Reacties

Gordijn dakraam: wat zijn je opties als je een dakraam hebt? — 57 reacties

 1. Ik zou de nm 3 kiezen voor verduistering, maar daarnaast misschien voor de gezelligheid de eerste optie. Op zolder kan het warm worden, verduisterende gordijnen zijn dan heel praktisch, maar ongezelliger.

 2. wij hebben van Bruynzeel een systeem gekocht uit twee delen, onderaan zit het hor gedeelte, bovenaan de verduistering. Je bevestigd dit aan het houtwerk niet op het dakraam zelf. Wij hebben op onze bovenverdieping 5 dakramen en ik vind het een geweldig systeem. Je kunt prima ventileren en toch verduisteren en de muggen buiten houden.

 3. Mijn man is ZZP-er en plaatst veel dakramen. De meeste mensen kiezen voor de bij het dakraam behorende verduisterende rolgordijnen.

 4. Optie 2. En inderdaad niet te dunne stof nemen, want dat schijnt door en goed strak meten dan blijven ze mooi tussen de roeden zitten. Open schuiven is daardoor wel wat uitdagender, want weinig ruimte. Budget-oplossing, maar ben er tevreden mee.

  De kleur van de gordijnen verschiet wel sneller aan de raamkant, want de zon (in mijn huis) staat er pal op.

 5. De gordijnen op 1 die er nog zijn blijven hangen, want was de slaapkamer van de oudste...al zou ik nu voor een andere optie kiezen want die hangen er al een aantal jaartjes
  groetjes

 6. Wat leuk, die rode gordijntjes! Wij hebben een soort rolgordijn voor het dakraam hangen, maar helaas is het wat versleten waardoor het niet meer goed open en dicht kan.. gelukkig gebruiken we die ruimte alleen als washok en is het dus niet erg als het gordijn eigenlijk altijd open is.

 7. Wij hebben nu een vast rolgordijn in het dakraam maar die "rolt" niet goed meer dus dat is een ramp. Ik vind de eerste DIY met een spiraal en een gordijn nog steeds een hele goeie oplossing vboor het dakraamprobleem.

 8. Wij hebben zo'n speciaal rolgordijn die helemaal op maat is gemaakt voor in het kozijn. Wij hebben draai kiep ramen en er zit dus altijd nu een rolgordijn voor. super handig, wel een rib uit mijn lijf haha

 9. Ik wist niet dat er zoveel varianten bestonden. Wij hebben zelf een rolgordijn. Niet echt mooi maar werkt perfect. Ik vind de shutter wel heel mooi en decoratief.

 10. Een dakraam met het ingebouwde gordijn vind ik het meest praktisch en eigenlijk ook het mooist. Het ziet er wat strakker uit. Maar de eerste optie vind ik het meest bij een zolder passen. Vraag me niet waarom hoor. Een bepaald gevoel.

 11. Leuke ideeën, weet je toevallig of er ook een manier is buiten de tweede optie om het nog donker te houden als je het raam openzet, hou wel van wat frisse lucht tijdens het slapen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>