Kapsel metamorfose

Op de jaarlijkse klassefoto’s uit mijn middelbare schooltijd lijkt mijn haar net een jojo: kort, lang, kort, lang. Ik liet het vaak kort knippen, kreeg daar spijt van, en liet het dan weer groeien.

Ooit liet ik, in een onbezonnen moment, een rondje achter op mijn hoofd wit bleken, zodat het net leek alsof er die nacht een ruimteschip op mijn achterhoofd was geland. En een hete zomer gebruikte ik een rode coupe soleil op zeer kort haar, waarna ik op een wandelend dambordje leek…

Wat zegt je kapsel over wie je bent?

Ik heb wisselende kapsels altijd als een signaal van persoonlijke ontwikkeling beschouwd. Wie regelmatig van kapsel wisselt, staat ook innerlijk niet stil. Maar sinds de geboorte van mijn zoon Piet, negen jaar geleden, heb ik nauwelijks meer wat aan mijn haar veranderd. Na Piet liet ik mijn haar groeien, en heb het niet meer laten afknippen.

Volgens mijn eigen theorie zou dit betekenen dat mijn persoonlijke ontwikkeling stilstaat, maar daar geloof ik niets van. Daarom heb ik een nieuwe theorie ontwikkeld: Ik heb al zoveel aan mijn hoofd dat ik er geen extra stress over stom haar bij kan gebruiken. Bovendien heb ik wellicht eindelijk de haardracht gevonden die mijn persoonlijkheid weerspiegeld?!

Gelukkig zie ik bij mijn dochters mijn vroegere experimenteerdrang terug. Mijn middelste dochter heeft heur lange haren een flink stuk laten kortwieken. Ik houd zelf altijd erg van voor en na foto’s, en wil jullie deze niet onthouden!

 

Lees ook mijn uitgebreide post over invlechten.

Verander jij vaak van kapsel? Of juist niet?

 

 

 

Lees ook mijn post over zelf een scrunchie maken! Met deze haaraccessoire lijkt zelfs een simpele knot al heel wat : )

Similar Posts

15 Comments

 1. bij mij gaat lang haar en na een hele tijd eraf naar halflang om het dan weer te laten groeien tot ik het vervelend begin te vinden om er dan weer een stuk te laten afdoen…

 2. Wat ik me altijd afvraag hebben mensen nooit last van die lok voor de ogen, lijkt me erg lastig. Mijn haren knip ik al meer dan 10 jaar zelf en zit dus ook nooit hetzelfde maar wel beter dan wanneer ik naar de kapper ga die altijd mijn kruin te kort knipt. En met kleuring kan je ook wisselen al hou ik het meestal bij een kleur die goed bij mij past.
  Het staat je dochter goed dat korte haar.

 3. Ik heb een aantal jaren terug, zo rond mijn 21e, echt veel verschillende kapsels gehad. Van schouderlang tot tondeuse kort.
  Onlangs was mijn haar bijna tot aan mijn ellebogen en ik was het zat. Ik heb sinds de geboorte van mijn oudste dochter, die nu bijna 4 is, niets meer gedaan met mijn haar. Dus het was tijd om naar de kapper te gaan. Inmiddels ben ik 2 keer geweest en heb al 2 verschillende kapsels gehad, hihi. Zoals vanouds! Kort haar past beter bij me. Minder onderhoud, staat me beter.
  Maar heb onlangs ook wel een periode van ontwikkeling meegemaakt dus ik kan me wel vinden in jouw theorie. Misschien is het meer een veranderende levensfase waar niet zo zeer een periode van ontwikkeling aan vooraf hoeft te gaan.

  Kortere haar staat je dochter mooi! Maakt haar iets ouder en denk ook dat ze dat niet erg vindt. ;) Zo te zien heeft ze mooi dik haar. Lekker mee experimenteren, doe ik ook. ;)

  1. Leuk dat je zo vaak wisselt! Weet je wat je ook vaak ziet? Dat vrouwen hun haar afknippen na een bevalling!

   Dat mijn dochter er ouder uitziet met dit kapsel, zal ik haar vertellen. Dat vindt ze inderdaad leuk om te horen. Ze heeft prachtig dik haar, en kan er dus van alles mee.

 4. Toen mijn oudste zoon werd geboren heb ik vrij snel daarna mijn lange haar af laten knippen. Zoontjelief vond het heerlijk om tijdens het voeden een handje in mijn haar te steken en die rond te draaien. Kreeg het daarna dus bijna niet meer los (au!). Dus kort laten knippen. Maar echt blij word ik niet van kort haar. Het past gewoon niet bij me.
  Dus heb ik nu zo’n 15 jaar geleden mijn haren laten groeien en het is nu wisselend lang, halflang, in laagjes, op één lengte…

  Groetjes, VeggieMo

  1. Apart is dat hè, hoe je haar bij je kan passen of juist niet! Zo ben ik niet geschikt voor zo’n echt ‘kapsel-kapsel’, dat geföhnd en bewerkt is met gel en schuim e.d.

 5. Staat je dochter veel mooier dit!! Ik ben ook altijd bezig met mn haar haha..Vroeger altijd lang gehad, toen in 1 keer hup naar kort, zwangerschap hier en weer laten groeien, kindje geboren, haar dr weer af. Nieuw kleurtje erin, krullen erin (ja ook nog haha). En nu is mn kapster met vakantie en ik moet eigenlijks nodig heen, zit geen model meer in, maar nu twijfel ik toch weer of ik het niet wat langer zal laten groeien…..om vervolgens weer een leuk kort modelletje te laten knippen…..zo blijf je bezig….

  Groetjes bianca

 6. Staat je dochter heel leuk, vind het lekker fris ogen. Ik heb ook van alles met mijn haar gedaan, stilstaan is achteruitgang toch ;)

  Groetjes Isabelle

 7. Ik had altijd lang haar maar mijn ex-man hield niet van lang haar dus moest het er af. Ik deed wel eens een poging om het te laten groeien maar dat werd niet gewaardeerd… (op een hardhandige manier). Toen ik eindelijk het lef had om te gaan scheiden, heb ik ook meteen m’n haar weer laten groeien. Heb inmiddels een nieuwe man die het geweldig vindt. Vorig jaar heb ik mijn haar door een misverstand bij de kapper redelijk kort laten knippen (ik zei dat er zo’n 15 cm af mocht, zei begreep dat er 15 cm moest blijven staan…) en ik kon er maar niet aan wennen. Gelukkig is het inmiddels weer schouderlang!

  1. Aargh! Wat een vervelend misverstand zeg! Wat dat betreft zeg ik nu altijd duidelijk: ‘Alléén de puntjes!’ Nu maar hopen dat ze niet denken, dat alleen de puntjes moeten overblijven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.