Rolgordijn op maat x 2

rolgordijn op maat

Ik heb een rolgordijn op maat gekocht!

Twee rolgordijnen zelfs.

Eentje voor elk keukenraam.

Waarom ik een rolgordijn op maat kocht

In onze keuken hangen geen gordijnen. Dat komt omdat ik niets van het uitzicht wil missen. Maar, nu doet zich het volgende voor:

De keuze voor een rolgordijn in plaats van een ‘gewoon’ gordijn was heel simpel: een rolgordijn neemt amper plek in als je het niet gebruikt. Op die manier houd ik mijn uitzicht, maar heb ik wel de voordelen van een gordijn indien nodig.

Ik bestelde mijn rolgordijn op maat bij rolgordijnen.nl

Omdat ik nogal vrekkig ben was het nog een heel proces voordat ik daadwerkelijk tot de aankoop van een rolgordijn overging. Want ik wilde vooral niet teveel betalen.

Soms vond ik goedkope rolgordijnen, maar die hadden dan een standaardmaat. En dan zul je altijd zien dat die maat niet klopt met jouw raam. Ik had een rolgordijn op maat nodig.

Zo kwam ik uiteindelijk bij rolgordijnen.nl terecht.

Zij waren en relatief goedkoop, en boden de optie van een rolgordijn op maat.

Geen diepgaande reden dus, maar een combinatie van prijs, en de optie van ‘op maat’.

Het bestelproces van het rolgordijn op maat

Bij het bestelproces koos ik alles wat het goedkoopst was, en nam geen enkele extraatjes. Ik bestelde de 2 gordijnen op 5 maart. Ze werden bezorgd op 16 maart.

In totaal betaalde ik voor 2 rolgordijnen van 1070mm bij 1500mm 79,90.

Hieronder zie je het rolgordijn op maat in actie!

rolgordijn op maat

Rolgordijn op maat ophangen

Van te voren had ik grondig met mijn man overlegd. We hadden samen gemeten, en ik had me ervan verzekerd dat hij de gordijnen kon ophangen.

Maar toen puntje bij paaltje kwam, ging hij alsnog moeilijk doen.

Nou was dat niet helemaal zijn schuld.

Ze hadden er namelijk geen schroeven bijgeleverd.

Heel irritant, want in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing stonden die wel vermeld.

Rolgordijnen: schroeven niet meegeleverd

Het telefoonnummer dat we konden belden over het schroevenprobleem, leverde een automatisch bericht op dat we moesten mailen. Dat leverde het volgende antwoord op:

‘Er worden geen schroeven en/of pluggen meegestuurd omdat er verschillende soorten ondergronden zijn waarop gemonteerd kan worden.U kunt dit eventueel vragen bij de bouwmarkt in uw buurt. Wanneer u aan ons doorgeeft op welke ondergrond u gaat monteren kunnen wij u ook adviseren welke schroeven en/of pluggen u nodig heeft.’

Na wat heen en weer gemail kregen we het volgende advies:

‘Wanneer u de rolgordijnen tegen de muur wilt plaatsen dan adviseren wij u om 4×40 spaanplaat schroeven te nemen met plug 5. Wanneer u dit aangeeft bij uw bouwmarkt dan helpen ze u daar mee. Zij weten dan welke u nodig heeft.’

Dus ik op mijn elektrische fiets naar het dorpje Zelhem, want benzine is duur! Bij de bouwmarkt daar kocht ik voor 7,18 schroeven en pluggen.

Daarmee is het gelukt om 1 rolgordijn op te hangen.

Het andere rolgordijn doet mijn man ‘een andere keer’.

Mijn conclusie over ons rolgordijn op maat

Rolgordijnen.nl is fijn qua prijs en opties. Maar ik vind het slordig dat er niet bij staat dat de schroeven er niet bij zitten. En dat dit niet vermeld wordt. Dit zijn bovendien extra kosten.

In totaal kosten de 2 rolgordijnen dus 87,08 euro.

Het doet me denken aan onze solar tuinlamp. Daarbij bleek na aankoop, dat je een grote terrastegel moest hebben om hem in je tuin neer te zetten. Dit stond niet bij de productomschrijving.

Ik ben verder wel blij met het effect van de rolgordijnen! Ze nemen bovendien inderdaad amper plek in. Precies wat ik wilde.

Het enige wat ik nu betwijfel is of ze inderdaad werken tegen muggen.

Maar goed, ik hoef in ieder geval niet meer met samengeknepen oogjes bezoek te entertainen!

Leestips

14 Comments

  1. Floor
  2. Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh