Haardonut: knotje maken met Action donut van 79 cent

haardonut

Ik ben niet zo creatief als het om mijn haren gaat. Meestal draag ik het los, of zet het vast met een klem. Maar overal zag ik die zogenaamde haardonut liggen. Toen ik hem voor maar 79 cent bij de Action zag, besloot ik hem te kopen en eens uit te proberen!

Wat is een haardonut?

Een haardonut lijkt op zo’n donut die je kunt opeten: hij is rond en er zit een gat in het midden. Haar donuts worden gemaakt van verschillende materialen. Maar die van mij is van synthetisch materiaal. Met een donut kun je op een makkelijke manier een knot maken. En die knot kun je hoog, laag of op het midden van je achterhoofd maken.

Soorten en maten

Haardonuts kun je kopen in verschillende kleuren, materialen en groottes. Voor een grote knot neem je natuurlijk een grote haardonut. Voor een kleine knot kies je een kleine donut. Het advies is om een haar donut te kiezen in een kleur die lijkt op je eigen haarkleur. Zo lijkt het namelijk het meest natuurlijk. Dus als je zwart haar hebt, kies dan niet een blonde haardonut!

Hoe werkt een haardonut?

Het is eigenlijk heel simpel.

 1. Je pakt je haar bij elkaar in een staart. Sommige mensen doen een elastiekje om hun staart, maar het hoeft niet. Ik heb dat niet gedaan.
 2. Vervolgens trek je je staart door de donut.
 3. Sla het haar om je donut heen.
 4. Zet vast met een schuifspeldje waar nodig.

En voila! Je ziet er meteen chic en goed verzorgd uit.

haardonut

Speciale haardonut: Hot Bun

Ik was laatst bij de Blokker en zag daar een commercial voor een speciaal soort haardonut: de Hot Bun. Dit is een donut die je in elkaar klikt. Op het filmpje zag het er supermakkelijk uit. En ze beloven je ook nog prachtige krullen als je hem weer uit doet.

Maar hij kost ongeveer een tientje, en is dus wel een stuk duurder dan de Action haardonut! Bovendien vraag ik me af of het echt net zo gemakkelijk gaat als in het filmpje.

Conclusie

Ik vind de deze donut voor haren wel leuk! Ik houd niet van toeters en bellen en speldjes in mijn haar. En met zo’n donut is dat ook niet nodig. Het leukst vind ik dat het meteen lijkt alsof ik moeite heb gedaan. Kortom: kleine moeite, groot effect!

Zie ook mijn p0st over krullen maken zonder hitte: heatless curls.

Haar donut Kruidvat

Op de website van Kruidvat vind je helaas geen haar donut op dit moment. Wonderlijk hoe iets een tijd overal in de winkel ligt, en dan ook ineens weer verdwijnt. Terwijl deze haaraccessoire nog steeds handig is. Ook op de Action website en de Hema website vind je  nu geen haardonut meer.

Maar dat wil niet zeggen dat je geen haar donut meer kunt kopen gelukkig. Je kunt er bijvoorbeeld eentje kopen bij de Online Drogist. Bij Temu kun je zelfs diverse formaten kopen.

haardonut

 

 

Wat zijn jouw ervaringen met de haardonut?

Similar Posts

14 Comments

 1. Jij bent de eerste waar ik het leuk bij vind staan. Meestal wordt het zo’n groot gevaarte. Een beetje neppig. Maar dat zal door je krullige haar komen, dan staat het wel leuk.

 2. mijn haar donuts liggen alweer een tijdje in een hoek, maar ideaal zijn ze wel.. (mee slapen, en de dag erna heb je mooie krullen, daar hou ik wel van)
  zo’n hotbun werkt beter vind ik, maar zijn ook weer goedkopere versie’s van

  1. Hé dat is ook een idee: er mee slapen. Dochterlief wil graag krullen.
   Misschien toch eens op zoek naar een donut. Heeft ze geen hele sokkenmand meer nodig ;-)
   Vroeger had ik ook zoiets als de hotbun. Dat was van stof met ijzerdraad erin en een gat in het midden. Daar deed je je staart doorheen en dan draaide je hem op net als de hotbun. Je moest hem daarna rond buigen en de punten draaide je om elkaar heen. Zichtbaar in het midden of juist onzichtbaar achter je knot. Door de ijzerdraad erin bleef hij goed zitten.

 3. Ik vind de haardonuts helemaal geweldig en heb dan ook alle varianten van de Action gekocht.Ik draag ze de hele zomer al.De hot bun heb ik ook al gespot maar no way dat ik zoveel geld ga uitgeven aan een haaraccessoire.Ik heb exact dezelfde op Ebay gevonden voor zegge en schrijve; € 1,33.Het voordeel van die Hot bun is dat je het haar er strak in rolt en bij de andere buns klap je het gewoon eroverheen zeg maar.
  Welke versie ook, ik vind het super staan bij iedereen!
  -xxx-

 4. Ik ben nieuwsgierig naar die hotbun maar vraag me ook af of het het geld wel waard is. Nu gebruik ik vaak zo’n crunchy om m’n haar in een losse knot op te steken.

  1. Als hij net zo gemakkelijk te gebruiken is als in het filmpje, en ook echt voor krullen zorgt, dan zou hij het geld wel waard zijn. Maar ja… Ik weet ook niet of hij het geld waard is inderdaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.