T-shirt bedrukken: Zeeman shirt + Action transfer papier

IMG 20190924 192750

Mijn jongste dochter heeft leuke medestudenten. Met hen kan ze over alles wat ze bij haar studie Engels leert praten, en ze hebben zo hun eigen grapjes en humor. Zo kwamen ze op het idee van een t-shirt bedrukken met een tekst die ze recent leerden. Mijn dochter:

'We lazen Hamlet voor school en hadden lol in de trein over de quote: 'Alas, Poor Yorick! I knew him, Horatio.' En bedachten ons dat t leuk was op een shirt maar dan ipv Yorick onze namen.'

Ze hebben allebei hetzelfde shirt, alleen staat op het shirt van de vriendin dan de naam van mijn dochter: Teuntje. Ik vind het resultaat verbluffend leuk geworden. En dat met een simpel shirt van de Zeeman en transferpapier van de Action! Ik wist niet dat een t-shirt bedrukken zo eenvoudig was, en dat het zo mooi kon worden.

T-shirt bedrukken

Wat heb je nodig voor dit t-shirt?

 1. Een simpel zwart t-shirt van de Zeeman met korte mouwen.
 2. Een afbeelding in spiegelbeeld.
 3. Transferpapier van de Action of transferpapier van de Hema. Transferpapier van de Action kost 2,99 voor 5 vellen. Transferpapier van de Hema kost 7,- en daarvoor krijg je dan 6 vellen. Mijn dochter en haar vriendin gebruikten het transferpapier van de Action.
 4. Schaar om de afbeelding voor het t-shirt bedrukken mee uit te knippen.
 5. Inkjet printer.
 6. Bakpapier. Het bakpapier leg je op de afbeelding, als je hem op het t-shirt gaat strijken.
 7. Strijkijzer om de afbeelding mee op het shirt te strijken.

T-shirt bedrukken in beeld

In onderstaand filmpje laat ene Sanne heel goed zien hoe het bedrukken van een t-shirt in zijn werk gaat. Dus als je het nog nooit gedaan hebt, zou ik zeggen: kijk even dit filmpje. Het duurt ongeveer 7 minuten.

N.B. in het filmpje zegt ze dat je een wit t-shirt moet gebruiken, maar het kan dus ook op een zwart shirt. Er is namelijk speciaal transfer papier voor lichte kleding en donkere kleding. Dus als je daar nou gewoon even op let is er niets aan de hand.

T-shirt bedrukken: toepassingen

Een t-shirt bedrukken is een snelle en eenvoudige manier om een t-shirt te personaliseren. Het is vaak nog veel goedkoper ook, dan een t-shirt met tekst kopen. De mogelijkheden zijn bovendien eindeloos.

 • Ga shirts bedrukken als activiteit op een kinderfeestje. Leuk vermaak, en je kunt het t-shirt daarna mee naar huis geven.
 • Shirts bedrukken voor je eigen voetbalteam, volleybalteam, noem maar op.
 • Je kunt een t-shirt bedrukken voor een verjaardag en iemand op die manier een origineel en uniek cadeau geven.
 • Als je gaat hardlopen, kun je een tekst op je shirt zetten: 'Nee, ik kan niet harder!'
 • Stel je hebt een tekst die je leuk vindt en op een t-shirt wilt zetten, maar zo'n shirt is nergens te koop. Dan kun je het dus gewoon zelf maken!
 • Als sinterklaas surprise.
 • Een shirt gezien met een leuke tekst, maar is het prijskaartje veel te hoog? Je mag natuurlijk geen plagiaat plegen, maar als het een algemene uitspraak is, kun je die natuurlijk ook best zelf op een t-shirt bedrukken.

Samenvattend

Een t-shirt bedrukken is niet moeilijk. Je hebt er feitelijk alleen een t-shirt, transferpapier, afbeelding en strijkijzer voor nodig. Duur is het ook niet eens!

Zie ook mijn post over Hobby's en Zeeman panty!

Wat is jouw favoriete tekst op een t-shirt?

Vergelijkbare berichten

48 reacties

 1. Heel fout, maar mijn (blonde) vriendin had ooit een geweldig t-shirt: "Niet zo snel praten, ik ben blond" en dat vond ik een sublieme tekst. Dat zij het zelf droeg, terwijl ze blond was, maakte het juist zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.