Goedkoop muggen tegenhouden: zo doe ik dat!

muggenhoren goedkoop

Met het mooie weer hebben ook de muggen zich weer aangediend.

Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik ze niet helemaal kan voorkomen. Maar ik kan het ze wel moeilijker maken om binnen te komen. Een simpele en goedkope manier van muggen tegenhouden is met een insectenhor van de Xenos.

Goedkoop muggen tegenhouden met een insectenhor van de Xenos

De insectenhor van de Xenos heeft maar liefst 4 voordelen:

 1. Hij kost bijna niets.
 2. Hij is heel makkelijk aan het raam te bevestigen, ook als je niet handig bent.
 3. Hij is vrijwel onzichtbaar!
 4. Je kunt nog steeds heel makkelijk het raam open en dicht doen. Je kunt namelijk prima even met je hand onder de hor langs.

Insectenhor Xenos: praktische informatie

De insectenhor van de Xenos is in twee maten verkrijgbaar: 100×100 en 130×150.

Ik kies altijd de variant die speciaal voor dakramen is.

Niet vanwege het dakraam, maar omdat deze versie elastiek heeft. Door dat elastiek kun je de insectenhor namelijk beter om het raam spannen, en sluit hij beter tegen de muren aan. Zo krijgen muggen en ander gespuis minder kans om binnen te komen.

Installeren van de insectenhor

De Xenos insectenhorren worden geleverd met 4 zelfklevende haken. Maar ik heb daar slechte ervaringen mee. Die zogenaamd zelfklevende haken blijven namelijk totaal niet zitten.

Daarom heb ik op zo’n 2 centimeter boven de 4 hoeken van het raam een klein spijkertje in de muur geslagen. En voor de zekerheid heb ik dat halverwege het raam aan weerszijden ook nog gedaan. Op die manier weet ik zeker dat de hor het hele raam goed bedekt.

De grote insectenhor heb ik in onze slaapkamer hangen:

muggen tegenhouden, insectenhor xenos

Hieronder zie je de kleine insectenhor muggen tegenhouden:

muggen tegenhouden

In de woonkamer houden de insectenhorren ook vliegen en verdwaalde vogels buiten. Ik vind niets zo eng als een vogel die per ongeluk de woonkamer binnenvliegt en vervolgens in paniek raakt. Dan weet ik niet wie er banger is: de vogel of ik. Alleen poep ik niet alles onder in mijn paniek…

Aandachtspunt

Wil je goedkoop muggen tegenhouden, en een insectenhor kopen bij de Xenos? Kijk dan even goed naar de kleur van de hor. Ze zijn er namelijk ook in de kleur zwart, en dat vind ik persoonlijk een stuk minder mooi. Check dus wel even de kleur, zodat je niet per ongeluk de verkeerde kleur koopt.

Hieronder zie je links de witte versie, en rechts de zwarte versie van de hor.

muggen weghouden

Muggen tegenhouden samenvatting

Heb je last van muggen? En wil je voorkomen dat ze binnenkomen? Dan zijn de insectenhorren van de Xenos een goedkope, snelle en makkelijke oplossing. Voor maximaal 2,49 heb je een goed werkende insectenhor.

 • De kleine insectenhor kost 1,99
 • De grote insectenhor kost 2,40.

Geen Xenos in de buurt? Geen probleem! Je kunt ze ook eenvoudig online bestellen bij Xenos.

Of koop bij de Action horrengaas voor 99 cent. Dit systeem werkt met klittenband. Zelf geef ik toch de voorkeur aan de horren voor dakramen.

Anti muggen tactieken: zijn de muggen al binnen?

Dan gebruik ik de volgende methodes:

 1. Voor het slapen gaan maak ik een moordlustig rondje met mijn vliegenmepper en sla zoveel mogelijk muggen dood. Het patroon van het behang aan onze slaapkamermuren is ‘Blood splatter’.
 2. Een klamboe zodat ze niet bij me kunnen komen. (Ook van Xenos)
 3. Een ventilator. Muggen houden niet van tocht. Wij hebben nu een vaste airco in huis. Die werkt ook goed tegen muggen.
 4. Soms smeer ik Autan spray op mezelf om de muggen af te schriken.

Hoe voorkom jij dat muggen je huis inkomen?

64 Comments

 1. Greet
  • Véronique
 2. VeggieMo
 3. Eva
  • Mandy
 4. Gea
 5. Chaya
 6. Frederique
 7. Felice Veenman
 8. Tania
 9. Margriet
 10. Jo
 11. Caroline
 12. Bouchra
 13. jasmina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh