Reacties

Fiets pimpen: 16 x inspiratie! — 23 reacties

 1. Ik vind de term moederfiets extreem onzinnig. Ik snap eigenlijk ook niet zo goed wat het is. Maar aangezien ik niet in Nederland woon heb ik misschien wel wat gemist aan deze geweldige innovatie op fietsgebied?

  Mijn fiets (de oude gazelle van mijn moeder) staat hier helaas te verstoffen. Ik ben niet zo sportief, en er zijn hier nogal wat heuvels. Alleen kom ik net die naar het dorp op, maar met twee kids en de boodschappen erbij, tja, ahem,...

  Er zijn hier trouwens ook geen fietspaden, en veel gaten in de weg. Dus excuses genoeg.
  Als ik me eens met kids op de fiets waag heb ik wel veel bekijks! Ik denk wel eens dat ik voor de grap zo'n hollandse bakfiets moet kopen, dan komen ze echt niet meer bij. Maar ik ook niet, als ik die heuvel op gefiets ben. Tenminste, ik kom halverwege al niet meer bij vrees ik...

 2. Ik heb ook een hele oude fiets, ik denk dat ie ongeveer even oud is als de jouwe.Hij is van mijn moeder geweest.
  Ik gebruik hem dagelijks om mee naar mijn werk te rijden en dat doet ie nog prima.
  Ik denk er weleens over een nieuwe te kopen, maar het idee dat ie gejat kan worden staat mij tegen. Als ik een andere koop word het een leuke tweedehandse denk ik. Een leuke dag nog, groetjes Roos.

 3. Ik heb zelfs 2 fietsen. Een twee jaar oude batavus weekend. Voor de boodschappen en gewoon voor lekker mee te fietsen. En ik heb een batavus personal bike met grote oranje tnt fietstassen voor de post dus. Daar rag ik elke dag een rondje mee door ons dorp. Ben ik klaar dan zet ik haar weer in de schuur en stap ik weer op mijn weekend.

  Groetjes Jolanda

 4. Bedankt voor je reactie op mijn log.
  Ik heb ook geen moederfiets of opoe-fiets. Ik gebruik gewoon mijn oude fiets van 12 jaar oud, die er nog heel goed uitziet een Batavus en straks ook met de kleine man voorop.
  Ik heb trouwens dezelfde fietstassen als jou;)

 5. Ik heb ook geen moederfiets maar als hij had bestaan toen ik net in de kleine kinderen zat had ik hem wel gekocht. Hij is lekker stevig en ruim. Nu zit ik nog wel eens klem tussen fietszitje en zadel. Ik heb een gewone fiets maar wel lekker gepimpt :-) Een roze kratdrager met krat voorop en achterop roze fietstassen. Kleurt leuk bij het roze fietszitje en roze windscherm. Nu wil ik nog even op zoek naar een paar leuke bloemenslingers. En als mijn fiets zo lekker roze is jatten ze hem vast niet ;-)

 6. Mijn fietsje is een tweedehands, ook een gazelle geloof ik. Hij heeft al een zwaar tweede leven achter de rug; voor de geboorte van mijn zoontje was is postbezorger. Nu staat hij vooral in de kelder, ik heb namelijk nog geen fietsstoeltje voor Casper en de band is weereens lek. Mijn vriend is helaas niet zo'n ster in bandenplakken als mijn vader altijd was dus ik vrees dat hij er nog wel even staat. (Ik weet het, ik kan het natuurlijk ook zelf proberen.. maar ik moet niet alles zelf kunnen want dan moet ik straks ook alles zelf doen.)

  Ik had ooit een hele mooie zelf beschilderde fiets, lichtblauw met hartjes en olifantjes toen ik op de middelbare school zat. Helaas is ie gestolen :( Nu pimp ik niet meer, misschien als ik weer wat meer tijd heb dat ik mijn huidige fiets onderhanden neem..

 7. Is die term 'moederfiets' iets nieuws? Ik kende de omafiets al jaren, maar die moederfiets zie ik dus eigenlijk maar sinds kort aangeboden?

  Ik heb 'n klein fietsje.. eigenlijk de grootste kindermaat. Mijn dochter kan er prima achterop, maar met de kleine erbij wordt 't moeilijk: niet genoeg ruimte tussen het stuur en het zadel voor zo'n zitje (en ik vind 't engggg!)

  Misschien toch maar eens een moederfiets kopen dan.. en anders heen en weer blijven lopen totdat de eerste zelf kan fietsen..

 8. Volgens mij heb ik een 'Cortina' fiets, maar zeker weten doe ik het niet, ik zal morgenvroeg even kijken (-;
  Ik doe alles op de fiets, want ik heb geen auto rijbewijs.
  De term 'Moederfiets', stoort mij helemaal niet. Ik heb het altijd erg moeilijk gevonden met het kinderzitje voorop mijn fiets en bij de moederfiets is er veel ruimte.
  Ik geef de voorkeur aan een fiets met handrem.
  Mocht deze fiets kapot gaan dan zou ik erg graag een fiets met allerlei kleurtjes willen en een mandje voorop en leuke vrolijke fietstassen en o ja, oppimpen met nepbloemetjes ( zoals mijn dochter het heeft, en ze is op die manier ook goed zichtbaar op de weg!).
  Ik zit me soms echt te vergapen bij de fietsenwinkel, wát een leuke fietsen heb je tegenwoordig...maar o, wat een enorme prijzen!

 9. Ik heb vorig jaar zomer een fiets via het fietsplan van mijn werk gekocht. Ik had geen goede fiets om dochterlief te vervoeren en heb toen gekozen voor een moederfiets. Ik vind hem wel fijn fietsen en ben er erg tevreden mee. Voor heb je net even wat meer ruimte.

 10. ik heb een dure nieuwe fiets, met oude fietstassen, ik koop om de drie jaar een nieuwe fiets, ik fiets veel en doe mijn boodschappen met de fiets, heerlijk goed voor mijn lijf en gezondheid
  ik verzeker hem niet, maar heb er twee extra sloten bij en zet hem altijd vreselijk goed op slot
  moederfiets was er in mijn tijd niet, maar toe had ik een oude fiets met voor en achter stoel en de jongste in de draag zak ( tja, ik moest wat)

 11. Ik heb ook een moederfiets gehad...zo'n heuse echte orginele! En hij beviel mij wondergoed...idd kinderen en boodschappen, de hele bubs in 1x zonder omvallen. En ja....ik heb hem ingeruild voor een orginele witte transportfiets met joekel van een mand en trendy fietstassen. Ideaal, stevig en stabiel.

 12. Ik heb een rood/oranje kleurige fiets en die is verder niet gepimpt, maar ik heb dan wél weer een heel erg leuke (losse) fietstas die ik er regelmatig op klik.

 13. Oja, dat was leuk! Tis alweer een poos geleden, maar ik had een mooie bloemslinger om het stuur van de fiets. Mensen gaven daar leuke reacties op. In de winter haalde ik de bloemenslinger er af. Van de keuken naar de bijkeuken hebben wij de deur uitgehaald en dan hing ik de slinger aan het scharnier, ook dat stond vrolijk.
  Inmiddels rij ik elektrisch, een RIH, superfijne fiets daar ik trap ik ongeveer 3500 km per jaar op weg, en nu pimp ik mijn fiets niet meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder