Reacties

Gordijnen kiezen: ze maken de kamer — 10 reacties

 1. Wij hebben beneden lamellen hangen (hadden de vorige bewoners laten hangen) en boven hebben we nieuwe gordijnen gekocht bij de Karwei. Voor ons was de kleur niet het belangrijkste, maar was het belangrijker dat ze heel goed verduisteren. :) En gelukkig doen ze dat ook... :)

 2. Nou ja, hangen... Work in progress. Maar nu ga ik echt aan de gang ;-) Wij hebben ze bij Kwantum vandaan. Ik heb ze zelf op zo'n rails met haakjes. We hebben boven ook met zo'n buis zeg maar, maar daar ben ik niet helemaal weg van. Je hebt dan toch meer gaten en je kunt de gordijnen minder goed over elkaar doen. Als je niet panisch bent voor inkijk, hoeft dat overigens geen probleem te zijn.

  Eerder kocht ik altijd mijn gordijnen bij Decorette, daar komen mijn rolgordijnen ook vandaan, maar dat is nu gewoon boven ons budget. Die hangen het wel fantastisch mooi op, dus het heeft echt puur met het geld te maken, niets met de kwaliteit of de service.

 3. Gewoon van Ikea, hele simpele gordijnen van ecru katoen, aan de bovenkant heb ik ringetjes gemaakt en ze hangen op een roede, de stof kost geloof ik 4 euro per meter en het is ook heel breed. Ik heb ze in alle kamers, het is heel rustig. In de keuken heb ik ecru rolgordijnen zodat alles bij elkaar past. Van de zelfde stof heb ik ook gordijntjes in de caravan gemaakt. Ik ben er heel gelukkig mee maar ik heb natuurlijk geen inkijk hier op het franse platteland.
  Als het heel erg koud is doen we de luiken dicht, want deze gordijnen zijn wel heel erg dun.

 4. Marktplaats van iemand die een rol stof had gekocht en toch liever iets anders wilde.
  Toen ze het verzond kwam ze erachter dat de stof dubbelbreed was en dan is 47 meter erg veel.
  Ik heb inmiddels mijn derde huis ermee gestoffeerd.
  Gelukkig blijf ik het mosgroen mooi vinden.

  Overigens heeft kamerbreed mijn voorkeur.
  Liefst tot op de grond dat maakt ruimer, maar ivm de verwarming is dat niet slim.
  Wat dat betreft zijn de engelsen slimmer die hebben meestal de verwarming tegen een muur en niet onder het raam.

 5. Wat een mazzel hadden wij. Toen we in december in ons nieuwe (maar heel oude) huis gingen wonen, hingen er al gordijnen. En we vonden ze nog mooi ook! Ze waren allen veel te lang. Lees mijn blogje daarover maar eens:
  https://laprofesseur.blogspot.nl/2012/12/gordijnen-xxl.html

  En verder halen we onze gordijnen bij Kwantum. Als er een aanbieding is. En voor de badkamer (op de begane grond, uitzicht op de tuin) hebben we van die shutters laten maken, met korting op korting best te betalen.

 6. Ik maak al jaren lang gordijnen zelf. Helemaal professioneel is het misschien niet, maar ik ben best tevreden met het resultaat. Als er de ruimte voor is dan moet de roede wat langer zijn dan de breedte van het raam, want anders gaan die gordijnen overdag licht wegnemen. Reken dan in de breedte minstens anderhalf tot dubbel de lengte van de roede. Ik voer al mijn gordijnen ook, want zo ziet een goedkoop stofje er veel dikker uit en met donkere voering kun je een slaapkamer ook donkerder houden. Wil je een patroon? Kijk dan goed over hoe veel afstand dat patroon wordt herhaald, want die afstand moet je bij de lengte rekenen. Als het je eerste keer is dan zou ik het maar bij een effen katoentje houden of hoogstens een klein ruitje. Reken ook de lengte van de zomen van boven en aan de onderkant erbij.
  Als je wilt dat de gordijnen perfect over elkaar sluiten neem dan twee roeden waarvan de ene in het midden een centimeter of tien naast de andere loopt. En ik weet zeker dat het Internet je nog veel tips zal kunnen geven.

 7. Ik zit nu sinds een jaar ofzo met nog maar 1 van de 2 gordijnen voor een groot raam, gewoon omdat ik niets kan vinden wat ik net zo mooi vind. De oude gordijnen zijn door een vriendin gemaakt, van een lap van de markt, denk ik? Ze hingen een jaar of 20 - en scheurden toen finaal door. Ik vond en vind ze nog steeds mooi, soort van gemeleerd roze / blauw - vooral toen ik nog rookte heel prettig! Ik vind het heel lastig om goede gordijnen te vinden, vooral omdat dit huiskamerraam zo'n 8 m2 is, in een vrij kleine kamer.....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder