Goedkoop muggen tegenhouden

Met het mooie weer hebben ook de muggen zich weer aangediend.

Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik ze niet helemaal kan voorkomen. Maar ik kan het ze wel moeilijker maken om binnen te komen. Een simpele en manier van muggen tegenhouden is met een insectenhor van de Xenos. Die werkt als een soort extra gordijn dakraam.

Goedkoop muggen tegenhouden met een insectenhor van de Xenos

De insectenhor van de Xenos heeft maar liefst 4 voordelen:

  1. Hij kost bijna niets.
  2. Hij is heel makkelijk aan het raam te bevestigen, ook als je niet handig bent.
  3. Hij is vrijwel onzichtbaar!
  4. Je kunt nog steeds heel makkelijk het raam open en dicht doen. Je kunt namelijk prima even met je hand onder de hor langs.

Insectenhor Xenos: praktische informatie

De insectenhor van de Xenos is in twee maten verkrijgbaar: 100×100 en 130×150. Ik kies altijd de variant die speciaal voor dakramen is. Niet vanwege het dakraam, maar omdat deze versie elastiek heeft. Door dat elastiek kun je de insectenhor namelijk beter om het raam spannen, en sluit hij beter tegen de muren aan. Zo krijgen muggen en ander gespuis minder kans om binnen te komen.

Installeren van de insectenhor

De Xenos insectenhorren worden geleverd met 4 zelfklevende haken. Maar ik heb daar slechte ervaringen mee. Die zogenaamd zelfklevende haken blijven namelijk totaal niet zitten. Daarom heb ik op zo’n 2 centimeter boven de 4 hoeken van het raam een klein spijkertje in de muur geslagen. En voor de zekerheid heb ik dat halverwege het raam aan weerszijden ook nog gedaan. Op die manier weet ik zeker dat de hor het hele raam goed bedekt.

De grote insectenhor heb ik in onze slaapkamer hangen:

muggen tegenhouden, insectenhor xenos

 

Hieronder zie je de kleine insectenhor muggen tegenhouden:

muggen tegenhouden

In de woonkamer houden de insectenhorren ook vliegen en verdwaalde vogels buiten. Ik vind niets zo eng als een vogel die per ongeluk de woonkamer binnenvliegt en vervolgens in paniek raakt. Dan weet ik niet wie er banger is: de vogel of ik. Alleen poep ik niet alles onder in mijn paniek…

Aandachtspunt

Wil je goedkoop muggen tegenhouden en een insectenhor kopen bij de Xenos kijk dan even goed naar de kleur van de hor. Ze zijn er namelijk ook in de kleur zwart, en dat vind ik persoonlijk een stuk minder mooi. Check dus wel even de kleur, zodat je niet per ongeluk de verkeerde kleur koopt.

Muggen tegenhouden samenvatting

Heb je last van muggen? En wil je voorkomen dat ze binnenkomen? Dan zijn de insectenhorren van de Xenos een goedkope, snelle en makkelijke oplossing. Voor maximaal 2,49 heb je een goedwerkende insectenhor. De kleine insectenhor kost 1,99 en de grote 2,40.

Geen Xenos in de buurt? Geen probleem! Je kunt ze ook eenvoudig online bestellen bij Xenos.

Hoe voorkom jij dat muggen je huis inkomen?

Reacties op Goedkoop muggen tegenhouden

  1. Fijn dat horren er ook voor tuimelramen zijn.
    Wat vaak vergeten wordt is de dakgoten leeg en schoon te maken, zodat er geen water in blijft staan waar muggen eitjes in leggen.

  2. Volgens mij heb ik jaren geleden van dat gaas gekocht en dan zat daar een soort plakstrip bij met klittenband. Echt mooi vind ik het niet, maar het werkt super en is heel goedkoop.

  3. Slim om op deze manier de muggen tegen te houden! Wij doen er zelf niks tegen, maar dat zouden we wel moeten doen eigenlijk 😉

  4. Ondanks dat we aan het water wonen en ik altijd de kamers lucht, valt het nog mee. Ik doe wel altijd op tijd de ramen dicht, zodra het schemerig wordt!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.