Wist jij dit van zonnebrand spray?

zonnebrand spray

Een tijdje terug kocht ik bij de Hema een zonnebrandmiddel. Een zonnebrand spray om precies te zijn.

Ik koos voor een spray vanwege gemakzucht en luiheid. Zo’n spray leek me makkelijker op te brengen namelijk. Sterker nog, stiekem hoopte ik dat ik alleen maar hoefde te sprayen, en mijn handen niet vuil zou hoeven maken aan het uitsmeren van de zonnebrand spray.

De zonnebrand spray leek me in alle opzichten makkelijker te gebruiken.

Maar vervolgens las ik een artikel over zonnebrand spray in de Consumentengids, en er blijken een flink aantal nadelen aan zonnebrand spráy te kleven!

4 Weetjes over zonnebrand spray

  1. Omdat een spray vloeibaarder is dan een creme, is het risico dat je te weinig gebruikt groter. Met andere woorden: je moet bij een zonnebrand spray extra opletten dat je voldoende gebruikt voor een goede bescherming.
  2. Omdat je een spray dus spuit, vervliegt er vaak ook een deel. Dat komt niet op je huid terecht. Een spray is daardoor minder zuinig in het gebruik dan een zonnebrandcreme.Volgens de Consumentenbond komt maar 4 tot 6 gram van de 10 gram die je sprayt ook echt op je huid terecht.
  3. Omdat je een spray verstuift kun deeltjes ervan inademen.
  4. In zonnebrand sprays zit vaak alcohol! Dat betekent dat ze ontvlambaar zijn. Wees dus voorzichtig met zonnebrand sprays in de buurt van sigaretten, barbecues of vuur in het algemeen. De zonnebrand spray van de Hema die ik kocht, ruikt zelfs een beetje naar alchohol moet ik bekennen.

Welke zonnebrand spray is het beste?

De Consumentenbond testte 15 zonnebrand sprays met een beschermingsfactor van SPF 30. Het goede nieuws is dat de Kruidvat Solait High sunspray er als Beste Koop uitkwam. En die koop je voor maar 7,99 bij de Kruidvat:

zonnebrand spray beste koop

Als beste uit de test in het algemeen, kwamen Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray en Vision Every Day Sun Protection Spray. Dan ben je wel wat duurder uit met 18,99 voor een fles bij de Kruidvat.

N.B. Toen ik deze post schreef was er een actie van 2 halen, 1 betalen bij de Kruidvat.

zonnebrand spray best getest

Mijn conclusie over zonnebrand sprays

Voortaan ga ik toch maar weer gewoon zonnebrand melk of creme kopen in plaats van een spray. De nadelen van zonnebrand sprays klinken mij zinnig in de oren. Dus dan maar iets meer moeite doen! Uiteindelijk ben ik dan veiliger en goedkoper uit.

Lees ook mijn post over mini zonnebrand.

Wat heeft jouw voorkeur: een zonnebrand spray of een creme?

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik gebruik ook een spray en inderdaad omdat het makkelijk is. Ik neem altijd die van Ambre Solaire SPF50 en dan ook als het 2 halen 1 betalen is. In mijn tas heb ik trouwens altijd een mini van Kruidvat zitten en dat is wel crème

  2. Nooit een spray gebruikt. En ik doe voornamelijk mijn blote delen en mijn oren, omdat ik gehoord heb dat het veel pijn veroorzaakt as het kwaad is geschied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.