Reacties

Keuzestress: 7 tips — 13 reacties

 1. Je hebt helemaal gelijk. Ons oude bed waar de kinderen nu op slapen als ze komen heeft een losse spiraal bodem die in 2 gedeelt's is vanwege de trap heeft helemaal geen ombouw nodig. Die zit er wel om maar je zou hem best zonder kunnen gebruiken. Hiet staan altijd de prachtigste bedden bij de kringloop.

 2. In het begin is het wel leuk, kijken wat er allemaal is en hoe je het zou willen. Maar dan zijn er 50 soorten houten vloeren met 60 soorten afwerkingen en 100 soorten olie. En 500 soorten badkamertegeltjes met de uitstraling van natuursteen. 50 manieren om wanden af te werken.
  Gelukkig is budget een fijne beperkende factor. En weten wat het allemaal simpel en naturel of wit moet wezen ook! We werden vaak nogal vreemd aangekeken als we een winkel ingingen en na 10 minuten zeiden: doe deze bank / vloer / tegels maar... :)

  Hopelijk hoef je hierna niet meer te verhuizen. Uiteindelijk komt toch alles wel goed. Maar het is heerlijk als je eenmaal op je plek zit. Hoop dat alles snel & makkelijk verloopt voor jullie! :)

 3. Ik kan ook altijd zenuwachtig worden van zóveel keus.
  (Maar beluchting onder een matras is ook belangrijk, dus laat 'm niet te lang op de grond liggen. Wanneer gaan jullie eigenlijk over?)

 4. Gelijk heb je hoor. Neem lekker de tijd meid dit heeft niet zo,n haast. Tijdelijk op de grong moet kunnen. Zeker tot het moment dat je een juiste keuze kunt maken.
  Succes met alles!

 5. Heel herkenbaar! En keuzes als een vloer oid denk je vaak eerder ook al over na, maar dingen als: wil je een rechte of een schuine vensterbank bij je dakraam, wil je afwerklatjes van 10 mm of 14 mm, wil je dit schuin of recht, wil je randje dit of randje dat... Ik kan er een boek over volschrijven, maar word al moe van de gedachte ;-)

  Zo'n matras op de grond is zo gek nog niet, mits je dan goed kunt slapen. Het veert natuurlijk wat minder dan een lattenbodem.

 6. Dat vond ik dus ook altijd zo vreselijk aan verhuizingen, verbouwingen.
  Kleur kiezen, materiaal , waar is het goedkoopste , dan heeft die weer een goede optie...zucht ik liet het altijd over aan mijn man, met het gevolg dat ik heel regelmatig een jaar na alles het zelf ging doen.
  In dit huis hebben we weinig gedaan en nu langzaamaan kies ik, denk ik hee dat is wel een leuke kleur en dan schrijf ik dat op.
  Maar dat kan niet altijd.

 7. Ja, wat een keuzes he.... 2 jaar geleden kocht ik mijn huis. En ik heb de 2 maanden ervoor mij erg verdiept in al die keuzes. En gelukkig kan je op internet veel sites vinden die je wat kunnen helpen bij keuzes. Vergelijkingssites bijv., of met reviews/ beoordelingen. Op die manier heb ik keuzes kunnen maken, zodat ik budgetvriendelijke en kwalitatief goede spullen kon aanschaffen.
  Over de keuze van bed: ik heb ooit bij Ikea een bed-onderstel gekocht dat erg leek op pallets. 2 naast elkaar was erg breed, en dus ook laag. Met 2 matrassen erop, en de nachtlampjes konden er zelfs nog naast staan op het bedonderstel. Het zag er sjiek uit, en het sliep heerlijk! Het is idd wel belangrijk dat je je matras van onderen goed laat luchten, anders gaat het matras schimmelen.
  Succes met alles!
  Groetjes!

 8. Laatst gingen we naar de bouwmarkt om ons te 'orienteren' op nieuwe laminaat voor de woonkamer. Ik wist al wat ik wilde; een witte vloer met 'noesten'. Staan we te kijken naar het laatste pak (te weinig), komt een medewerker vragen of we de vloer willen zien bij de kassa (daar lag ie ten toon). Ok. Wij kijken. Zijn ze die vloer net aan het verwijderen. Roept iemand die daar bezig is in onze richting; voor honderd euro mogen ze het hebben.
  Manlief had zich nog willen verzetten tegen de vloer. Maar nu kreeg ik mijn zin wel heel erg makkelijk! Ik ben er super blij mee. Prima vloertje. Met zwaarbeladen winkelkarren overheen gereden en geen krasje te zien! Moest hem wel even goed schoonmaken, natuurlijk.
  Ik houd echt van dit soort dingen die enorm helpen met kiezen. Kunnen we het voor nop/weinig krijgen... dan doen we niet moeilijk. Een groene bank? Ik had hem in de showroom niet uitgezocht, maar deze was graties! Dus nu hebben we een groene bank (al is ie volgens anderen toch echt een soort grijs ;)
  Ik hartje krijgertjes! Ik hartje koopjes! Ik hartje afdankers/showroommodellen/weggevertjes. Gewoon rondpraten wat je nodig hebt en uiteindelijk komt het vaak vanzelf naar je toe! Soms moet je wel best lang wachten, maar het loont enorm!
  En het ziet er niet armoedig uit hier, vind ik. Gezellig juist met antieke meubeltjes van 200 jaar oud enzo. Sommige winkels vragen er goud geld voor. Maar ik ga geen 400 euro betalen voor oude kast! Tsss....

 9. Eh ja... rust er maar even lekker van uit zou ik zo zeggen... om er vervolgens toch maar weer fanatiek tegenaan te gaan. Nog even doorzetten, ´t is voor het goede doel, toch??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>