Reacties

Soorten plooien gordijnen — 4 reacties

 1. Bedankt voor de tips. Als ik het zelf zou moeten doen zou ik voor de meest simpele manier gaan. Ik ben hier echt niet in thuis. Gelukkig heb ik een hele handige moeder en anders laten we ze in de winkel maken.

 2. Ik vind plooien in gordijnen maken ook erg lastig. Ik zit eindeloos te meten en te rekenen om goed uit te komen. Daarom laat ik ze meestal maar gewoon in de winkel maken.
  Zo vaak koop ik geen nieuwe gordijnen en zo veel kost het over het algemeen niet.
  Onze gordijnen koop ik meestal bij leen bakker of hema en daar is het niet zo duur.

 3. Wij hebben enkel glasgordijnen hangen en gelukkig gaan die vrij lang mee. Ik haat het om gordijnen te maken : al dat pas- en meetwerk, meterslange lappen stof die moeten verwerkt worden.....

  Mijn moeder heeft een groot huis met heel veel vensters en dus ook heel veel glasgordijnen. Toen ik vorige zomer haar gordijnen gewassen heb, heb ik gezien dat ze echt 'op' zijn. Ze zijn al jaren oud en wellicht verstorven door het zonlicht ? Mijn ma heeft vorig jaar dan ook nog eens in ene van har gordijnen en gat gemaakt door met een lat naar een bij te slaan. In plaats van de bij had ze haar gordijn mee met een scheur als gevolg. Ik heb die gordijn zo goed mogelijk opgelapt en de scheur zo goed als onzichtbaar toegenaaid omdat ze nog maar pas gewassen waren en één gordijn vervangen gaat niet want dan zie je het verschil met de andere gordijnen.

  Ik vrees ervoor dat ik binnen enkele weken een heleboel gordijnen zal moeten maken..... Ik haat dat vooral omdat ons mama overal heel brede vensters heeft en die lappen stof dan ook zeer groot zijn. Ik gebruik altijd plooilint om op de gordijn te stikken omdat de plooien dan altijd 'goed' vallen.

  Mijn moeder heeft vroeger nog glasgordijnen laten maken en dat was, in die tijd, toch al vrij duur. Vanzelfsprekend dat ze liever heeft dat ik haar gordijnen maak want dan kost het enkel de prijs van de stof, het plooilint, stikzijde en een heleboel tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder