Reacties

Goedkoop muggen tegenhouden: zo doe ik dat! — 64 reacties

 1. Fijn dat horren er ook voor tuimelramen zijn.
  Wat vaak vergeten wordt is de dakgoten leeg en schoon te maken, zodat er geen water in blijft staan waar muggen eitjes in leggen.

 2. Volgens mij heb ik jaren geleden van dat gaas gekocht en dan zat daar een soort plakstrip bij met klittenband. Echt mooi vind ik het niet, maar het werkt super en is heel goedkoop.

  • Wat een idee! Misschien moet ik ook zo 1 aanschaffen, ik heb altijd mijn raam open maar heb er helemaal niks voor. Het gaat dan wel altijd goed met de vliegen, enkel eens een mu maar voor de rest mag ik van geluk spreken haha! Maar alsnog misschien eens kijken hier naar

  • Ja, en het is nog nep ook Maddy! Dat is gewoon plakfolie. Ik heb altijd graag glas in lood ramen willen hebben, en ik vind het leuk om te horen dat ze er dus vrij echt uitzien zo.

 3. Voor dat geld ga ik het zeker proberen. Ik ben altijd bang omdat ik niet handig ben maar als je zegt dat het geen probleem is...gisteren nog een vlinder binnen gehad die in paniek raakte en steeds tegen het raam aan bleef botsen. Het was nog een heel gedoe om hem te redden maar uiteindelijk wel gelukt gelukkig.

 4. Dit ziet er goed uit zeg. Ik heb jaren geleden geïnvesteerd in dure horren, ingemeten en aangebracht door de bouwmarkt. Ik merk alleen dat ik sinds vorig jaar elke nacht weer muggen moet vangen, als ik het raam 's avonds of 's nachts open heb. Beetje boel balen dus.

  • Mijn man heeft er eentje gekocht bij de Action Felice. Maar ik vraag me af of hij hem in elkaar gaat krijgen. Het ding blijft vreselijk te zijn om in elkaar te zetten.

 5. Misschien kan je beter zo’n vliegenmepper op batterijen gebruiken. Dan blijven je muren schoon want je veegt de racket gewoon over de plek waar hij vliegt en hij valt vanzelf op de grond.

 6. Ik heb tig jaren terug zelf voorzethorramen en een hordeur gemaakt.
  En mocht ze wel binnen komen, dan hebben we een blauwe lamp die ze aantrekt en dood. Ook erg handig.

 7. Inderdaad, superfijne horgordijntjes! Ik heb ze dit jaar voor alle slaapkamerramen gezet en het werkt subliem! Door de ruimte die het elastiek geeft, kun je het raam gewoon open en dicht doen zonder je hand om de rand te moeten steken. En die plakhaken? Daar kun je gewoon een spijkertje doorheen slaan. Dan blijven ze goed zitten.
  Voor onze balkondeur heb ik twee gebruikt: een grote en een kleine. De kleine zit onderop en valt een beetje over de bovenste heen. Voor een klein bedrag zijn we zo bijna helemaal verlost van muggen en ander vliegend gespuis. Echt een aanrader!

  Een hartelijke groet van Jo.

 8. En makkelijk op te bergen, lijkt me. Ik heb ooit zelf horren gemaakt (gaas tussen laatjes gespannen) die ik in het kozijn kon klikken. Maar ik wist nooit waar ik die krengen in de winter moest laten.

 9. Wij slapen in de zomer onder een grote klamboe. Mijn echtgenoot reageert allergisch op muggensteken dus we zijn bijna overal op voorbereid. Het zou misschien een idee zijn om dit pakje mee te nemen op vakantie. We zijn op zoek naar een portable klamboe en dit zou misschien wel iets kunnen zijn.

 10. Ik wil niet te hard juichen, maar we lijken hier relatief weinig last te hebben van muggen. Als ik twee bultjes per jaar heb, is het veel. Maar ik hou deze oplossingen wel in gedachten; we hebben namelijk wel elk jaar een fruitvliegenplaag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>