Reacties

Hoeveel fietsversnellingen is genoeg? — 16 reacties

  1. Ik heb een moederfiets van Sparta, niet de mooiste, maar hij fietst wel lekker. Er zitten 4 versnellingen op, maar meestal fiets ik in alleen in de tweede versnelling. Mijn dochter fietst namelijk altijd naast me en zij fietst nog niet zo snel dus ze moet me wel kunnen bijbenen.

    • Ah, er is dus ook nog een variant met 4 versnellingen! Dat was wist ik niet. Ik kan me voorstellen dat als je dochter meefietst je aan de tweede wel genoeg hebt. Anders ga je veels te hard.

  2. Op mijn mountainbike heb ik er 24, maar ja? Daar rijd ik dan ook parcours mee, zonder genoeg versnelling kom je niet boven. Ploegend door zand en modder zijn versnellingen een must. Op mijn stadfiets heb ik er 7, maar gebruik er maar 3 of 4, want ik vind de trapverdeling niet lekker.

  3. Mijn kids hebben geen versnellingen op hun fiets maar ze missen het hier ook niet. Toen we in Frankrijk waren hadden ze echt fietsen met versnellingen nodig dus ja, het hangt er een beetje vanaf volgens mij.

    • Jij woont nu geloof ik in een grote stad toch Frederique? Als je ergens zonder versnellingen kunt dan is dat denk ik inderdaad in een grote stad. Zeker als je niet zulke grote afstanden hoeft te fietsen.

  4. Fietsen zonder versnelling vind ik echt geen optie. Dan ben ik doodop als ik een heuvel op moet. Of mee moet trappen met de wind in de rug bijvoorbeeld. Ik vind minimaal 3 ook een vereiste. Mijn fiets heeft er nu 7.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder