smaak.

 8. Vandaag heb ik rood en geel al binnen door aardbeien en banaan te eten als ontbijt, groen lukt ook wel aardig en rood haal ik normaal voornamelijk uit tomaten, groen uit spinazie/erwtjes/sla en sperziebonen. Blauw is lastig omdat blauw meestal best duur is, druiven zijn weer niet goed voor de lijn en die komen op een gegeven moment ook je neus uit, en bramen en blauwe bessen zijn toch best duur. Tegelijk is alleen naar kleur kijken ook weer geen goed idee want of een appel nu rood of groen is, het blijft een appel, het is alleen een richtlijn om zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen.
  Wat ik wel altijd merk is dat die programma's waarin mensen op dieet gaan of te zien krijgen wat ze in een week eten voornamelijk wit/geel is door alle friet, broodjes, kaas... dus ja, ik denk dat zolang dat niet het geval is je je niet al te veel zorgen moet maken om je dieet. :P
  Heb gelijk de neiging naar de supermarkt te gaan en alles in te slaan, al heb ik al nectarines, aardbeien, appels, bananen, tomaten, paprika en spinazie in huis, wat mis ik nog? Waar vallen nectarines eigenlijk onder? De schil is rood/geel maar het vruchtvlees is oranje...:P

 9. Dit is iets waar ik echt aan wil gaan letten. Wij eten voornamelijk groen, dit dankzij de welbekende groentes. De andere kleuren eigenlijk heel weinig moet ik toegeven. Maarre... ik ga eraan werken :-)
  Wat leuk dat jullie uit eigen tuin eten, zou ik echt graag willen.

 10. Leuk artikel en ik denk dat het voor veel mensen een gezonde richtlijn is.
  Toevallig aten wij gisteren pasta met veel groenten erin en zei mijn oudste zoon dat er alle kleuren van de regenboog in zaten. Daar had ik niet eens bewust bij stilgestaan. Wel grappig dat ik vandaag dit artikel lees.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>