Waarschuwing op de weg!

Kippen op de weg

De waarschuwing voor ‘overstekend wild’ kennen we denk ik allemaal wel, maar vanochtend kwam ik een bordje tegen dat me verraste. Hoewel het wel heel toepasselijk is voor de betreffende straat, namelijk Kipsdijk. Ik kwam daar het bordje: ‘Pas op kippen’ tegen. Een moederkip lekker op stap met haar kuikens.

Overigens was er nergens een  kip te zien.

Maar het bordje vind ik leuk.

Similar Posts

23 Comments

  1. Ja, die is leuk! Op het moment kunnen ze beter waarschuwen voor overstekende eenden met hun kroost. Ik had bijna zo’n mini onder m’n banden liggen gisteren.

  2. Ik fietste in het buitengebied en hoorde ineens een vreemd geluid, een soort gloegloegloe. Bleek een kalkoen die losliep in de berm.

  3. apart hoor,die zul je hier niet tegenkomen in Den Haag,hier is geen kip te bekennen…alleen op de kinderboerderij dan,die hebben we hier in de stad.
    als we die niet zouden hebben zouden kinderen de dieren waarschijnlijk niet te zien krijgen,ik kom uit een dorp,dus wel goed dat ze boerderijen in de stad aanleggen.

  4. Geweldig 😂😂. Gisteren moesten wij nog even wachten totdat een haan zijn harem veilig naar de overkant had geloosd!

  5. In Zwolle waar ik woon was er een troep ganzen die elke dag weer een drukke weg overstak, netjes in een rij met een gans die zo te zien als beveiliging midden op de weg wachtte tot iedereen veilig overgestoken was. Het was dus een goed geregelde oversteek met maar een minpuntje , er werd niet gewacht tot het stoplicht groen was. Het leverde problemen op voor de rest van het verkeer en creerde een gevaar en er is dus gekozen voor verhuizing van de ganzen naar een plek waar ze geen gevaar opleveren voor zichzelf maar ook niet voor anderen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.