T-shirt kopen: Hoe vind je het perfecte t-shirt?

het perfecte t-shirt vindenEen tijdje terug schreef ik een post over 'perfecte lengte' voor een t-shirt.

Voor mij is dat zo'n 53 centimeter, maar voor iemand anders kan is dat bijvoorbeeld zo'n 60 centimeter. De perfecte lengte van een shirt wordt bepaald door persoonlijke voorkeur en lichaamslengte.

Maar hoe vind je nu het perfecte t-shirt voor jezelf?

Want zo eenvoudig is dat namelijk nog niet. En ergens verwondert mij dat want er zijn zoveel t-shirts te koop! Hoezo is het dan toch nog moeilijk om een leuke te vinden? Laten we eens wat redenen inventariseren waarom het zo lastig is om een goed t shirt te vinden!

Waarom het zo moeilijk is om een goede te vinden

 1. Veel shirts worden 'opgeleukt' met stomme teksten. Zo zie ik bij de Hema soms shirts hangen in een perfect model, maar die worden dan verpest door zo'n tekst. Ben je juist dol op prints op shirts, lees dan mijn post t-shirt bedrukken!
 2. Sommige shirts zitten zo strak dat ze elk vetrolletje laten zien.
 3. Het materiaal is niet altijd wat je wenst. Als ik een superleuk models vind met de perfecte lengte, maar het is van polyester, dan laat ik het  hangen. Want ik houd niet van kleding die niet kan ademen.
 4. Hoewel er enorm veel keus is op shirt gebied, is het kleurenassortiment soms toch nog weer beperkt. Zo zoek ik al een paar jaar naar een mooi groen shirt!
 5. T-shirts zijn te koop met verschillende halslijnen: hooggesloten, v-nek en diep uitgesneden. Het kan lastig zijn om precies de goede halslijn te vinden.

Hoe vind je het juiste t-shirt voor jou?

Ik vind het dus niet eenvoudig om een goed t-shirt te vinden. Het meest in de buurt voor mij komen de shirts van de H&M. Die van C&A van Clockhouse vind ik vaak erg mooi (met bloemetjes!), maar zitten helaas te strak.

Van het juiste shirt kun je enorm veel plezier hebben. Een goed t-shirt is een basis voor je garderobe. Hier nder een stappenplan om je te helpen het juiste shirt te bepalen:

 • Bepaal voor jezelf wat voor soort shirt je wilt: wil je een zogenoemd 'fitted' t-shirt of een wijd shirt. Hieronder een afbeelding van de site van Engelbert Strauss waarop je heel goed het verschil kunt zien:

  t-shirt
  Bron: Engelbert Strauss
 • Draag je je shirt in een broek of rok of eroverheen? Als je je t-shirt ergens indraagt is een goede lengte van belang. Anders blijft het niet zitten.
 • Welk materiaal wil je voor je t-shirt? Wil je een stretch t-shirt of eentje van 100% katoen.
 • Mag er een patroon opstaan, of wil je simpel effen?
 • Welke halslijn vind je goed? Wil je een hoogsluitende halslijn, of liever iets lager? Of misschien zelfs diep uitgesneden? Sommige t-shirts hebben plooien in de halslijn, wat handig is voor mensen met een kleine boezem. Zoals ik ; )
 • Wat voor vorm heeft je lichaam: welk model shirt is het meest flatteus? Een t-shirt met onderaan een tailleband verbergt een buikje: Screen Shot 2018 03 09 at 12.46.32
 • Wil je je armen bedekt hebben, of hoeft dat niet?

Heb je het perfecte t-shirt gevonden?

Heb je het perfecte shirt gevonden? Dan zou ik er een paar extra van kopen. Opruimgoeroe Marie Kondo zou het hier waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar het is mijn ervaring dat t-shirts vaak de neiging hebben om uit een collectie of winkel te verdwijnen.

En niets is zo vervelend als wanneer je eindelijk het perfecte t-shirt hebt gevonden en het is niet meer te koop. Want dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen met je zoektocht.

Wanneer t shirt aan?

Wanneer trek je een t shirt aan? Wanneer is het t shirt weer? Wat mij betreft is het altijd t shirt weer! Want als het een beetje frisjes is buiten, doe je gewoon een vestje over je t shirt. Maar er is ook een vuistregel:

Je kunt een t shirt aan als het buiten tussen de 15 en 20 graden is.

Niettemin, is het erg persoonlijk wanneer het t shirt weer is. De ene heeft het nu eenmaal snel koud, terwijl iemand anders 11 graden al een heerlijk temperatuurtje vindt voor t shirts.

Logboekje bijhouden

Zelfkennis is daarom belangrijker dan zo'n algemene vuistregel. Houd eventueel een tijdje een soort dagboekje bij, waarin je de temperatuur en je kleding noteert. Op die manier kun je makkelijk zien of de temperatuur voor jou geschikt is om een t shirt te dragen.

Zo weet ik dat ik bij 11 graden in korte broek kan gaan hardlopen!

Weather Fit app

Maar je kunt ook de gratis Weather Fit app gebruiken. Die adviseert op basis van het weer welke  kleding geschikt is. Moet je kijken hoe leuk:

Weather Fit app

Hieronder het advies dat ik krijg vandaag:

is het t shirt weer?

Vegan t shirt kopen

Toen ik las over een vegan t shirt kopen, was mijn eerste gedachte:

'Is dat niet onzin? Hoe kan iets van stof vegan zijn?'

Maar gaat hier om een vegan shirt kopen met daarop een tekst over vegan zijn! Op Etsy vind je deze shirts bijvoorbeeld. Zoals deze:

vegan t shirt kopen

Zo, en nu hoor ik graag van jullie waar jullie het perfecte t-shirt kopen! Wellicht kunnen we elkaar helpen in de zoektocht : )

Similar Posts

5 Comments

 1. De basic tshirts van de Hema. Niet duur,verkrijgbaar in enkele kleuren, geen etiket in de nek. Prima shirts.

 2. Witte en grijze basic shirts van de hema,
  zwarte of witte shirts van calida bij de lingerie winkel,
  wollen shirtjes van icebreaker, deze koop ik bij de lingerie winkel, de bever of moosecamp.
  Icebreaker shirts verslijt je bijna niet en zijn heerlijk in het dragen in zomer als winter en heb ik in zowel als hempje, korte mouw als lange mouw.
  het draagcomfort van calida, icebreaker is veel fijner dan de katoenen hema shirts en gaan veel vele malen langer mee.
  Over al deze bovenstaande shirts draag ik zn ook een wollen vestje.
  Vorig jaar heb ik van fallraven een shirt gekocht voor het wandelen, die is ook erg fijn in het dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.