Reacties

Zadelpijn na het fietsen: pijn aan stuitje — 16 reacties

 1. Er zijn gelgevulde of traagschuimen hoezen te koop die om elk zadel passen (je doet hem dus om je bestaande zadel). Ik heb er een omdat fietsen met bekkeninstabiliteit, zelfs bijna 5 jaar later, nog pijnlijk is. Het helpt erg! Het ontlast de druk op de botten. Wellicht een optie voor je, want na 20 km fietsen niet meer kunnen zitten lijkt me vervelend en niet erg motiverend :)

  Overigens zit ik, ook weer door die bekkenklachten, altijd in sportieve houding, ook op de "gewone" fiets. Want het gewicht op de zitbotjes trek ik echt niet. Een klein beetje naar voren helpt al een stuk...

  Succes, ik hoop dat je een oplossing vindt!

  Groetjes,
  Anke

  • Die sportieve houding zou voor mij denk ik ook goed zijn, maar ik heb zo'n hekel aan zo actief zitten! Ik zit veel liever lekker rechtop. Ik denk dat mijn zadel ook te hoog staat. Dus ik ga eerst proberen dat omlaag te krijgen, en of dat helpt.

   Dank voor het meedenken!

 2. Ik heb hier ook jaren last van gehad, het was zelfs zo erg dat ik iedere smoes om niet op de fiets te hoeven gaan aangreep. Vooral in de stad fietsen waar je regelmatig moet stoppen en afstappen bij bv. stoplichten was een drama. En niets hielp, zadel hoger, lager, voorover of achterover, het maakte niets uit.Speciaal foam zadel ook niet. Uiteindelijk bleek het probleem dan ook niet in het zadel te zitten. Mijn zus had precies hetzelfde en haar fysiotherapeut vertelde dat het ook te maken had met hoe hard je je spieren en gewrichtsbanden moet aanspannen en als je dan zoals wij al wat ouder bent ( 63 en 65) en niet erg getraind bent kan dat veel problemen geven in de staartbeentjes van de wervelkolom. De enige oplossing bleek een heel erg dure n.l. de aanschaf van een e-bike maar ik heb sindsdien echt nergens meer last van en fiets weer heerlijk uren door de polder hier. Ook mijn knieën zijn me dankbaar, ik heb ook flink wat arthrose klachten en met de e-bike beweeg je wel de benen maar belast je ze niet. Het is een heel verhaal geworden, sorry,
  Leontine

  • Bedankt voor je verhaal Leontine! Een e-bike lijkt me verrukkelijk. Ik stel me zo voor dat het voelt alsof je altijd de wind in de rug hebt!

   Maar ik heb gelezen dat ze heel diefstalgevoelig zijn...

  • Ik heb deze fiets dan ook verzekerd, verder een slot en met een stevig kabelslot aan een vast object vastzetten, zelfs in de schuur, wil nog wel helpen. In de stad zet ik hem in de bewaakte fietsenstalling. En inderdaad altijd wind mee, ik kan nu zelfs mijn man bijhouden, haha, gr. Leontine

 3. Wij hebben heel veel gefietst omdat we geen auto hadden en we hielden heel veel van fietsen, ook altijd fietsvakanties 's met de kinderen door Frankrijk tot de oudste 16 was. Wij hadden op maat gemaakte fietsen van Snel uit Utrecht en ik had een vrouwenzadel, dat was wat breder, het zat heel comfortabel ik heb nooit last van mijn stuitje gehad ook niet na 100 km. Misschien heeft het ook te maken met de afstand tussen je trappers en het zadel. Succes!

  • Dat denk ik inderdaad ook Adriana. Ik heb het laatst nagekeken en mijn been is helemaal gestrekt als de trapper op z'n laagst is. Je been moet dan licht gebogen zijn, dus dat ga ik dan eerst maar eens proberen.

 4. https://www.ismzadel.nl/contents/nl/p85_zadel_voor_mensen_met__stuitjes_staartbeen_coccydynia_problemen_fiets.html

  Ik heb dit zadel gekocht. Ik had zo'n pijn dat ik niet meer kon fietsen. Dit door bekkenklachten en pijn bij mijn stuitje, gekregen door mijn zwangerschappen. En nu fiets ik k weer! Neem de tijd om het zadel goed in te stellen en om er aan te wennen.

  Prijzig maar aanbod het geld terug te krijgen als het niet zou bevallen trok mij over de streep.

 5. Ik zag gisteren toevallig een oudere dame fietsen met een Puch-zadel. Dat hoort dus eigenlijk op een brommertje... maar zag er erg comfortabel uit! Is dat misschien een betaalbaar alternatief?
  Ik heb zelf nooit zadelpijn, maar ik denk dat het bij jou er ook echt aan kan liggen dat je maar 1 keer in de week (toch?) fietst, en dan gelijk 20 kilometer. Ik fiets elke dag en heb nergens last van. Ik krijg daarentegen weer flink last van mijn kuiten als ik lang loop ;) haha...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder