Goedkoop gordijn: lap over een touwtje

goedkoop gordijn

Nu wonen we al 10 maanden op het platteland, maar nog steeds heb ik nergens gordijnen, ondanks jullie goede tips!

En dat komt door een onfortuinlijke combinatie van geen enkel licht willen missen, en vrekkigheid.

Bovendien heb ik voor noodgevallen luiken.

Last van de zon

Ook in mijn kantoortje heb ik geen gordijn en dat begint zich toch te wreken. Door de stralende zon kan ik namelijk mijn computerscherm nauwelijks meer zien. Meestal zette ik dan maar een grote plaat van Jezus voor het raam, maar dat bleef toch behelpen. Wat te doen?! Ik wilde geen geld uitgeven aan een gordijn, en bovendien niets inleveren van mijn goddelijke uitzicht.

Goedkoop gordijn

Toen kreeg ik plotseling een briljant idee: ik zou gewoon een touwtje spannen in het raamkozijn, en daar afhankelijk van mijn stemming een andere lap stof over heen draperen.

Nu had ik geluk dat er nog twee haakjes zaten, waar ik een stuk bindtouw doorheen kon halen.

En een lap stof had ik nog liggen in de kelder.

Ik ben superblij met mijn gordijn dat me geen enkele cent gekost heeft, en dat ik bovendien ook nog gemakkelijk kan wisselen met een ander 'gordijn'.

Wat maar weer eens bewijst dat wie noch handig noch rijk is, slim moet zijn.

Lees ook mijn posts over gordijnen voor dakramen en over Luxaflex.

Wie heeft er nog meer van dit soort goedkope/ alternatieve tips voor gordijnen?

Similar Posts

8 Comments

 1. Toch een opmerking van heel andere orde. Het ziet er prachtig uit. Ik word helemaal blij van je mooie gordijn. Maar dan komt toch mijn werk naar boven.
  De plaatsing van je beeldscherm is verre van optimaal. Het is niet slim om je beeldscherm zo voor het raam te zetten omdat het contrast tussen de omgeving en je beeldscherm dan te groot wordt. Beter is haaks op het raam op zo'n 2 meter afstand. Het kijken wordt dan een stuk makkelijker en minder vermoeiend.
  Ik laat medewerkers altijd hun kamer verbouwen als zij zo'n opstelling als jij bedacht hebben en dit wordt ook opgenomen in hun personeelsdosier. Een werknemer is ook zelf verantwoordelijk voor zijn arbeidsomstandigheden tenslotte.

  1. Bedankt voor de informatie! Dat wist ik helemaal niet. Ik vond mezelf juist heel slim dat ik zo mijn mooie uitzicht goed in beeld had.

   Helaas is mijn hokje niet groot genoeg om de boel te verzetten, of ik moet mijn hele bureau (= plank) er uit laten breken.

   Maar voor de toekomst houd ik het zeker in gedachten!

 2. Goed idee zeg! Misschien zou van dat plakfolie ook helpen, maar dat vind ik zelf altijd spuuglelijk en je moet het net op de juiste hoogte hangen, anders helpt het nog niets tegen de zon en kost het je ook uitzicht. Ik denk dat dit een ideale en weinig ingrijpende oplossing is. Je kunt het zo weer weghalen, zonder dat er iets lelijks blijft zitten en het doet z'n werk. Niet gratis, wel goedkoop kan nog van die coupons kopen zijn bij b.v. Kwantum. Maar dan moet je wel handig genoeg zijn om daar zelf gordijnen van te maken.

 3. Er plopt niks bij me naar boven, dit is gewoon hèt sublieme idee. Goedkoop, makkelijk en varieerbaar... perfect dus!

  Mooi uitzicht en een vrolijk stukje gordijn erboven... niets aan veranderen (voorlopig dan hè, tot je in een ander stofje zin hebt, hahaha).

 4. Ik gebruik vaak zo'n uitschuifbare douchestang in het kozijn om een gordijn of lap stof aan te hangen. Werkt prima!

 5. Geweldig idee!! Mijn dochter studeerde in Melbourne met een kleine beurs loste het toendertijd op dezelfde manier op. Alleen had zijn geen leuk stofje liggen en geen geld dus gebruikte ze haar grootste handdoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.