Reacties

Vaste airco in huis: lees nu wat het kostte — 61 reacties

 1. Hoi Nicole,

  lijkt me heerlijk voor je!
  Gelukkig heb ik een koel huis en de slaapkamer is daardoor heerlijk om zomers in te slapen.
  Daarentegen 's winters wel eens iets té koel... maar daar is ook altijd wel wat aan te doen.

  Dagdag groetjes van Marlou

  .

  • Kou vind ik makkelijker op te lossen dan tropische hitte. Een paar extra dekens en eventueel een kruik helpen goed tegen een kille slaapkamer.

 2. Zo'n airco in huis verdient, vind ik, nooit de schoonheidsprijs. Maar wat moet dat heerlijk zijn als je van de zomer niet meer je bed uit hoeft te zweten! Ik heb er geen, maar ik heb een woonkamer op 't noorden, dus bij mij blijft het 's zomers in ieder geval in de woonkamer vrij koel. Als het in bed echt te warm wordt, kan ik altijd nog op de bank gaan liggen.

 3. Hier geen airco in huis en eigenlijk wil ik het ook niet, ik merk dat ik snel verkouden wordt van airco's ( denk aan hotels) en hier hebben we een fan staan, dus als het erg warm is zetten we die aan, maar gaat halve wegen de nacht dan weer uit omdat ik het dan toch te koud vind worden.

  • ik heb 3 Airco's in huis (woonkamer,slaapkamer,en kantoor) en zelfs de oudste airco is nog super schoon.

   ik gebruik de airco's voor verwarmen en koelen ( en de cv ketel mag alleen werken voor warm tap water )

   Als een airco koelt, condenseert de binnen unit. en als je de airco uit zet voor een lange tijd zonder te drogen en vochtig laat, gaan er bacteriën in onstaan. ( maar moderne airco's houden er rekening mee, en ik doe kort op verwarmen dan is die ook droog )

   dus ziek worden van airco kan alleen als je er fout mee omgaat.

   voorkomen is beter dan genezen.

 4. Heerlijk! Wat zal je lekker slapen. Ik heb jaren in de VS gewoon met centrale airco. Het was daar de hele zomer 40 graden en een hele hoge lucht vochtigheid. Dit is goed voor mais, maar niet zo fijn voor mensen. Ik woon nu in een flat en daar kan geen airco, ik heb wel zonwering en dat helpt ongeveer 6 graden. Maar als het eenmaal warm in huis is blijft het hangen.

  • Wauw, die zonwering helpt dan nog best behoorlijk vind ik! Omdat wij op zolder slapen is daar niet tegenaan te luchten en ook de gordijnen dichtdoen helpt dan niet als de hele dag de zon erop staat.

 5. Wij hadden in het atelier een mobiele airco. Ons boerderijtje dateert van 1856 daarom wilden we geen vaste airco met een buiten-unit.
  In een hotel voel ik vaak de koude luchtstroom van de airco als ik in bed lig. Ik hoop dat jullie daar geen last van hebben!

 6. Als ik het zo begrijp, dan kost het 100 euro per jaar aan afschrijving en 100 euro per jaar aan elektra. Zelf kan ik er ook niet tegen omdat ze de lucht in de woning drogen. Met mijn astmatische bronchitis moet er weinig verschil zijn tussen luchtvochtigheid binnen en buiten. Een airco in de bus levert mij al vaak problemen op.

  Afgelopen zomers kwam het bij mij in huis niet boven 25 graden. Weinig zonlicht en de zaak overdag goed dichthouden werkt hier prima.

  • Wauw, niet hoger dan 25 graden! Dat doe ik je niet na. Op onze slaapkamer (zolder) was het volgens mij zowat 40 graden afgelopen zomer.

 7. Gelukkig kan ik in elke temperatuur heerlijk slapen. Ik slaap ook het hele jaar door onder een deken. Ik denk wel dat de prijs meevalt voor zoiets. Jullie slapen lekker koel nu.

 8. Wij hebben sinds we een nieuwe verdieping op het huis hebben laten zetten ook airco daarbij, waar onder meer onze slaapkamer ligt, en dat is echt heerlijk. Zet hem alleen aan als het in de zomer te warm wordt, 's nachts niet als ik slaap, daar houd ik niet van. Soms wel een uurtje voor ik naar bed ga...

  Nu ik daar zo mee verwend ben wil ik ook graag in de huiskamer airco...

 9. Wat ik me afvraag is hoe de kabel naar buiten loopt? Of heb ik er over gelezen? :-) En inderdaad, maakt het lawaai of niet? Ik zou hem denk ik overdag laten koelen en 's nachts afzetten om er ook geen verkoudheid van te krijgen. Het lijkt me echt heerlijk om te hebben! :-)

 10. Wij hebben geen airco in huis. Mijn kamer ligt naar het Noorden toe, maar zelfs ik heb het al warm. Mijn waaier is overleden. Is het juist niet heel koud als de airco boven je hoofd hangt? ;p

 11. In ons vorige huis hadden de kinderen op hun kamer airco. Plat dak en ramen op het zuiden..... 😏. Zij waren er heel blij mee. Tweede zoon wil nu in zijn huurhuis een mobiele airco. Afgelopen zomer was het vaak 35 graden in zijn slaapkamer🙄. Ik hoop dat jullie er veel plezier van hebben.

 12. 40+ decibel is echt te luid om comfortabel te slapen. Ook buitenunit kan wel eens voor onaangename geluiden zorgen. En nu haal je wel grootste stroomverbruiker in huis :(

  • Een airco deze tijd verbruikt 1.4kw en je krijgt tot 4kw aan energie terug veel goedkoper vind je niet .

  • Wij ook de knoop doorgehakt na die hete zomer van vorig jaar. Gekozen voor een LG single split. Alles mooi weggewerkt met gootjes en bochtjes. Geïnstalleerd door een lokale airco specialist. De airco kan je alle richtingen laten blazen die je wilt en is fluister stil. Totale kosten 1500euro. 5jaar garantie op binnen unit en 10 jaar op de buiten unit. Van de fabrikant.

 13. Oh dit zou ik er ook zeker voor over hebben! Ik heb het heel snel warm en blijf het snachts dan ook warm houden en dan slaap ik de hele nacht niet. Ik heb een mobiele airco maar wat een gedoe soms..

 14. In ons oude huis hadden wij zo’n airco. Heerlijk. Nu in het nieuwe huis niet. Na die horrorzomer afgelopen jaar toch een aangeschaft. Wordt aankomende maand opgehangen.

 15. Ik vind een airco veel te veel lawaai maken, kan er niet van slapen, hoor hem steeds aanslaan.
  Verder heb ik last van huisstof allergie, krijg hier door een airco extra last van. Voor mij geen airco.
  Maar ik ben benieuwd of hij je bevalt.

  • een goede vaste airco met inverter is stiller dan een ventilator

   een aan/uit airco zonder inverter die hoor je inderdaad aan springen
   (en vooral die mobiel zijn)

   een vaste airco met inverter die door werken op een laag pitje zijn zuiniger en stiller

   ik kan het weten, ik gebruik elke dag airco
   ( ook voor verwarming )

 16. Ik heb er een in de slaapkamer en een in de woonkamer. Ze hangen er inmiddels alweer een jaar of acht. Nooit geen spijt van gehad, integendeel zelfs. Mijn hondjes vinden het ook fijn. Zodra we naar bed gaan gaan ze alle drie in de koude luchtstraal liggen.

 17. Beste,
  Ik vind het niet echt kunnen dat een installateur dit zo achter laat! Als je dit aan Fujitsu laat zien dat deze airco zo geplaatst is moet deze persoon nooit geen meer hangen denk ik! Voor 1800€ kan ik een beter merk plaatsen en veel beter afgewerkt! Dit zou ik nooit durven achterlaten bij mensen! Hopelijk doet de airco zijn werk goed en heb je toch een frisse kamer deze zomer! Mijn tip aan de installateur : stop met mensen optelichten en lees eerst de handleiding deze is zeker niet geplaatst zoals de fabrikant voorschrijft.

  • Dat vind ik ook een houten blok achter de unit not done !! En die darm of kabel komaan zeg .1 adres een goede installateur.
   L E koeltechniek .

 18. Geloof me, dat ga ik hier huis niet voor elkaar krijgen. Dinnetje slaapt minimaal onder één dekbed. En dat is als het midden in de zomer is. Nu slaapt ze nog onder twee dekbedden. Ik kan wat beter tegen de kou dan haar. ;-) Maar warmte is wel lekker. Ik heb geen moeite met slapen.

  Love As Always
  Di Mario

 19. Wat is dat ding verschrikkelijk lelijk opgehangen en zeker voor dat geld, maar het zal vast lekker op temperatuur zijn in je kamer !!!

  Een A-merk a++ airco kost +/- €700 + 4 uurtjes installatie (1 persoon) vindt ik de prijs van ruim €1800 een beetje aan de erg hoge kant !!!

  • ik heb €400 betaald voor installatie, is dat duur voor 1 persoon, en ik heb nu 3 airco's
   ( €1200 installatie )

   LG Prestige 1800 + 400 (2200) woon.k
   Daikin Ururu Sarara 2000 + 400 (2400) slaap.k
   Daikin perfera 1300 + 400 (1700) kantoor

   En alle 3 airco's zijn A+++
   ( en hebben zeker een cop waarde van 5 )
   En bij onder -10 buiten is de LG nog A++

   Een A+++ Airco is bijna 50% zuiniger met verwarmen dan een hoog rendement ketel op gas

   ik woon alleen en gebruik in een tussen woning uit 1958 €750 euro totaal per jaar aan energie ( verwarmen en koelen en overige )

   buren zelfde tussen woning €1500 totaal aan energie ( alleen cv en overige )

   in de winter is het 15 graden in huis als ik slaap of weg ben, en als ik thus bezig ben is het zo 21 graden warm in 10/15 min

   lelijk aan de muur en goedkoop comfort

   en alle 3 de Airco's zitten op de zelfde 16 ampere groep ( maar je zet ze nooit op max tegelijk aan )

   om 2000 watt (2 kW ) warmte te verplaatsen, verbruikt de airco 400 watt stroom ( 0,4 kW )
   ( dat is 1 er in, 5 er uit ) cop waarde van 5

  • Pfoe, ik ben het met alle heren hier grondig eens :-( Wat een foeilelijk mormel! Ik zou geen oog dicht doen als me zoiets boven het hoofd hing.
   Zoveel geld hebben wij ook niet (over) voor iets dergelijks. We slapen ook op zolder, dus ik weet hoe het is (37 graden). Maar over enkele jaren gaat er vast eentje het huis uit, en dan gaat het echtelijk bed die kamer in ;-)

 20. nee heb ik niet en eerlijk gezegd.. als ik zo'n kast boven bed zou hebben hangen zou ik daar niet gelukkiger van worden :-)
  savonds koelt het toch vaak wel erg af vind ik,

  maar je dekbed hoes...
  kijk..
  daar gaat mijn klaprozenhart van bloeien :-)

 21. Vind het heerlijk. Fluisterstil. Zet het een uur voordat ik ga slapen aan. Uit wanneer ik ga slapen. Soms ‘s nachts nog een keer aan.

 22. Mooie airco zeg. Hier zal je vast heel blij mee zijn! Wij hebben een mobiele airco, die in de zomer inderdaad wel aan gaat. Die was wel een stuk goedkoper qua aanschaf kosten, maar qua energieverbruik zal je onder de streep niet veel goedkoper uitkomen denk ik.

 23. Ook niet helemaal waar, koel of verwarm vermogen licht aan de buiten temperatuur bij een spilt unit airco en is met elke model en merk anders.
  dan heeft jou mobiele airco een EER van 2.85
  ( TC 4 kW : Pi 1,4 kW = EER 2.85 )
  die van jou is niet zuinig

  ( dit is een van de 3 Airco's die ik heb )
  Daikin Perfera
  FTXM25M2V1B
  Koelmiddel: R32
  Inverter: JA

  PI = Power Input ( energie er in )
  TC = Total Capacity
  ( energie er uit of verplaatst )

  Koelen
  ( Als binnen temp op 19 staat )
  Buitentemp - EER waarde - TC - PI
  20 Graden - EER 28,5 - 2,85 - 0,10
  25 Graden - EER 22,75 - 2,73 - 0,12
  30 Graden - EER 10,07 - 2,62 - 0,26
  32 Graden - EER 4,84 - 2,57 - 0,53
  35 Graden - EER 4,46 - 2,50 - 0,56
  40 Graden - EER 3,96 - 2,38 - 0,60

  Verwarmen
  ( Als binnen temp op 20 staat )
  Buitentem - COP waarde - TC - PI
  10 Graden - COP 5,25 - 3,05 - 0,58
  6 Graden - COP 5,00 - 2,80 - 0,56
  0 Graden - COP 4,46 - 2,42 - 0,53
  -5 Graden - COP 4,36 - 1,79 - 0,41
  -10 Graden - COP 3,89 - 1,52 - 0,39
  -15 Graden - COP 3,37 - 1,25 - 0,37

  in de zomer met heten dagen zet overdag de airco's op 25 graden en als de zon onder is zet ik de airco's op 21 graden
  ( in de avond en nacht koelen met INVERTER split airco's geeft meer rendement )

  • Het is inderdaad wel even een grote uitgave, vandaar ook dat we lang aarzelden. Maar ik ben blij dat we de stap hebben genomen. Het was anders zomers echt niet te doen op onze zolder slaapkamer.

 24. Wij hebben geen airco in huis, alleen arko ;) Moet zeggen dat het me best heel fijn lijkt! Dat het overdag warm is maakt me niet zoveel uit, maar in de nacht is het wel fijn als je in ieder geval lekker kunt slapen.

  • Nou precies, dat heb ik dus ook Nadia. Het was afgelopen zomer echt niet te harden op onze zolder slaapkamer. En een goede nachtrust vind ik echt belangrijk.

 25. Echt een goede investering hoor! En ook nu ik je stukje lees over het verbruik. Wij hebben er een op de zolder/slaapkamer maar wil ook graag een vaste airco op de benedenverdieping/huiskamer. Even kijken of dat technisch en economisch ook haalbaar is...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder