Reacties

Xenos gordijnen hangen: maar is het wat? — 35 reacties

 1. Het motief is prachtig. Maar ze hangen niet echt mooi maar daar heb je iets opgevonden.
  Ben je dan niet bang dat ze tegen je verwarming stommelen als je ze open en dicht doet?
  Zelf zou ik voor een rolgordijn gaan denk ik of inderdaad een wat rustiger gordijn.

 2. Ik vind ze heel erg leuk!!! Als je er inderdaad gewichtjes aan hangt zijn ze perfect!! Ik zou zo alle ramen er mee doen!! Maar goed dat is mijn smaak, ik ben gek op allerlei motiefjes en kleurtjes. Groetjes,

 3. Hm alhoewel ik de gordijnen op zich wel geinig vind.....het grotere geheel....weet ik niet.....eerlijk gezegd valt dat een beetje tegen... sorry :-(
  (maakt wel dat ik zelf meteen genezen ben van mijn eigen idee dat ik wat vrolijkere gordijnen zou willen :-) )

 4. Ze zijn wel erg druk en ze hangen ook niet mooi, zijn ze niet te kort? Ik zou ze wel leuk vinden in een slaapkamer of als decoratie achter een bed, je raam vind ik heel leuk ik zou daar een effen rolgordijn hangen dat lijkt me veel mooier ook omdat je je tuin inkijkt.
  Groet Adriana

 5. Wat wil je dat de gordijnen doen? Inkijk heb je niet bij jullie, toch? Dus daarvoor zullen ze niet zijn. Deze gordijnen kijk je volgens mij dwars doorheen 's avonds als je ze dicht hebt en het licht aan binnen.
  Ze hangen wel over de verwarming. Dus dat is niet echt praktisch als het gaat om energie besparen vind ik zelf (al heb ik het ook ;-) ).
  Als ze er zijn om ze je blij te maken, en als ze dat doen, vooral laten hangen.

 6. Het motiefje is leuk, maar je moet wel even bedenken of het niet wat te veel wordt als je het bij al je ramen ophangt (kwestie van smaak ;) ).
  Maar echt mooi hangen ze niet en eigenlijk zijn ze net te lang. Als je voor echte gordijnen gaat is het denk ik mooier als ze niet voor de verwarming hangen. In dat geval kan je beter andere kant en klaar gordijnen kiezen met een motiefje dat over het hele gordijn gelijk is (dan kan je de onderkant op maat maken).

 7. Het zijn leuke gordijnen. Ik zou ze zelf niet uitkiezen, maar goed dat is een kwestie van smaak.
  Ze hangen inderdaad niet heel netjes. Trekken de naden en zomen soms? Even een beetje strijken wil nog wel eens helpen. En een gordijn moet ook gewoon even gaan hangen. Ook zwaardere gordijnen moeten door het hangen beter gaan hangen. (leuke zin ;-))
  Doordat je zulke lichte muren hebt zal elk gordijn licht weg nemen. Pas had ik hier de gordijnen eraf om te wassen en dan is de kamer nog lichter. Maar ik vind het zonder kaal.
  Met deze gordijnen zal het niet donker worden in huis. Daar zijn ze te dun voor.
  Het is belangrijk dat je bedenkt wat je met de gordijnen wil. Als ze dicht zijn nemen ze echt wel het zicht van buiten naar binnen weg. Je ziet dan hooguit schimmen. Gewoon even testen 's avonds.
  Wil je ze 's winters als warmte isolatie? Dat zal niet lukken met dunne gordijnen.
  Er bestaat ook loodband. Dat is kleine stukjes lood dat op een strookje zit. Stoffenzaken en kramen zullen dat vast wel hebben. Dat wordt ook vaak bij dunne vitrages gebruikt. Dat kun je aan de zoom vast maken. Of er misschien wel doorheen halen. Dan hangen ze mooi gelijk. Dat zal met zulke gewichtjes niet zijn.

  • Ik heb ze vooral voor de gezelligheid. En ook wel een beetje tegen inkijk. Maar dat laatste is niet echt belangrijk, want hier op het platteland is er niemand om naar binnen te kijken : )

   Bedankt voor het meedenken!

 8. Ik vind rolgordijnen mooier. En deze gordijnen hangen ook nog voor de verwarming waardoor warmte richting de ramen gaat ipv naar de woonkamer.
  Ik vind bloemetjesgordijnen vaak wel leuk, maar dan meer van het Franse soort. Iets korter en van katoen.

 9. Ik ben het met je eens dat ze niet mooi hangen. Daarnaast zijn ze óf te kort óf te lang. Te doorschijnend en te slap.
  Sorry, maar je wilde een mening. Als je toch handig bent waarom kies je dan niet voor zelf maken. Kun je er een loodband inleggen.
  Die gewichtjes die jij bedoelt zullen tegen de verwarming slaan en ook deze dan beschadigen.
  Ik zou voor rolgordijnen kiezen. Veel rustiger.

 10. Ik vind ze er eerlijk gezegd wat goedkoop en slordig uitzien. Het belangrijkste is natuurlijk wat je er zelf van vindt. Ik vind de lengte ook wel niet echt passen en het motief een beetje passé .

 11. Ik vind ze best mooi & grappig, maar ik zou ze zelf niet willen hebben in huis. Te druk! Ik denk dat daarom ook de indruk ontstaat dat ze licht wegnemen - ik denk dat ze vooral aandacht trekken... Ze zouden langer of korter moeten - net over de vensterbank of tot onderkant verwarming / bijna op de grond. Gewichtjes hoeven je verwarming niet te beschadigen - die bestaan ook in plastic, maar ze lossen je probleem niet op. Ik denk dat een loodveter door de zoom halen beter is! En als die in verschillende zwaartes bestaan: een redelijk lichte loodveter, anders trekt de onderkant weer teveel!
  (Leuk om zo met je mee te denken - ik heb wel veel inkijk, maar moet na een half jaar ook nog steeds gordijnen uitkiezen in de huiskamer...............)

 12. Sorry, het is niet mijn ding, veel te druk. Ik zou met zo'n mooi, groen uitzicht daar zeker geen drukke gordijnen hangen, die nemen alle aandacht weg van het uitzicht en dat vind ik echt zonde. Hang daar liever een effen rolgordijn zodat de blik altijd naar het groen buiten wordt getrokken. Met zo'n uitzicht mag een eventueel gordijn enkel een kader vormen.

 13. Ik vind ze leuk! Wat ikzelf wel eens gedaan heb met dit soort katoenen in- betweens is de lusjes eraf halen en ringetjes of knijpertjes (ikea ;-) ) eraan. +strijken en iets korter maken ( wel eerst wassen ivm krimp) zodat de stof vrij hangt. Daardoor komt de stof meer tot z'n recht en hangt 't beter. Maar 't dessin vind ik echt heel leuk!

 14. Hallo Nicole,

  Het motief is grappig, maar voor de rest...............heel erg slordig. Waarom ga je dinsdag op de markt niet kijken, er zijn verschillende kramen met gordijnstoffen en je kunt ze laten maken. Niet duur. En bij Kwantum worden ze vaak gratis gemaakt. Een wat dikkere gordijnstof bespaart je trouwens ook op stookkosten in de winter. Toch ook belangrijk!

  Groeten,

  Marian

 15. Ik vind het motiefje op zich wel leuk maar ze vallen inderdaad niet erg mooi. Qua lengte zou ik liever gaan voor óf tot aan de grond (maar dan hangen ze voor de radiator) óf voor net op of over de vensterbank.
  Ik vind de lussen aan de bovenkant ook wat lang. Als je de gordijnen dicht hebt, zie je nog het glas van het raam er tussendoor. Dat maakt het nog wat extra rommelig naar mijn smaak. Ik zou eerder kiezen voor ringen, een tunnel of van die kleine knijpertjes met een ringetje eraan. Het Zweedse warenhuis heeft die wel. Daar hebben ze overigens ook best leuke kant-en-klaar gordijnen, die je met strijkband op de juiste lengte kunt maken. (Wat ik overigens nog nooit geprobeerd heb, dus misschien is het niet zo eenvoudig als ze doen voorkomen. ;-))
  Succes met kiezen!

 16. Ik vind ze echt super leuk!!!! En dat ze warmte tegen houden lijkt me wel mee te vallen aangezien de stof heel dun is.
  Wel even het rechter gordijn omdraaien dan zitten de bloemen stroken naast elkaar dat is mooier.
  Volgens mij los je het slordige hangen wel op door ze even te strijken, ik zou ze trouwens zeker ook voor de andere ramen hangen dat het iets donkerder is dat went wel. Straks weet je niet meer beter.

 17. Ik vind ze echt heel leuk, maar ik begrijp dat ze (nog) niet helemaal naar je zin hangen.
  Je zult zien, met wat kleine aanpassingen zullen ze echt heel mooi staan, je hebt al veel adviezen gehad, maar ik zou ze iets korter maken en van de loodstukjes ( zitten bij mij onderin de zijnaden van mijn inbetweens) erin doen. Als ik mijn gordijnen was, centrifugeer ik ze iets, hang ze daarna nat op, gesloten. Dan hangen ze echt mooi glad uit.
  En dat van die ringetjes is ook een goeie, dan schuiven ze makkelijker over de rail en hangen ze mooier.
  En inderdaad, die ene moet je ven omdraaien. Maar ik vind ze echt heel mooi, zeker bij die lichte muur en witte kozijnen.

 18. Ik ben dol op bloemetjesgordijnen, zo vrolijk!
  Inderdaad, de lussen eraf halen en knijpertjes eraan. Loodveter onder in de zoom of tegen de zoom naaien en toch wel even strijken, misschien een vochtige theedoek erop bij het strijken! Laat ze dan gewoon een poosje hangen om te zien wat je er van vindt.

  • Ik dacht meteen aan dezelfde adviezen, maar ik bedacht me ook dat voor het geld dat je er dan voor uittrekt je net zo goed een goed passend en kwalitatief beter exemplaar kunt kopen. Een op maat laten maken kan ook eenvoudig bij Hema in de aanbieding. Ik zou zelf gaan voor een gordijn dat 3 cm boven de verwarming eindigt.
   een licht effen gordijn weerkaatst licht.

 19. Vind de gordijnen fantastisch vooral het patroon en zou ze, als ik zo'n uitzicht had voor al m'n ramen willen hangen. Wel zou ik ze zo inkorten, dat ze maar een heel klein stukje over de radiatoren hangen(max 5 cm). En ik zou elk gordijnen zo halveren, dat ze nog voor een tweede raam gehangen kunnen worden(een prachtige omlijsting) En ja, dat gaat geld kosten: ze kunnen dan niet meer dicht en daarvoor kun je tussen de kleinere panelen een rolgordijn hangen. Kunnen dan dicht bij teveel zon en eventueel als het donker wordt en vooral als het koud is in de winter om energie en dus kosten te besparen.
  groetjes MiekeR

 20. Ze hangen inderdaad een beetje rommelig, maar ik zou ze niet strijken! (polyester)
  Zelf woon ik ook in het buitengebied en heb overal gordijnen 'voor de gezelligheid', die ik dus nooit dichtdoe.
  We hebben wel overal embrasses. Die kun je ook zelf maken. Een breed lint met een grote strik voldoet al. En dan een haakje eraan en een oogje in de muur of het raamkozijn. Echt niet moeilijk (wij zijn ook niet handig). Ik vind dat ideaal: de gordijnen hangen niet zo voor het raam en bovendien is de vorm mooier, ze omkleden het raam beter, als je snapt wat ik bedoel. Beetje leuk plooien en klaar.
  Misschien een idee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>