Vliegen in huis. En muggen

Schermafbeelding 2013 08 18 om 09.25.10

 

Sinds onze verhuizing naar het platteland hebben we echt veel meer last van vliegen in huis!

Het is echt afschuwelijk. Overal zitten die vieze beesten. En het ergste vind ik nog wel als ze op je blote been gaan zitten. Vliegen in huis zijn irritant, hinderlijk en vies!

Wat te doen tegen vliegen in huis

Voorkomen is beter dan genezen, dus heb ik geprobeerd vliegen in huis te voorkomen. Ik nam diverse maatregelen. Aanvankelijk hield ik alle ramen steeds stijf dicht. Maar ik ben nogal een fan van luchten, dus die oplossing tegen vliegen in huis beviel me slecht. Daarom kocht ik bij de Xenos voor 1,50 van die handige vliegengordijnen.

Vliegengordijn in de vorm van hoeslaken voor 1,50

Ze lijken qua vorm een beetje op een hoeslaken, want er zit elastiek in de hoeken. Om ze te bevestigen sloeg ik 4 kleine spijkertjes in de hoeken van het raamkozijn, en haakte het vliegengordijn daar aan. Vervolgens moest ik halverwege ook nog twee spijkertjes plaatsen, om te zorgen dat ook de zijkanten goed bedekt waren. Nu kunnen de ramen weer open, zonder dat er vliegen in huis komen. Een goedkope, en efficiënte oplossing.

Vliegengordijnen tegen vliegen in huis

Bug Blocker

Maar helaas komen de meeste vliegen in huis via de voor- en achterdeur. De tweede maatregel die ik daarom nam was het plaatsen van vliegengordijnen. Ik schreef twee posts over vliegengordijnen die sluiten met magneten: de Bug Blocker en de Snap Screen. Helaas blijft de Bug Blocker een matig succes. Ook nu weer sluiten de magneten niet, waardoor de vliegen heerlijk naar binnen kunnen vliegen.

vliegen in huisLinten tegen vliegen

Bij de achterdeur heb ik een linten vliegengordijn opgehangen. Mijn man vervloekt het ding voortdurend, omdat hij er steeds in verstrikt raakt. Maar ik vind het zo mooi! Helaas is het volgens mij nauwelijks effectief…

Last van vliegen: maak je eigen vliegengordijn

Als je handig bent kun je natuurlijk ook zelf een vliegengordijn maken! In deze video zie je hoe.

Muggen in huis!

Wat muggen betreft mocht ik tot drie nachten geleden niet mopperen. Op zolder hebben we van die schuine kantelramen. Ook daarvoor had ik voor 1,50 bij de Xenos van die vliegengordijnen gekocht. Dat werkte goed, maar de laatste drie nachten heb ik toch last van muggen. Heel irritant!

Vooral als ze zo heel agressief om je hoofd gaan zoemen. Soms leg ik mijn arm netjes boven de deken, zodat ze daarvan kunnen eten. Gewoon om er maar van af te zijn. Maar zelfs dan nog gaan ze om mijn hoofd zoemen. En dan gaan ze dus écht te ver hè! En ik heb de bloedvlekken op het behang om het te bewijzen…

Heb je eenmaal muggen in huis dan kun je proberen ze af te schrikken met:

 • Citronella kaarsen
 • Zo’n stekker die een hoog geluid maakt waarvan ze niet houden. Werkte bij ons overigens totaal niet
 • Azaron spray gebruiken
 • Muggengordijn over je bed: maar die vind ik zo benauwd

Tegen vliegen in huis: waar koop je hulpmiddelen tegen vliegen?

 • Xenos
 • Blokker
 • Action
 • Marskramer
 • bol.com (Wonderlijke plek voor een vliegengordijn, maar wel handig, want je kunt het online bestellen)
 • Vliegenkap bij de Action

Lees ook over een andere bekende plaag: mieren in huis!

Iemand nog handig tips tegen vliegen in huis? Behalve naar de stad verhuizen? 

30 Comments

 1. cilia
 2. Lot
  • Lot
  • cilia
  • cilia
 3. Ernie
 4. Riet
 5. cilia
 6. Petra
 7. Rene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh