Wat is het heet!

wat is het heet
Wat is het heet!

Vandaag kan de temperatuur op 35 graden komen, en morgen zelfs nog hoger… Ik heb alle luiken dichtgedaan, en houd angstvallig de buitendeuren dicht om te voorkomen dat de hitte het huis inkruipt. En voor het eerst in lange tijd hoeven de kinderen niet naar buiten.

Mijn oudste dochter werkt vandaag bij de Zeeman bij een filiaal waar helaas geen airconditioning is. Dus ik heb haar op het hart gebonden vooral veel te drinken.

Wat is het heet

Verder doen we het vandaag rustig aan, want met deze temperaturen moet je vooral niet te veel willen vind ik. Alleen van het boodschappen doen werd ik al helemaal kriebelig, zeker omdat de airconditioning van onze auto kapot is, en niet meer gemaakt kan worden. Het is alsof je in een oven rijdt…

Dit weekend doet de zon haar bijnaam van Koperen Ploert eer aan.

Zweetbandjes

Zweetbandjes zijn badstoffen bandjes die je om je hoofd en polsen kunt doen. Ik heb ze nooit goed begrepen, want ze zijn vaak best van dikke stof. Het idee is dat zweetbandjes je zweet absorberen. Veel mensen zoeken zweetbandjes bij Zeeman of de Action maar die hebben ze niet.

Maar voor nog geen 7 euro koop je bij bol.com deze zweetbandjes:

zweetbandjes

Leestips Wat is het heet!

Neem jij nog speciale maatregelen met deze hitte?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik moet vanavond 2x 1 uur drummen met mijn bandje. Ik denk dat ik vooral veel water ga drinken en iets minder bier. Ik doe zweetbandjes om. En een luchtig shirtje. Na afloop een schone broek EN onderbroek want dude je krijgt een partij zweetkruizen van drummen in een rockbandje :p
  Verder doe ik het rustig aan, zodra ik lekker stil zit in de schaduw geniet ik met volle teugen. Heb net een heel stuk naar de stad en terug gefietst, werd daar wel kriebelig van.

  1. Een zwembad in de tuin lijkt me nu wel heerlijk! Wij zijn daar dit jaar niet aan toegekomen eigenlijk, en nu de jongste twee maandag weer beginnen, is het denk ik de moeite niet meer. Misschien volgend jaar!

 2. Vsnmorgen heb ik gewerkt, thuiszorg, het was ongewoon warm en ik had helaas niet de ruimte om het wat rustiger aan te doen. Verder vind ik dat ik wel een broek aan moet tijdens het werk. Het liefst draag ik een jurk met zulk weer. In de auto had ik ruim voldoende water mee. Eind van de morgen werd ik haast duizelig van de hitte. Nu zit ik af te koelen, zo lekker onder de lauwe douche en daarna een jurk aan:-)

  1. Grappig dat je bij thuiszorg aan huishoudelijk werk denkt. Huishoudelijk werk ligt mij ook na aan het hart maar gelukkig is het niet mijn werk:-) De thuiszorg die ik lever is van verpleegkundige aard.

  2. Goed dat je het zegt! Dat is natuurlijk ook thuiszorg. Ik associeer het inderdaad erg met alpha hulpen en huishoudelijk werk! Komt misschien ook omdat ik tijdens mijn studietijd als alpha hulp werkte.

 3. Lekker genieten in mijn groene tuin, die naast zonnige ook schaduwrijke plekken heeft. Vanmorgen vroeg boodschappen gedaan en nu wasdag. Droogt allemaal lekker snel. Ik hou van dit weer.

 4. Fijn weekend!Aan zonkant alles dicht maar verder geen extra maatregelen hier. We maken er een beetje een hangweekend van, met veel thee en water.
  Het zal vast niet zo druk worden bij dochter in de winkel, het is helemaal geen ‘winkelweer’.
  Fijn weekend!

  1. Nee, dat denk ik ook niet. Er zullen niet veel mensen zijn die nu gaan winkelen! Misschien mag mijn dochter daar wel met haar voeten in een teiltje water gaan zitten. Volgens mij verkoopt de Zeeman toch kleine wasbakjes?!

 5. Ai, vandaag stro laden en hooien…
  Ik moest stoppen, kón niet meer. Niet leuk, maar zag sterretjes. Kan echt niet tegen de hitte.
  Jongens zitten nu lekker in het zwembad.

 6. Zo, thuis! Kom ook van de Thuiszorg…..het was bijna niet te doen, maar de mensen waren erg lief.
  Net de wasmachine aangedaan, nu aardappelen schillen in de tuin en straks lekker eten met een welverdiend koud pilsje ( of twee ).

  Dus, geen rustig dagje voor mij, maar toch geniet ik van het weer, jan er ook vrij goed tegen moet ik bekennen.

  Astrid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.