Voordelen van de tropische hitte

voordelen hittegolf

Vanochtend las ik een blogpost over de voordelen van de tropische hitte.

Eerlijk gezegd vind ik het zelf op het moment gewoon té warm. Maar dat vond ik des te meer reden om eens te lezen wat die persoon dan te melden had! Want soms kan zoiets echt een eye opener zijn.

Ik heb vervolgens geprobeerd om zélf voordelen van de hitte te verzinnen. Hieronder lees je wat ik bij elkaar heb geschraapt.

Voordelen van de tropische hitte

 1. Met stip op nummer 1: je hoeft maar weinig kleding aan. Ik houd van zo min mogelijk gedoe. Dus hoe minder kleding ik aan hoef, hoe beter het is wat mij betreft. Dankzij de hitte hoef ik alleen een slipje, bh en jurkje aan. Ik kan het af met 3 kledingstukken!
 2. Omdat het zo heet is, vertraag ik noodgedwongen mijn tempo. Nou vind ik dat eigenlijk best irritant, maar ik denk dat het een kans is om eens wat rustiger te doen. Dus ik noem het toch als een positief punt.
 3. Door de hitte heb ik minder trek. Ik eet minder, en lichtere maaltijden. Voor wie wil afvallen is dat wel een voordeel.
 4. Je hoeft niet ver te reizen naar een ander land voor mooi weer. Nou blijf ik altijd thuis, maar goed. Anders blijf ik hangen op 2 voordelen.

Ehm….

Tsja, verder kom ik niet.

Maar vraag je me naar de nadelen van de tropische hitte, dan ben ik over een uur nog dingen aan het noemen ; )

Als je een zwemvijver hebt is de tropische ook leuk!

Wat vind jij voordelen van de tropische hitte?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik kan denk ik ook meer nadelen dan voordelen opnoemen, maar weinig/luchtige kleding vind ik wel een voordeel en ik heb inderdaad minder trek. Groot nadeel vind ik dat er weinig uit handen komt.

 2. Energieverbruik is bij ons nu lager, we wekken veel stroom op vanwege onze zonnepanelen, de was is snel droog, fijn om niet door de regen weg te hoeven, veel op blote voeten lopen, na het douchen is mijn haar lekker snel droog, ik kan veel wandelen (in de vroege ochtend), ik geniet van de koelte in de supermarkt, ik ben een koukleum (dus nergens last van nu).

  1. Ik vroeg me juist af,of mensen die hele dag één of meer ventilatoren aan hebben juist niet een hogere elektriciteitsrekening krijgen.

 3. Geen slakken! We hoeven niet te maaien, want gazon is toch hooi. Als het eens een dagje minder heet is vind je het ‘toch erg meevallen’. Klagen mág nu, want iedereen klaagt gezellig met je mee. Hond komt niet steeds met natte smerige poten huiskamer binnen vanuit de tuin als ze het heen en weer heeft. Hond komt natuurlijk wel binnen, maar je ziet de pootafdrukken niet :-)

 4. Boven de 30 vind ik het niet lekker hoor, maar verder genieten we erg.

  Je hoeft niet na te denken wat je gaat doen (of nou ja… wordt het strand, zwembad of meer…), de kinderen kunnen na het zwemmen in hun handdoekje naar huis en het is gewoon elke dag mooi weer. Wat weer betekent dat de drang om percé naar buiten te gaan minder wordt.

 5. Toch mooie voordelen! Vandaag vond ik een beetje te, maar verder ben ik een gelukkig mens deze zomer. Heerlijk in eigen tuin en niet nadenken over wat aan te moeten trekken :)

 6. Hier in huis is het uniform momenteel de bikini, dus ik heb bijna geen was :-)
  Ik doe juist meer met de warmte omdat ik snel last heb van verkrampte spieren en die blijven nu lekker soepel (wel in de schaduw, natuurlijk)
  Ik kan de hele dag ijsjes eten zonder dat iemand er commentaar op heeft
  Het water van het zwembad is heerlijk van temperatuur, dus zo wordt dat ding ook nog eens gebruikt.
  Mijn kookkunsten beperken zich momenteel tot salades en bbq’s, ik hoef mijn gasfornuis dus niet schoon te maken :-)
  Best wel wat voordelen dus!

  1. Bijn geen was omdat iedereen in badkleding loopt is zeker ook een goed voordeel! Bijzonder dat je juist meer kunt doen in de warmte. Meestal hoor ik het omgekeerde.

 7. Helemaal gelijk heb je, die voordelen zijn zeker goed van pas, ik vnd het niet heel erg maar mensen blijven vragen of ik het ook warm heb …. SERIEUS? tuurlijk vind ik het ook warm als iedereen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.