Instant deurgordijn met gordijnstok voor maar 6,95

deurgordijn

Hoe vind je mijn deurgordijn?!

In een eerdere post schreef ik over mijn pogingen om de vliegen en muggen buiten te houden.

Kant en klaar lussengordijn

Omdat ik graag met de slaapkamerdeur open slaap, heb ik in de deuropening een gordijn gehangen bij wijze van deurgordijn. Ook weer om muggen tegen te houden. Maar helaas weert het denk ik niet veel vliegen en muggen. Dat komt omdat het een lussengordijn is. En volgens mij vliegen de vliegen en muggen vrolijk door de lussen heen naar binnen. Maar toch laat ik het deurgordijn hangen. Want eigenlijk vind ik het een erg mooi gordijn!

Gordijnstok Xenos zorgt voor instant deurgordijn

Het deurgordijn kostte maar maar 6,95 bij de Xenos. En ik hoefde er bovendien niet voor te boren, of spijkers in te slaan. Bij de Xenos kun je namelijk ook uitschuifbare gordijnstokken kopen! Dus het was simpelweg een kwestie van de lussen om de gordijnstok schuiven, en de gordijnstok in het deurkozijn duwen. Een instant deurgordijn!

Ik vraag me nu zelfs af of een uitschuifbare gordijnstok en dit lussengordijn een oplossing zou kunnen zijn voor het gordijnprobleem in de woonkamer. Daar heb ik namelijk na anderhalf jaar wonen op het platteland nog steeds geen gordijnen hangen. Ik wil niets van het prachtige uitzicht opgeven, en daardoor kom ik tot niets op gordijnengebied.

Goedkope oplossing voor gordijn of deurgordijn

Daar komt nog bij dat gordijnen best duur kunnen zijn. Zeker als je flink wat ramen hebt. Op mijn kantoortje heb ik een goedkope oplossing. Ik heb een touw gespannen in het raamkozijn, en daar een lap stof aan gehangen.

Leestips

Wie weet er nog meer goedkope ideeën voor gordijnen?

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Ik vind die gordijnen van de Xenos wel mooi. Daarbij kun je ze leuk combineren met die bamboo rolgordijnen. Ook mooi! :D
  Ze hebben bij de Xenos meerdere soorten gordijnen en stokken toch? Wij zijn ook zoekende voor gordijnen in de woonkamer. En weet ondertussen bijna zeker dat dit Xenos wordt.
  Mooi hoor!

  Overigens kun je de stuk ook boven de deur hangen, met haakjes. Dan zijn de lussen weg en werkt het gordijn misschien alsnog als vliegengordijn?

  Liefs,
  Mama krieltje

 2. Je kunt de lussen simpelweg korter maken zodat ze net ruim genoeg zijn om over de stok te schuiven.

  Ik heb alle gordijnen in mijn huis zelfgenaaid.
  Een heidenswerk, maar het scheel wel een hoop geld.

  Ooit kocht ik van iemand 2 rollen prachtige gordijnstof.
  Bij elkaar 48 meter voor 100 euro plus vrachtvervoer 29 euro.
  Bij aankomst bleek het dubbelbreed te zijn.
  Ik had het toendertijd nodig voor twee grandfoulards.
  Maar met wat ik toen over had heb ik nu mijn hele huis van zolder tot voordeur voorzien van gordijnen.
  En die blijven naar alle waarschijnlijkheid tot in lengte van dagen hangen want ik heb echt een broertje dood aan gordijnen naaien.

  1. overigens heeft ikea megamooie stoffen voor een bescheiden prijsje.
   Ik heb daar vaak van hun basiskatoen gekocht.
   kost een scheet en drie knikkers en de kwaliteit is uitstekend.

  2. Ik kan me echt vergapen aan mooie stoffen, maar het punt is dat ik dus echt niet handig ben met de naaimachine… : ( Ondanks twee jaar naailes, bak ik er niets van.

   Lussen korter maken, zie ik mezelf helaas ook niet doen.

 3. ik kijk regelmatig bij de restant stoffen van een stoffenzaak of winkels zoals kwantum en leen bakker, zo kocht ik voor de zomer een mooie lap stof die precies voor mijn voordeur past voor 6 euro, ik hang die op met van die knijpertjes die je over een simpele roede kunt schuiven. voor nog geen 10 euo een prachtig gordijn met als enige werk de roede ophangen en de stof zomen.

  1. Dat klinkt geweldig Johmar! Wat voor soort knijpertjes zijn dat? Waar koop je die, en wat soort roede moet ik dan hebben? Een houten? Of een hele dunne? Dit klinkt echt als een hele goedkope oplossing voor iemand die niet kan naaien.

  2. ik heb de knijpertjes al jaren geleden gekocht weet niet meer precies bij welke winkel,maar volgens mij kun je ze bij stoffenwinkels en waarschijnlijk ook bij ouwmarkten krijgen . ze zijn er voor lichte en wat zwaardere gordijnen en zijn er dus ook voor dunnere en dikkere gordijnroedes afhankelijk van hoe zwaar de stof is, volgens mij hebben ze ze ook bij bijvoorbeeld de HEMA

  3. ouwmarkten moet bouwmarkten zijn en ze liggen waarschijnlijk bij de afdeling waar ze spullen voor gordijnen verkopen.

 4. Je kan de lusjes toch heel makkelijk korter maken, dan kunnen de vliegen er niet meer door? Even kijken of je ze kan knopen, of wellicht met een elastiekje opbinden. Of met naald en draad even een aan de slag.

 5. Wij hebben destijds best dure gordijnen gekocht, wel helemaal onze smaak. Ze hangen nu bijna 20 jaar, zijn nog steeds mooi en we vinden ze nog steeds mooi :-)

 6. Toen wij hier gingen wonen hingen voor (bijna) alle ramen al gordijnen, deze hebben we gewoon laten hangen. Misschien dat ik ze later rustig aan vervang. Ik haal graag 2e hands gordijnen bij de kringloop of op marktplaats. En soms naai ik ze zelf. Het is maar net hoe het uit komt.

 7. Een mooiere oplossing voor je kantoor gordijn zou zijn een houten stok, bewerkt, puur natuur of simpel. Aan de zijkanten een ketting die aan haakjes opgehangen wordt. hierover heen een mooie sjaal, in de zomer wat dichter in de winter transparanter.

 8. Wij hebben op diverse plaatsen douchegordijnstangen waaraan vitrage of gordijn hangt. Die stangen zijn stevig genoeg voor een zwaar gordijn en je hoeft geen gaten boren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.