Au pair in Engeland: Observaties van mijn oudste dochter (23)

au pair in engeland

Mijn oudste dochter woont als au pair in Engeland.

Inmiddels heeft ze er een jaar opzitten, en ze blijft nog een jaar bij het gezin omdat ze het zo naar haar zin heeft. Ze combineert haar werk als au pair met haar vertaalwerk. Ze heeft haar hbo-opleiding tot vertaler Engels via de Loi er bijna opzitten.

Ik vind het altijd erg leuk om te horen hoe het leven in andere landen is. En dan ook die kleine dingen, die anders zijn.

Hieronder een aantal observaties over het leven van Engeland van mijn dochter.

N.B. Dit zijn persoonlijke observaties van mijn dochter. Ik beweer dus niet dat ze algemeen gelden voor Engeland. Ik zeg het maar vast....

Au pair in Engeland: Observaties over het leven in Engeland

 1. Als ze schoenen kopen in Engeland worden ze niet eerst ingespoten om ze te beschermen. In Nederland is mijn ervaring dat je standaar een schoenenspray krijgt aangeboden als je schoenen koopt. En ik draag nieuwe schoenen ook echt niet voordat ik ze heb ingespoten!
 2. Als mijn dochter 3 keer hoest rennen ze al naar haar toe met een fles 'cough medicine'. Het lijkt er op alsof Engelsen sneller naar medicatie grijpen, en eerder naar een huisarts gaan.
 3. De kinderen op de basisschool in Engeland krijgen op school een warme maaltijd als lunch.
 4. Net als in Nederland hebben de kinderen regelmatig ineens een dag vrij. Bij ons heten dat 'studiedagen'. In Engeland heet een studiedag een inset day.
 5. Ze hebben geen schoolagenda's in Engeland. In Nederland liggen de Hema en boekwinkels vol met allerlei schoolagenda's. Maar in Engeland hebben ze die helemaal niet hoor ik van mijn dochter.
 6. In Engeland worden vrouwen vanaf hun 25ste om de 3 jaar verwacht voor een uitstrijkje. Dat is wel even wat anders dan in Nederland! In Nederland word je vanaf je dertigste opgeroepen, en dan maar 1 keer in de 5 jaar.
 7. In Engeland zijn veel meer snelheidscontroles, waardoor iedereen zich daar veel beter aan de snelheidslimiet houdt.
 8. Waar mijn dochter woont, wordt amper de fiets gebruikt als vervoersmiddel. Toen ze in Utrecht was, werd ze zo wat van de sokken gereden door alle fietsers. Ze lette wel op de auto's, maar was even vergeten dat je ook op fietsers moet letten.
 9. Je mag in Engeland op zogenoemde dual carriageways fietsen. Sommige van die dual carriageways ogen als autobanen. Het lijkt me bloedllink om er te fietsen! Mijn man vond het tenminste ook erg eng toen hij bij onze dochter op bezoek was.

  fietsen engeland
  Zou jij hier durven fietsen?
 10. Mijn dochter constateert dat fruit goedkoper is in Engeland. Ook zijn bepaalde andere producten er voordeliger.

Au pair in Engeland: kinderen 2 weken paasvakantie

In Engeland hebben de kinderen maar liefst 2 weken Paasvakantie. Van mijn oudste dochter, die daar o.a. als au pair werkt, hoorde ik dat ze geschokt zijn dat die arme kindertjes in Nederland gewoon school hebben.

Hoe dan ook, dankzij die lange vakantie zit mijn oudste dochter (22) nu met de 'host-moeder' en de twee kinderen in Wales. Zo zie je nog eens wat van de wereld!

Meisje met boek

En ze appte me deze prachtige foto:

29683785 1581785998605195 4106427444218067556 n

Mijn dochter leest graag en veel, en daarom vind ik de foto ook heel passend!

Het is net een Oud-Hollands schilderij vind ik.

N.B. ik vind de vloer ook heel mooi : )

Kijktip: Au pairs

N.B. Mijn dochter regelde alles zelf om au pair in Engeland te worden via Au pair World.

Similar Posts

32 Comments

 1. Wat leuk dat ze daar zit! Prachtige ervaring lijkt me, ik ben echt gek op Engeland en sommige dingen die daar anders zijn, zijn echt typisch ja zoals die warme maaltijd in de middag. Maar dat van die uitstrijkjes... Brrr ;-)

 2. Ik woon in Spanje en hier is ook alles weer heel anders. Eten de kinderen ook warm.op school, mensen gaan in t weekend uit eten.om uur of 22:00 savonds, door stijle hellingen kan je de fiets bijna niet gebruiken, etc etc. Altijd interessant, de verschillen, je haalt t beste uit iedere cultuur

 3. Ik ben dol op Engeland. We kwamen er vroeger regelmatig maar sinds dochters in Australië wonen niet meer ???? De mensen in Engeland zijn erg vriendelijk, altijd bereid om vragen uitgebreid te beantwoorden en je de weg te wijzen. Vaak liepen ze een stuk met ons mee en stelden allerlei vragen over Nederland.
  Wij waren altijd van plan om er ooit een jaar te gaan wonen maar dat wordt nu Australië.
  Wat fijn dat het jouw oudste zo goed bevalt en nog een jaar blijft. Dat “uithuizige” heeft ze niet van jou ????????

  1. LOL. Dat uithuizige heeft ze inderdaad niet van mij. Ik kan er soms met verbijstering naar kijken. En mijn jongste dochter wil ook nog een keer terug naar China en een keer naar Canada!

 4. Wat leuk om te lezen. Ik dacht juist dat fruit enzo duurder was in Engeland. Trouwens, ik zou daar echt never durven fietsen. Dat is als rijden over de autoweg begrijp ik? Lijkt me een gave ervaring, au pair zijn.

 5. Oh leuk om te lezen. Wij gingen nog wel eens naar Londen en inderdaad rijden er in Engeland over het algemeen heel weinig fietsen. Zal je dochters blog ook eens gaan bekijken.

 6. Wat leuk dat je dochter het zo naar haar zin heeft! Ik ben zelf 30 (!!) jaar geleden au pair in Londen geweest. Ik heb nog steeds contact met "mijn" kinderen!!

 7. Grappig al die verschillen terwijl Engeland om de hoek zit..Over dat uitstrijkje: ik woonde een tijdje in Australie en daar krijg je dus vanavond het moment dat je menstrueert en seksueel actief bent al een uitstrijkje! Ze verklaarden mij voor gek toen ik op mijn 30e daar binnen wandelde...

 8. Wat leuk dat ze nog een jaartje langer blijft om dat ze het er zo naar haar zin heeft. Het is goed om eens stil te staan bij de verschillen. Zo leer je je leven in Nederland ook in ander perspectief te zien (heb zelf in Australie en Ghana gewoond)

 9. Ik zou het wel goed vinden als dat hier (België) ook zou worden gedaan voor de kinderen. Een warme lunch ofzo. En voor een uitstrijkje ga ik ook al sinds mijn 18de om de 3 jaar hoor. Ik ben nu 25.

 10. Wat fijn dat ze het zo naar haar zin heeft en nog een jaar blijft. Het lijkt me best lastig om thuis alles achter te laten.

 11. Dank voor deze tip! Heerlijk om ook het blog van je dochter te volgen. Wat schrijft ze makkelijk!

  Mag ik je vragen wat je tegen houdt je dochter te bezoeken?

 12. Net als jij vind ik zulke verhalen lezen geweldig. Zolang ik er zelf maar niet heen hoef.
  Schoenen inspuiten gebeurt hier ook niet overal.
  Scholen zat waar kinderen een warme lunch kunnen krijgen (niet op de school van onze schoolganger).
  Fietsen doen ze nergens zoveel als in NL. Gewéldig fietsland vind ik dat!
  En nee. Ik zou echt niet op die baan durven fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.