Reacties

Vooraf betalen — 18 reacties

 1. Webwinkels zijn, in ieder geval in Nederland, tegenwoordig verplicht een mogelijkheid aan te bieden om achteraf te betalen. Bij Etsy staat het ook op vooraf betalen ingesteld, en als ik heel eerlijk ben vind ik het daar ook fijner als mensen betalen voor ik iets opstuur, maar als iemand binnen Nederland liever achteraf betaalt is er ook daar omheen te werken.

 2. Ik dacht dat je bij Yves Rocher ook niet gelijk hoeft te betalen.

  Bij sommige gewone winkels moet je vooruit betalen: ga om een wasmachine, je betaalt en wacht totdat de wasmachine gebracht wordt. Als je een auto koopt dan betaal je als je de auto op gaat halen. Bij de een moet het dus wel en bij de ander niet. Van webwinkels snap ik het ergens nog wel: ze kennen jou niet persoonlijk, ze hebben er dus geen gezicht bij. Niet dat dit trouwend altijd iets over de betrouwbaarheid van iemand zegt.

 3. Het is misschien niet fijn als je al betaalt voor je je bestelde spullen in huis hebt, maar wel de enige manier om online te kopen. Echter bij grote dingen, zoals laatst ook de wasmachine, betaal ik een deel vooraf en het grootste deel pas als het apparaat geleverd wordt. Bol.com is denk ik inderdaad de uitzondering... H&M trouwens ook hoor... Acceptgiro bij de levering...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik heb onze vaatwasser ook vooraf betaald. Ik kon ook pinnen aan de deur, maar ik had vertrouwen in de keukenconcurrent en vond het prettiger als ik he vooraf had geregeld. Dus een paar dagen voor levering heb ik het geld overgemaakt. Twee jaar geleden moesten we de auto ook vooraf betalen voordat we hem meekregen uit de garage. Dat vond ik veel enger, want dan gaat het om supergrote bedragen.

 5. Wij zijn een keer behoorlijk benadeeld doordat een bedrijf failliet ging en wij de bestelde (en betaalde) materialen dus niet kregen. Sindsdien vragen we altijd om een rekening die we pas betalen als het product geleverd is. Willen ze dat niet, dan gaan we naar een ander. En daar hebben ze een hekel aan... Electrische apparaten kopen we hier bij buurtwinkel ( op het platteland; wel wat duurder, maar superservice)
  We kopen niet veel bij webwinkels, of het gaat om kleine uitgaven. En bij MP heb ik er ook niet zo'n moeite mee, als het om niet teveel geld gaat. Koop je wat groters, ga je het toch ophalen en betaal je dan.

  • Wat vervelend zeg Truus! Dat is dus precies waarvoor mijn moeder me waarschuwde. Echt balen van je geld. Ik kan me goed voorstellen dat je pas betaald als het product geleverd is na zo'n ervaring.

 6. ik vind het ook vreselijk om vooruit te betalen....
  het is vanuit de ondernemer gezien verstandig, die weet zeker dat hij zijn geld heeft Kleine bedragen doe ik nog wel, bij grotere zoek ik toch ff verder...

 7. Hm ik vind vooruit betalen in die zin vervelend dat je daarna als koper zo machteloos staat. Word er bv beloofd dan je het op een bepaalde dag krijgt, en dan komt er niks, en pas een week later een mailtje dat het dan nu echt verzonden gaat worden.... jahah ondertussen moest ik wel meteen betalen. Vervelend vind ik dat.
  Bij onze nieuwe keuken werden wij gebeld op een vrijdagmiddag dat het te betalen bedrag nog niet op hun rekening stond. zij zouden maandag de keuken plaatsen. En in het contract stond dat de dag van plaatsing het bedrag gestort op hun rekening moest staan. Dus toen ik dat rustig zei, ontplofte de boekhoudermeneer en schreeuwde dat hij toch zeker maandagmorgen vroeg niet ging kijken? Nou meneer ik stort volgens contract dus maandag staat het erop. Als hij het er niet mee eens was stelde ik voor kon hij wellicht het contract veranderen? Het was echt echt heeeeeel vervelend. Daarbij was de keukenverkoper een bekende ( buurman van 3 huizen verderop) van ons en die was verbijsterd over deze gang van zaken. ( we kregen een nieuwe mooie en dure pannenset van een of ander duur merk ter compensatie cadeau....waar ik persoonlijk niet op zat te wachten, ik heb al jaren pannen zat, maar ik heb m braaf in de kast gestopt alwaar hij ligt te wachten op de eerste huisverlater, die ik dan een mooie dure set cadeau kan doen :-) )

  • Wat een rare boekhoudermeneer zeg! Dat lijkt echt nergens op dat hij tegen je ging schreeuwen. Wel netjes dat de keukenverkoper het probeerde goed te maken. Boffen je kinderen later weer met die pannen.

 8. Grote aankopen koop ik niet bij webwinkels... om die reden dus. Bij gewone winkels vragen ze altijd om een aanbetaling. Dat ben je niet verplicht en dat doe ik dan ook niet. Als ze daar moeilijk over doen, dan stap ik op naar een concurrent. Dan kan er ineens een hoop.

 9. Als het even kan doe ik het niet. Ik vind betalingen op Ebay en Etsy e.d. wel anders omdat dat geen echte bedrijven zijn dus dat daar vooraf betaald moet worden vind ik niet meer dan normaal, zo ook de eerste keer dat je ergens besteld. Soms hebben bedrijven wel de optie achteraf te betalen als je al klant bent, wat ook prima is, want ik snap dat er eerst wat zekerheid moet zijn. Ik vind het vooral handig om achteraf (binnen 14 dagen na ontvangst) te betalen als ik met spoed iets nodig heb maar mijn geld nog niet binnen heb, zo kan ik wat ik nodig heb toch al bestellen en het geld overmaken zodra ik het binnen heb. Natuurlijk ook fijn als er wat fout gaat of als er iets terug gestuurd moet worden een fijne optie, want terugstorten duurt altijd zo lang (ik vraag me echt af waarom dat zo lang moet duren) of er gaat weer wat fout, als je achteraf betaald hou je gewoon het geld van het teruggestuurde artikel en maak je de rest over, veel makkelijker.
  Grote aankopen zoals wasmachines e.d. koop ik altijd op rekening, misschien kost het wel geld, maar het is toch echt nodig op dat moment en als je op dat moment niet al het geld hebt om het te betalen zul je wel moeten, achteraf betalen en op rekening zijn altijd mijn favorieten, en paypal daarna, omdat als het eventueel niet op mijn rekening staat ze wel de persoon/webshop betalen maar ik voor ik wat anders kan doen geld op mijn paypal moet storten, ze schieten het als het ware voor, dat vind ik ook wel netjes. Per toeval achter gekomen trouwens toen er onverwacht iets afgeschreven werd, het is niet alsof ik altijd maar van alles bestel terwijl ik geen geld heb, haha.

  • Bij eBay ben ik er ook helemaal aan gewend dat ik vooraf moet betalen. Maar dat zijn natuurlijk particuliere verkopers in Engeland. Dus dat voelt logischer.

   Paypal vind ik superhandig, omdat je er zo gemakkelijk mee betaalt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder