Reacties

Klamboe tegen muggen: ze drijven mij tot waanzin! — 26 reacties

 1. ook mij moeten ze altijd hebben...maar nu ik de vogels geen water meer geef....merk ik wel dat het wat minder wordt....die waterpakken zaten vol met larven...ik ben nu aan de biergistpillen begonnen, dat schijnt goed te werken....alleen moet je ze wel ruim een week slikken voordat het gaat werken....ik hoop dat dit echt werk, ik heb al zoveel geprobeerd!!

 2. Het woordje Deet betekend nog niet genoeg. Pas bij 30% werkt het een uur of 4 en bij minder moet je zeker elk uur goed bijsmeren. 50% werkt een uur of 8 (een nachtje dus). Ik had ooit (toen ik ook nog op het platteland woonde) een klamboe die je ophing aan 4 punten want ik lag steeds tegen de klamboe aan en dan prikten de muggen er nog doorheen. Je hebt ook klamboes met een soort Deet (ontwikkeld voor de tropen).

  Een heel erg huishoudelijke vraag over wasknijpers ;) Welke gebruik jij en bevallen ze een beetje. De was droogt deze dagen prachtig buiten maar ik vind bij een beetje wind, regelmatig wat op de grond, vooral broeken. Ik heb al van allerlei soorten wasknijpers geprobeerd maar ze blijven maar uit elkaar vallen. Niet echt milieuvriendelijk en de droger wil ik nog niet aan maar opnieuw wassen is ook niet de bedoeling (was gelukkig nog niet nodig).

  • Ik gebruik houten wasknijpers. Ik geloof dat ze van de Hema komen. Ze werken eigenlijk wel prima! Maar als het even kan gebruik ik geen wasknijpers, omdat het dan veel meer werk is om de was af te halen. Het liefst hang ik de was aan kledinghangers aan de waslijn, zodat ik de kleding daarna meteen in de kast kan hangen. Helaas waait het wel regelmatig van de waslijn af… Daar moet ik nog iets op verzinnen. Of misschien toch maar meer wasknijpers gebruiken!

   Een klamboe met deet er in vind ik ook slim klinken! Daar had ik nog niet van gehoord.

  • Dank jullie wel. Ik ga ze allebei proberen. Die van de Ikea zijn ook helemaal niet duur.
   Die van de Hema hebben we ook eens geprobeerd maar de spijkerbroeken van mijn man lagen toch weer op de grond maar misschien hebben ze nu andere. Het assortiment wisselt er nog wel eens is me opgevallen (andere spullen in dezelfde verpakking).

 3. Gelukkig helpt spray bij mij wel, maar ik woon dan ook in het dorp, en volgens mij zijn dorpsmuggen niet te vergelijken met de tijgermuggen van het platteland. Als ik bij m'n broer op het platteland ben moet ik nl. ook veel straffer sprayen om ze op een afstand te houden.Er schijnen ook soort planten te zijn - citroen(melisse)of zoiets - als je die veel in je tuin plant en je (slaapkamer)vensterbanken er vol mee zet, zouden de muggen je huis al stukken minder aantrekkelijk vinden. Zijn we toch geprikt, dan helpt Azaronzalf erg goed tegen de jeuk. Sterkte ermee :-)

  • Bedankt voor de tip! Ik ben nog in het stadium van woede en ontkenning, en nog niet bereid te aanvaarden dat ik geprikt wordt en dat Azaronzalf een goede optie is. Op dit moment zet ik nog in op 'niet geprikt worden!'

 4. Ben vanmiddag verwoed bezig om onze zelfgemaakte horren weer in ere te herstellen. Tis alleen een rotklus om het gaas te bevestigen, helemaal omdat het gaas elastisch is $#@&
  Wat soms ook helpt is om een schemerlampje aan te doen. Bij licht steken muggen minder. Muggen zijn gek op mij, maar de liefde is niet wederzijds.
  Deet gebruik ik niet, dat is nogal giftig. Andere muggenmiddelen gebruik ik niet omdat ik het daar benauwd van krijg.
  De antimosquito app werkt wel voor mijn man, niet voor mij.

  Wat ik eigenlijk nog veel vervelender vind dan die muggen is dat ik het 's nachts enorm benauwd heb. De astma is nu een stuk heftiger. Afgelopen nacht ook maar beneden op de bank gaan liggen. Was het iig een beetje koeler en kon ik dus ook beter ademen.

  Groetjes, VeggieMo

 5. Mygga! Zweeds spulletje (daar zijn muggen nog vervelender dan hier. en talrijker, zeker in het noorden) en werkt echt perfect. Ook hebben we daar een roller van het merk OFF gekocht, werkt ook super. Mygga is sowieso ook in NL te krijgen via internet. OFF weet ik niet...

  Oh ja, ik merkte dat er pasgeleden muggen onder het bed zaten bij mijn zoontje. Handig om daar ook effe met je mepper te wapperen, ze zitten dus niet alleen op het plafond?

 6. Ik heb een electrische vliegenklapper, waardeloos voor gewone vliegen maar effectief voor de muggen en ik verhinder er de vieze (bloed)vlekken mee.
  Verder gebruiken we hier ook klamboe's, maar dit jaar nog niet. Ik vind het vervelende dingen. Mijn oom had een echte: met een vierkante bovenkant, zodat je ruimte houdt als je met je hoofd iets omhoog komt. Maar ja, die zullen wel aan de prijs zijn.
  Hier dus ook altijd veel muggen en ik wordt af en toe ook knetter van het gezoem.

  • Bij de Xenos had ik eerst ook zo'n vierkante klamboe in de handen, maar omdat wij een zolderkamer hebben die qua vorm op een wigwam lijkt, leek mij die niet geschikt.

   De klamboe is inderdaad een irritant ding, zeker omdat ik 's nachts vaak naar de wc moet. Maar ja, op dit moment kan het even niet anders.

 7. Ik lees al een tijdje mee maar vond het nu toch wel eens tijd worden ook eens een reactie te plaatsen (ging de eerste keer volgens mij mis dus ik hoop niet dat dit berichtje er straks 2 keer op staat)

  Heel vervelend, al die muggen. Sinds de geboorte van onze dochter heb ik er niet zoveel last meer van en moesten ze meestal haar hebben en hoewel we niet op het platteland wonen, wonen we wel aan het water en kwam ons meisje regelmatig gespikkeld uit bed. Dit is echter helemaal over sinds we op haar kamer een cirtonella "luchtverfrisser" (er zijn betere luchtjes maar ik heb geen idee hoe ik het anders kan omschrijven, het lijkt op de gel luchtverfrisser die je op het toilet kunt neerzetten) heb staan. Te koop bij de Action voor slechts 42 cent! Aan het begin van het seizoen kopen we er een aantal en de laatste paar jaar komt zij zo goed als bultloos door.

  groetjes van Cato

 8. Slik de zomer periode B12, ik woon op Curaçao, ook hier veel muggen, maar wordt nooit meer gestoken.

  Vliegen, hang een stevige plastic (doozichtige) zak, gevuld met water op aan een touwtje. Wat de werking is, weet eigenlijk niemand. Maar je hebt geen vliegen meer.

  Groet Petra

 9. Ik word gelukkig weinig gestoken, maar het geluid is al zo irritant!

  De tip van Petra werkt, omdat de muggen gedesoriënteerd raken door de schittering van het licht op het water. Ik weet niet of het ook in het donker werkt!

  En verder: een citroengeranium in je slaapkamer - als je de lucht daarvan kunt verdragen....

 10. Wij hebben al jaren zo'n anti-muggenapparaatje voor in het stopcontact: daar moet je een tabletje in doen 's avonds. Dan heb je geen last van muggen meer. Zeer effectief.

 11. Ik heb mijn slaapkamermuren blauw geverfd. Ik las dat dat zou helpen. Klopt inderdaad. Als ik elders slaap, op vakantie bijv., word ik wel gestoken. Thuis in mijn eigen bed niet!

  • Dat is een bijzondere tip! Ooit hadden we in ons oude huis ook blauwe slaapkamermuren, maar daar hadden we sowieso minder last van muggen. Ik houd hem in gedachten!

 12. Hier[eiland ijsselmonde bij Rotterdam] hebben we er ook altijd heel veel last van, terwijl ze bij onze vrienden op de veluwe in Apeldoorn echt niet zitten. Sinds we horren hebben gaat het wel veel beter [hoewel ik er nu ter plekke ééntje probeer om te brengen]. Mijn enige ultieme tip als er midden in de nacht één rond vliegt is de blower aan te zetten. We hebben zo'n staande ventilator en muggen houden niet van veel wind. Dan heb je er totaal geen last van...en het is met die hele warme nachten zowiezo wel lekker om die blower aan te hebben.

 13. Gisteren had LLMM ook een blog over muggen en daar heb ik hetzelfde geschreven. Thuis hebben wij horren dus totaal geen last van muggen. Als wij op vakantie gaan, dat voor 95% bestaat uit vakantie's aan de adriatische kust in Italië beginnen wij 10 dagen vóór onze reis vitamine B tiamine te slikken. 2 tabletten voor volwassenen en 1 voor kinderen. Dit slikken wij tot een 5 dagen voor vertrek uit Italië door. Afkloppen, maar afgelopen 10 jaar nagenoeg geen last van muggenbeten. De vitamine B Tiamine helpt echt. Los verkrijgbaar bij de apotheek. Je hoeft zelf maar uit te rekenen hoeveel je er nodig hebt.

 14. De lokale Action was tot mijn verbazing dicht afgelopen zaterdag, vanwege een dorpsfeest. Dus dat citroenspul heb ik nog niet kunnen proberen, maar wel hebben we de afgelopen nacht met zo'n waaier geslapen. En het hielp volgens mij wel iets!

 15. Een walnotenboom bij je huis helpt al een eind, daar houden muggen niet van. Binnen een paar jaar heb je een fikse boom waar je heerlijk onder kunt zitten. Als het een beetje meezit heb je een leuke oogst en ze zijn mooi om te zien.
  Groet Cola.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder