Reacties

Gezond leven: 10 jaar extra met deze 10 tips — 17 reacties

 1. Tja, de tips klinken allemaal als inkoppertjes en ik ben altijd erg sceptisch bij het lezen van dit soort berichten. Ik heb van heel dichtbij gezien hoe leven volgens alle mooie regeltjes je geen lang leven garandeert. Je kunt namelijk ook 'foute genen' hebben. En daarom hecht ik eerlijk gezegd geen waarde meer aan dit soort dingen. Ja, ik vind een gezond leven belangrijk, maar ik maak me geen enkele illusie dat dat mijn leven ook zal verlengen. En dus leef ik gezond, maar vooral omdat ik me daar het beste bij voel en omdat ik goed voor mezelf wil zorgen.

  • Meer dan je best kun je inderdaad ook niet doen. Hoewel de arts die dit boek schreef dus juist concludeert dat genen een kleinere rol spelen dat hij dacht. Maar inderdaad: je kunt het niet controleren.

 2. Ik sluit me bij Naomi aan! In mijn omgeving zijn mensen op jonge leeftijd gestorven terwijl ze heel gezond leefden en frappant genoeg, hun ouders waren allemaal boven de 80!
  Gezond eten, veel bewegen en goed slapen maakt het leven gewoon veel prettiger voor jezelf (en je naasten) en dat is gewoon fijn!

 3. Het zijn allemaal veel gehoorde dooddoeners. Luister naar je lichaam, de ene mens heeft aan 6 uur slaap genoeg, de ander aan 9 uur. Ieder mens is anders. Degene die zo overdreven met hun gezondheid bezig zijn, zijn vaak obsessief hiermee bezig, dus weer stress. Volgens mij is stress de grootste oorzaak van ziektes,de rest is bijzaak. Niet voor niets bestaat de uitspraak: hardlopers zijn doodlopers😉

  • Stress lijkt me inderdaad niet gezond voor lichaam en geest. Mits je niet te hard loopt, kun je die stress natuurlijk lozen met hardlopen ; )

 4. Het zoveelste erg generaliserende en vooral niks nieuws brengende boek over dit onderwerp. Ik word er een beetje moe van.
  Een vrouw van 1.50 m. en een vrouw van 2.00 m.: 80 cm. buikomvang. Tuurlijk! :-)

 5. In de huidige tijd weet elk weldenkend mens dat overdaad schaadt en men gezond en gevarieerd dient te eten. Dat is echter geen garantie om niet ziek te worden.
  Bij mijn bloedverwanten komen geen erfelijke ziektes voor en zeer hoge leeftijden, negentig plus, zijn geen uitzondering. Op een verkoudheid na ben ik nog nooit ziek geweest en dat geldt, hoe vreemd dat ook klinkt, voor iedereen van ons. En dat al vele generaties lang. En dat willen we graag zo houden.
  Gelukkig zijn de jongere generaties zich daar ook bewust van. Gezondheid heb je grotendeels zelf in de hand, al is dat natuurlijk geen garantie dat je nooit ziek kan worden.

 6. De leefstijl van mijn man is helaas heel erg slecht, en eerlijk gezegd verwonderen onze kinderen en ik ons er bijna over dat hij nog nooit wat heeft gemankeerd. Roken, zitten, drinken - Ik denk dat hij goede genen heeft, ook als ik naar zijn familie kijk. Daar mogen we allemaal wel dankbaar voor zijn! En ondertussen probeer ik zoveel mogelijk groenvoer aan te bieden. Maar... you can lead a horse to water but you can't make him drink.

  • Zo zie je inderdaad dat hier niet geldt dat 1 + 1 altijd 2 is. Je man mankeert dus niets ondanks een gezonde levensstijl terwijl hierboven een aantal mensen schrijven dat ze gezond levende jongere mensen zagen doodgaan.

 7. Met die koffie zit ik geramd ;-) Die 80 cm haal ik niet, ook niet als ik een keurige BMI zou hebben. En aan slaap heb ik wel negen uur nodig om wakker door de dag te fietsen. onze overbuurman doet het echter met maximaal 5. (Die is wel vet obese overigens, dus dat ondergraaft zijn stellige overtuiging).
  Ach, wat geeft het dat hij de de geijkte dingen herhaalt: als dat nu eenmaal de basisdingen zijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>