Reacties

Fijne fietsvakantie: simpel 7 stappenplan! — 57 reacties

 1. Ik heb een gewone fiets. Ik vertik het om een mamafiets aan te schaffen. Zoiets had mijn opa ook toen hij niet meer goed op de fiets kon stappen. Vandaar dat ik het met ouderdom associeer.

 2. Ik heb een degelijke stadsfiets en nog een nieuwe ook. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik wandel liever. Evengoed kan en wil ik niet zonder fiets. Ook de mijne is getooid met ruime fietstassen voor de boodschappen. Want boodschappen doe ik met de fiets, dat mag van mezelf niet met de auto. Maar zomaar gezellig een rondje fiets dat doe ik niet . . .

 3. Ik vind het zo jammer dat er zo"n predicaat lui fietsen over de elektrische fiets heen hangt. Er is namelijk bewezen dat mensen met een elektrische fiets meer gaan fietsen omdat ze dat kunnen. En ik denk dat jij met elke dag hardlopen je helemaal geen zorgen hoeft te maken over intensief bewegen ;-)

  • Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik kon ook bijna niet meer fietsen door pijn in mijn stuitje, vaak al na een kilometer of 2. Op advies van mijn zus, die dezelfde problemen had, heb ik een e-bike geprobeerd. Probleem over en ik kan nu met gemak 30 tot 40 km fietsen. Mensen denken ook altijd dat je met een e-bike zelf niets meer hoeft te doen,nou zo is echt niet. Op de eco stand moet ik toch echt zelf ook flink trappen, wel iets minder dan op een gewone fiets zodat de klachten uitblijven. Ik zet hem alleen op een hogere stand als het erg hard waait. Kortom ik heb mijn fietsplezier weer terug.

 4. Ik heb een hybride stadfiets die ik gebruik voor boodschappen enzo (hoewel ik veel boodschappen ook lopend doe) en een goeie racefiets. Ik vind fietsen daarop echt óverheerlijk :-). Zeker als het lekker weer is!
  Ook heb ik op zolder een hometrainer. Nu met het hondenweer van de afgelopen tijd heb ik daar vele kilometers op gemaakt! Tot wel 42 km per dag soms :). Lekker met een filmpje op de tablet voor mijn neus.
  Ik houd ook erg van wandelen maar fietsen is meer cardio inspanning. (Hardlopen gaat helaas nog niet)
  Ik vind elektrische fietsen echt iets voor mensen die anders niet kunnen fietsen, of voor mensen die echt heel ver fietsen voor woon-werkverkeer ofzo.
  Mensen van mijn generatie die zo'n fiets gewoon als stadfiets gebruiken en dan knoerthard aan komen racen.... ik vind het afschuwelijk.

 5. Omdat ik geen rijbewijs heb, heb ik nadat mijn man overleden is een e-bike gekocht. Ik woon in een heuvelachtig gebied soms met hellingen van 10 procent. Vroeger gingen we altijd op fietsvakantie in Frankrijk met volle bepakking, we kampeerden altijd, wel alles lichtgewicht natuurlijk, we hebben heel wat cols beklommen, we hadden randonneur fietsen op maat gemaakt. Ik heb er hele goeie herinneringen aan en mijn dochters ook. Ik hou nog steeds van fietsen maar ik heb geen zin meer in die heftige inspanningen, ik maak nu weer lange fietstochten en ik moet toch nog wel wat inspanningen leveren bij beklimmingen maar het gaat makkelijker, ik geniet er erg van en krijg er altijd weer een vakantie gevoel van, ook als ik boodschappen ga doen, dat is heen en terug ongeveer50 km. Bovendien wandel ik dagelijks met mijn hond dus beweging genoeg .

 6. Ik heb 2 kwaliteitsdamesfietsen in aluminium : de ene gebruik ik zo goed als dagelijks, de andere is eerder bedoeld als reserve. Mijn man gaat dagelijks met zijn fiets naar het werk. Bij de aanschaf van mijn man zijn fiets opteerden we voor een damesfiets omdat, eens hij (nog) ouder wordt misschien moeite gaat krijgen om zijn been over de buis van een herenfiets te zwieren en het opstappen op een damesfiets zowiezo makkelijker is dan. Voordeel is ook dat, als mijn man iets tegenkomt en bv overlijdt of niet meer kan fietsen, ik zijn damesfiets nog verder kan gebruiken.

  Rijdt hij een lekke band en kan hij die niet stoppen tegen de volgende werkdag, dan neemt hij gewoon mijn reservefiets.

  Aan de fiets die ik dagelijks gebruik, hangen ouderwetse maar zo goede fietstassen : aan elke zijkant één die aan elkaar verbonden zijn en bovendien is op de bagagedrager zelf ook nog opbergruimte waarin ik makkelijk een karton van 12 l brickverpakkingen kwijt kan. Dergelijke fietstassen zijn precies niet nergens meer te koop en 't zal me spijten als dat oldtimertje kapot is..... Die fietstas is nu langs alle kanten al opgelapt maar ik blijf ze gebruiken tot ze uit elkaar valt.

 7. Ik heb een elektrische fiets en gebruik de fiets elke dag. Ik heb de fiets gekocht omdat mijn man er ook een heeft. Die gaat elke dag op de fiets naar het werk. 26 km per dag. En als je dan gezellig met z'n tweetjes een fietstocht wilt maken is het niet te doen op een gewone fiets. Zomers fietsen we heel veel en ook beste grote stukken. 40 a 50 km. En ook met een elektrische fiets moet je zelf trappen want als je dat niet doet, dan kieper je geheid om hoor. Maar zou de fiets voor geen geld weer willen missen.

 8. Ik fiets elke werkdag naar mijn het station en terug. Van daaruit neem ik dan de trein om naar mijn werk te gaan. Eén rit duurt maximum 15 minuten dus ben ik tevreden met mijn stadsfiets!

 9. Er bestaan nog een hele berg fietsen, zoals de mountainbike, diverse type ligfietsen, tandems, bakfietsen en vouwfietsen. Zelf heb ik een eenvoudige 1-versnelling vouwfiets en een hybridefiets. Die laatste is een hybride tussen een mountainbike en een gewone fiets. Voorheen zou ik dat een randonneur noemen en die term bestaat ook nog.

 10. Ik heb 2 fietsen: 'n fiets met 3 versnelingen en grote (ook bloemerige) fietstassen. Dat is mijn boodschappenfiets. Mijn tweede fiets is een toerfiets met 21 versnellingen, daarop fietsen we zomers regelmatig 40 tot 60 km per dag .

 11. Ik wist helemaal niet dat er zovéél verschillende soorten bestaan. Vroeger had ik een mountain bike (dat was een helse fiets hoor!), sindsdien nooit meer een fiets genomen. Jammer genoeg kan je in mijn gemeente niet zo goed fietsen, er zijn teveel auto's en te weinig fietspaden of -routes voorzien.

 12. ik had vroeger een hele doodnormale fiets. gelukkig wel met 3 versnellingen, want we hadden veel hugten (of huchten), maar nothing fancy. en eigenlijk is er niets verandert :-)

 13. Wel ik moet iedere dag heel wat km doen om naar het werk te gaan, dus jammer genoeg komt er bij mij van fietsen niet veel meer in huis. Tijdens het weekend is het weer tijd voor boodschappen en dat doe je ook niet snel ff met de fiets.

  Resultaat, ik heb dus een oud krel van een fiets dat maar wat stof staat te vangen in de schuur. Jammer eigenlijk!

 14. Alles in de omgeving doe ik op de fiets tot ong 10 km.
  Ik heb een zwarte opoefiets met gebloemde fietstassen, deze fiets is al meer dan 25 jr oud, doet het nog prima en een elektrische fiets.
  Deze heb ik indertijd gekocht om er dagelijks mee naar het werk te fietsen, in de dag avond en nachtdienst.
  7 jr heb ik dgl 16 km gefietst, op 2x na ivm hevige regenval.
  Sinds baansverandering is het jammer genoeg niet meer haalbaar om te fietsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>