Modern moederschap: nieuwe taken

modern moederschap

Het was een regenachtige donderdagochtend, en ik was voor de verandering eindelijk eens helemaal alleen thuis. Heerlijk!

Maar toen verscheen plotseling in mijn mailbox een bericht met grote hoofdletters: ‘MAMLEES DIT’. Dus ik klik daarop, en las: ‘Ga naar whatsapp’.

Dus ik naar Whatsapp.

Daar stond de volgende conversatie:

modern moederschap

Het bleek dat mijn zoon een bestand voor het vak levensbeschouwing nodig had van zijn computer. En of ik dat maar even naar hem wilde appen.

Video chatten via Whatsapp

Ondertussen werd ik via WhatsApp gevideo-beld door mijn oudste dochter in Engeland. Terwijl ik met haar praatte, sjouwde ik de twee trappen op naar de slaapkamer van mijn jongste zoon. Daar staarde een zwart computerscherm mij aan. Een heleboel instructies later lukte het me om in te loggen op zijn computer.

Wat een ingewikkelde wachtwoorden heeft die jeugd van tegenwoordig!  Na nog veel meer instructies vond ik warempel het bestand, sleepte dat in Whatsapp en kon het succesvol opsturen. Daarna heb ik nog een tijdje gepraat met mijn oudste dochter die ondertussen ergens de rescue dogs van haar gastgezin in een bos uitliet.

Dat is modern moederschap anno 2019. Videochatten met je kind in Engeland, dat in de Engelse bossen geredde honden uitlaat, terwijl je bestanden verstuurt via Whatsapp naar één van je andere kinderen op school : )

Similar Posts

20 Comments

 1. Dat het niet over de was ging dacht ik wel. Dus levensbeschouwing. Dat is andere koek.
  En die geredde hondjes kan je dochter ook wel hier in Nederland uitlaten. Ze worden met bosjes uit Roemenië gehaald.

 2. Waar blijft de tijd! Ik snak er wel eens naar dat we elkaar vroeger pas belden als iedereen ‘s avonds thuis was en gegeten had, ipv dat je de hele dag geAppt wordt door Jan en Alleman! De tijd dat als iemand je recht in je gezicht ‘Hoi’ toeriep, het ook aan jouw adres was en niet in de telefoon via een handsfree mobiele telefoonset.
  Vier uur samen een kopje thee drinken aan de keukentafel met de kinderen die nog thuis wonen en ‘s avonds brieven schrijven aan je uitwonende kinderen.
  Het kan best fijn zijn om je kinderen te zien en horen, met name als ze langere tijd in het buitenland zitten, maar het geeft wel onrust, al deze nieuwe technologie.

 3. Haha! Het valt me op dat die kids steeds meer moeten ook voor school. Zag net op nos.nl dat er in Frankrijk wetten zijn die ervoor zorgen dat je buiten je werk niet met collega’s of over werk hoeft te communiceren. Zouden ze dat ook voor overwerkte moeders hebben?

 4. IK zou het eigenlijk niet goed weten hoe ik een bestand van de computer via whatsapp kan verzenden?
  Ben ik nu geen goede moeder?
  Een videogesprek lukt me wel, oef!

 5. Haha, leuk verhaal én knap dat je het voor elkaar kreeg!
  Hier ook weleens gebeld door 1 van de kinderen om snel een bestand naar ze te mailen.

 6. Ik krijg vaak printverzoeken. :-) Maar ik vind het wel fijn dat internet-gedoe. Die van mij zit in Vietnam nu (vakantie). Zo fijn dat er Whatsapp is! Ze sturen veel foto’s en filmpjes en videobellen is ook zo leuk. Dan zie ik ook nog wat van de wereld.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.