Komkommertrein van 1 komkommer, radijsjes en cocktailprikkers

komkommertrein
Intercity Amsterdam!

Vandaag hebben de kinderen op school een Paaslunch. Ieder kind moet 10 hapjes meenemen. Op internet zag ik het idee voor een Komkommertrein voorbij komen. Een briljant idee voor een komkommer traktatie.

Zo'n Komkommertrein ziet er leuk uit, en is bovendien gezond. En hij is goed van te voren klaar te maken. Ik ben niet bepaald een culinair wonder, maar dit is me gelukt.

Wat heb je nodig voor een Komkommertrein

 • 1 komkommer
 • radijsjes
 • cocktailprikkers

Komkommertrein klaar maken

 1. Snijd de komkommer in dikke plakken. Zo dik dat ze voor een wagonnetje kunnen doorgaan
 2. Verwijder het binnenste van de Komkommer. Zo krijg je een soort bakje, waar je de radijsjes in kunt doen
 3. Snijd plakjes van de radijsjes: dat zijn je wielen
 4. Het middelste stuk van het radijsje zet je in het wagonnetje
 5. Steek de cocktailprikker door een 'wiel', prik hem vervolgens eerst door het wagonnetje, het radijsje ín het wagonnetje, en aan de andere kant door het andere wiel
 6. Zet de wagonnetjes achter elkaar op een schaal

Extra ideeën voor een Komkommertrein

Zoals ik al zei: ik ben niet zo'n culinair wonder. En je kunt zo'n Komkommertrein natuurlijk nog veel leuker maken. Plakjes winterwortel vormen ook mooie wielen, en geven extra kleur. En je kunt de radijsjes gezichtjes geven met hagelslag.

Druiven lenen zich ook goed voor een poppetje.

Kaas zorgt voor de kleur geel, maar heeft wel als nadeel dat hij soms gaat zweten. Andere mogelijke ingrediënten zijn plakjes augurk, ananas, appel en worst.

Je kunt er ook snoep bij doen. Bijvoorbeeld een stukje dropveter als haren. Of een poppetje van Engels drop. Maar dan wordt de Komkommertrein wel minder gezond natuurlijk.

Ik had helaas geen winterwortel in huis, en heb het treintje wat extra 'schwung'gegegven met een papieren parasolletje. De 'zilveren schalen' kocht ik voor 80 cent bij Big Bazar.

Meer leuke ideeën voor een Komkommertrein vind je uiteraard op Pinterest!

Komkommer krokodil

Een hele bekende komkommer traktatie is natuurlijk de komkommer krokodil. Deze is gemaakt van komkommer, snoeptomaatjes, kaas, druiven en een stuk wortel als de tong.

komkommer krokodil

Komkommertraktatie

komkommertraktatie

Omdat een komkommer zo neutraal is qua smaak, is het een heel veelzijdige traktatie. Je kunt hem bovendien in allerlei vormen snijden. In bovenstaande afbeelding zie je 3 komkommer traktaties.

Leestips: komkommer bewaren

 

Similar Posts

7 Comments

 1. En dan maar hopen dat ze het lusten. Ik had gisteren een Pesachviering met kinderen in het kader van de voorbereiding op hun 1e communie. Dit was een traditionele viering zoals de Joden die hebben om hun uittocht uit Egypte te herdenken, een onderwerp wat wij behandeld hebben. Hierbij hoorden dus ook o.a. radijsjes maar ook matses en appelmoes met amandelen en beschuitkruim een gekookt ei en nog wat dingen. Hoeveel kinderen er niet waren die meteen begonnen mt oeh bah, wat goor, dat luuuuuust ik eeeecht niet hoor en het zelfs niet eens willen proberen. Het valt mij steeds meer op dat veel kinderen heel veel niet lusten. Zelfs bij het oefenen van de 1e communie viering waarbij ze een " oefenhostie" kregen wilden een aantal kinderen deze al uitspugen terwijl zo'n hostie nergens naar smaakt, gewoon ongedesemd brood. Mijn eigen kinderen trakteerden meestal fruit of zo'n koolegel met kaas en worst etc. groetjes, Leontine

  1. Dat is ook niet erg leuk, als kinderen bij voorbaat al roepen dat ze iets niet lusten... Voor de radijsjes vrees ik dan ook. Komkommer lijkt me redelijk veilig.

 2. Dat is een leuk idee!
  Bedankt voor deze tip. Een lekker hapje maar wel gezond. Je kunt er inderdaad heel wat variaties op bedenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.