Reacties

Voordelen van de tropische hitte — 14 reacties

 1. Ik kan denk ik ook meer nadelen dan voordelen opnoemen, maar weinig/luchtige kleding vind ik wel een voordeel en ik heb inderdaad minder trek. Groot nadeel vind ik dat er weinig uit handen komt.

 2. Energieverbruik is bij ons nu lager, we wekken veel stroom op vanwege onze zonnepanelen, de was is snel droog, fijn om niet door de regen weg te hoeven, veel op blote voeten lopen, na het douchen is mijn haar lekker snel droog, ik kan veel wandelen (in de vroege ochtend), ik geniet van de koelte in de supermarkt, ik ben een koukleum (dus nergens last van nu).

  • Ik vroeg me juist af,of mensen die hele dag één of meer ventilatoren aan hebben juist niet een hogere elektriciteitsrekening krijgen.

 3. Geen slakken! We hoeven niet te maaien, want gazon is toch hooi. Als het eens een dagje minder heet is vind je het 'toch erg meevallen'. Klagen mág nu, want iedereen klaagt gezellig met je mee. Hond komt niet steeds met natte smerige poten huiskamer binnen vanuit de tuin als ze het heen en weer heeft. Hond komt natuurlijk wel binnen, maar je ziet de pootafdrukken niet :-)

 4. Boven de 30 vind ik het niet lekker hoor, maar verder genieten we erg.

  Je hoeft niet na te denken wat je gaat doen (of nou ja... wordt het strand, zwembad of meer...), de kinderen kunnen na het zwemmen in hun handdoekje naar huis en het is gewoon elke dag mooi weer. Wat weer betekent dat de drang om percé naar buiten te gaan minder wordt.

 5. Toch mooie voordelen! Vandaag vond ik een beetje te, maar verder ben ik een gelukkig mens deze zomer. Heerlijk in eigen tuin en niet nadenken over wat aan te moeten trekken :)

 6. Hier in huis is het uniform momenteel de bikini, dus ik heb bijna geen was :-)
  Ik doe juist meer met de warmte omdat ik snel last heb van verkrampte spieren en die blijven nu lekker soepel (wel in de schaduw, natuurlijk)
  Ik kan de hele dag ijsjes eten zonder dat iemand er commentaar op heeft
  Het water van het zwembad is heerlijk van temperatuur, dus zo wordt dat ding ook nog eens gebruikt.
  Mijn kookkunsten beperken zich momenteel tot salades en bbq's, ik hoef mijn gasfornuis dus niet schoon te maken :-)
  Best wel wat voordelen dus!

  • Bijn geen was omdat iedereen in badkleding loopt is zeker ook een goed voordeel! Bijzonder dat je juist meer kunt doen in de warmte. Meestal hoor ik het omgekeerde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder