Hoe vind je het perfecte t-shirt?

het perfecte t-shirt vindenEen tijdje terug schreef ik een post over ‘perfecte lengte’ voor een t-shirt.Voor mij is dat zo’n 53 centimeter, maar voor iemand anders kan is dat bijvoorbeeld zo’n 60 centimeter. De perfecte lengte van een t-shirt wordt bepaald door persoonlijke voorkeur en lichaamslengte.

Maar hoe vind je nu het perfecte t-shirt voor jezelf?

Want zo eenvoudig is dat namelijk nog niet. En ergens verwondert mij dat want er zijn zoveel t-shirts te koop! Hoezo is het dan toch nog moeilijk om een leuke te vinden? Laten we eens wat redenen inventariseren waarom het zo lastig is om een goed t-shirt te vinden!

Waarom het moeilijk is om een goed t-shirt te vinden

 1. Veel t-shirts worden ‘opgeleukt’ met stomme teksten. Zo zie ik bij de Hema soms t-shirts hangen in een perfect model, maar die worden dan verpest door zo’n tekst. Ben je juist dol op prints op shirts, lees dan mijn post t-shirt bedrukken!
 2. Sommige t-shirts zitten zo strak dat ze elk vetrolletje laten zien.
 3. Het materiaal is niet altijd wat je wenst. Als ik een superleuk model t-shirt vind met de perfecte lengte, maar het is van polyester, dan laat ik het  hangen. Want ik houd niet van kleding die niet kan ademen.
 4. Hoewel er enorm veel keus is op t-shirt gebied, is het kleurenassortiment soms toch nog weer beperkt. Zo zoek ik al een paar jaar naar een mooi groen t-shirt!
 5. T-shirts zijn te koop met verschillende halslijnen: hoog gesloten, v-nek en diep uitgesneden. Het kan lastig zijn om precies de goede halslijn te vinden.

Hoe vind je het juiste t-shirt voor jou?

Ik vind het dus niet eenvoudig om een goed t-shirt te vinden. Het meest in de buurt voor mij komen de t-shirts van de H&M. Die van C&A van Clockhouse vind ik vaak erg mooi (met bloemetjes!), maar zitten helaas te strak.

Van het juiste t-shirt kun je enorm veel plezier hebben. Een goed t-shirt is een basis voor je garderobe. Hier onder een stappenplan om je te helpen het juiste t-shirt te bepalen:

 • Bepaal voor jezelf wat voor soort t-shirt je wilt: wil je een zogenoemd ‘fitted’ t-shirt of een wijd t-shirt. Hier onder een afbeelding van de site van Engelbert Strauss waarop je heel goed het verschil kunt zien:

  t-shirt
  Bron: Engelbert Strauss
 • Draag je je t-shirt in een broek of rok of er overheen? Als je je t-shirt ergens indraagt is een goede lengte van belang. Anders blijft het niet zitten.
 • Welk materiaal wil je voor je t-shirt? Wil je een stretch t-shirt of eentje van 100% katoen.
 • Mag er een patroon opstaan, of wil je simpel effen?
 • Welke halslijn vind je goed? Wil je een hoogsluitende halslijn, of liever iets lager? Of misschien zelfs diepuitgesneden? Sommige t-shirts hebben plooien in de halslijn, wat handig is voor mensen met een kleine boezem. Zoals ik ; )
 • Wat voor vorm heeft je lichaam: welk model t-shirt is het meest flatteus? Een t-shirt met onderaan een tailleband verbergt een buikje: Screen Shot 2018 03 09 at 12.46.32
 • Wil je je armen bedekt hebben, of hoeft dat niet?

Heb je het perfecte t-shirt gevonden?

Heb je het perfecte t-shirt gevonden? Dan zou ik er een paar extra van kopen. Opruimgoeroe Marie Kondo zou het hier waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar het is mijn ervaring dat t-shirts vaak de neiging hebben om uit een collectie of winkel te verdwijnen.

En niets is zo vervelend als wanneer je eindelijk het perfecte t-shirt hebt gevonden en het is niet meer te koop. Want dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen met je zoektocht.

Zo, en nu hoor ik graag van jullie waar jullie het perfecte t-shirt kopen! Wellicht kunnen we elkaar helpen in de zoektocht : )

Similar Posts

5 Comments

 1. De basic tshirts van de Hema. Niet duur,verkrijgbaar in enkele kleuren, geen etiket in de nek. Prima shirts.

 2. Witte en grijze basic shirts van de hema,
  zwarte of witte shirts van calida bij de lingerie winkel,
  wollen shirtjes van icebreaker, deze koop ik bij de lingerie winkel, de bever of moosecamp.
  Icebreaker shirts verslijt je bijna niet en zijn heerlijk in het dragen in zomer als winter en heb ik in zowel als hempje, korte mouw als lange mouw.
  het draagcomfort van calida, icebreaker is veel fijner dan de katoenen hema shirts en gaan veel vele malen langer mee.
  Over al deze bovenstaande shirts draag ik zn ook een wollen vestje.
  Vorig jaar heb ik van fallraven een shirt gekocht voor het wandelen, die is ook erg fijn in het dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.