Voordelig wijn kopen: 7 verrassende tips

voordelig wijn kopen

Als het om wijn gaat, ben ik wat mijn kinderen een ‘noob’ noemen.

Iemand met gebrek aan kennis en vaardigheden.

Maar onderstaand artikel is geschreven door iemand die er wél verstand van heeft.

Zo kun je voordelig jouw lievelingswijn shoppen

Dit is een gesponso​​rd artikel

De wijn is geliefd en voor velen het ultieme genietmomentje na een dag of week lang werken. Juist omdat het zo’n divers product is, kan het wel even duren voordat je jouw favoriete variant hebt gevonden. Als je weet wat je wilt, wil je groots inslaan, maar niet te veel betalen.

Hier lees je hoe je jouw lievelingswijn zo voordelig mogelijk aanschaft. Naast het gebruikelijke aanbiedingen volgen, zijn er online veel meer mogelijkheden. Tijdens kortingsdagen zoals Black Friday koop je direct jouw wijn met een bijpassende wijnkoeler. Koop dus vandaag nog voor de beste prijs jouw favoriete drankje.

Zo betaal je nooit teveel voor wijn

Koop wijn online

De belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat je niet de hoofdprijs voor jouw wijn betaalt is door altijd online te bestellen.

Winkelen op het internet brengt in algemene zin veel voordelen die je nooit in een fysieke wijnzaak vindt. Zo liggen de prijzen hier alleen al lager omdat de winkels minder kosten hebben. Fysieke winkels moeten bijvoorbeeld de altijd stijgende energiekosten betalen.

Deze besparingen worden door een goede wijn webshop doorberekend aan de consument.

Waar komt de wijn vandaan: dichterbij = goedkoper

Daarna wil je kijken naar de prijzen van de verschillende wijnen. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat je voor wijnen die van de andere kant van de wereld komen, meer betaalt dan voor een fles uit Spanje. Wees er huiverig voor om extra te betalen voor een bepaald bekend merk. Ook hier geldt dus in algemene zin: ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Aanbiedingen vergelijken

Als jouw online zoektocht eenmaal begonnen is, dan is het belangrijk om aanbiedingen te vergelijken. Een goede wijn webshop zorgt ervoor dat het permanent een pagina met acties heeft. Soms komt het voor dat wijn van een bepaalde druif, of juist uit een ander land, in het zonnetje wordt gezet.

Seizoens acties

Let ook op de acties voor verschillende seizoenen. Zo kunnen er voor de Kerst speciale aanbiedingen zijn voor bij jouw diner. Het is natuurlijk fijn dat wijn bij uitstek een product is dat je voor de lange termijn kunt kopen, het kan jaren opgeslagen worden onder de juiste omstandigheden.

Speciale kortingsdagen

Vergeet verder zeker de speciale kortingsdagen niet zoals Black Friday en Cyber Monday. Die traditionele dagen met veel aanbiedingen zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar nu ook in Nederland populair.

Dan is het zaak om wijn grootschalig in te slaan. Let een aantal dagen van tevoren op de aanbiedingen voor jouw favoriete merk zodat je op de dag zelf gelijk kunt toeslaan.

Houd social media in de gaten

Volg jouw favoriete merken op sociale media. Vaak worden er op Instagram of Facebook exclusieve aanbiedingen gepost, die dus alleen beschikbaar zijn voor insiders. Dit is gratis en alle moderne bedrijven zorgen ervoor dat ze aanwezig zijn.

Gratis nieuwsbrief

Controleer daarnaast of de wijnwebshop van jouw voorkeur een digitale nieuwsbrief biedt. Deze is bijna altijd gratis en je ontvangt de laatste nieuwtjes en aanbiedingen automatisch elke maand of week in jouw email.

Tenslotte wil je optimaal gebruik maken van de aanwezige klantenservice. Niet alleen horen zij voor je klaar te staan bij vragen, problemen of opmerkingen, ze kunnen je ook op de hoogte brengen van extra actuele aanbiedingen.

Dat, of ze willen je er misschien op wijzen als een bepaalde wijn binnenkort wel in de actie komt.

Bestel bij een betrouwbare webwinkel

Naast dat je de juiste wijn wilt bestellen wil je ook kopen bij een webwinkel die betrouwbaar is. Je maakt er, in principe, immers eerst geld aan over en je wilt een winkel hebben met verstand van de producten die het verkoopt:

 • Klantenservice: De klantenservice werd al even genoemd. Realiseer je dat zij het eerste aanspreekpunt van een winkel zijn en dat dat extra belangrijk is omdat je geen fysiek contact hebt. Niet alleen wil je dat deze het liefst 24/7 bereikbaar is, je wilt ook deskundig en vriendelijk behandeld worden. De beste klantenservice van een wijn webshop zorgt ervoor dat er een live chat is, naast een telefoonnummer en e-mailadres.
 • Algemene betrouwbaarheid: Deze beoordeel je niet zozeer bij de online winkel voor wijn zelf, maar door het lezen van onafhankelijke beoordelingen van eerdere kopers. Dat is de enige manier om een echt beeld van een webshop te krijgen.
 • Aanbod: Tenslotte is het natuurlijk van groot belang dat de wijnwinkel een aanbod heeft dat past bij jouw smaak. Zoek onder de tabjes naar jouw favoriete merken en landen van herkomst. Als je wilt kunnen ruilen, dan is het verstandig niet te kopen bij een wijn webshop met maar een enkel type wijn in het aanbod. De mogelijkheden zijn dan natuurlijk erg beperkt.

Wijn is een geliefde drank in Nederland en het is daarom niet verwonderlijk dat er een grote online markt is ontstaan met een divers aanbod aan wijnen van over de hele wereld. Als jij wilt gaan bestellen dan kun je de bovenstaande criteria in aanmerking nemen.

Door deze tips te volgen weet je zeker dat je geleverd krijgt wat je besteld hebt en dat je profiteert van eerlijke voorwaarden, een goede klantenservice en het beste aanbod.

Nawoord

De meest verrassende tip is voor mij die over wijn online kopen. Als het gaat om wijn kopen zie ik altijd meteen van die beelden voor me van mensen die verschillende wijnen proeven en daarna uitspugen.

Maar als je eenmaal weet wat je lekker vindt, is online kopen natuurlijk wel makkelijk. En je hoeft ook niet met zware flessen te sjouwen.

Wijn en ik

Er zijn twee momenten waarop ik wijn gebruik:

 1. Als ik Boeuff Bourguignon maak in de slowcooker.
 2. Als ik Glühwein drink

Heb jij een favoriete wijn?

Similar Posts

15 Comments

 1. Wij drinken meestal Israëlische wijnen. Niet overal te koop, dus daar hebben we onze adressen voor.

  Love As Always
  Dimario

 2. Ik heb een wijnabonnement bij Our Daily Bottle en krijg iedere maand een fles rode en een fles witte wijn. Super leuk en zo ontdek je ook wijnen van over de hele wereld

 3. Handige tips! Ik drink zelf geen wijn en dat maakt het extra moeilijk om een lekkere wijn te kiezen voor iemand die het wel graag drinkt. Meestal kies ik gewoon een mooi etiket van een fles die binnen het budget valt haha

 4. Wijn drinken heb ik vorig jaar pas getest. Daar is het bij gebleven. In je tips kan ik me wel in vinden. Er worden ook steeds meer wijnen uit Nederland verkocht.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.