Uitstelgedrag: de ultieme oplossing!

foto trouwen

Het was zo’n klusje van het type dat je regelmatig te binnenschiet en waarvan je dan denkt: ‘Oh ja, dat moet ik ook nog even doen.’

En dat je het dan vervolgens niet doet…

Dit soort klusjes wordt wel vergeleken met een kikker eten.

Kapot fotolijstje vervangen

Zo’n klusje was het vervangen van het kapotte fotolijstje van de trouwfoto van mijn schoonouders. Ik geloof dat de foto wel een jaar heeft liggen wachten op een nieuwe omlijsting.

Op een gegeven moment had ik in ieder geval eindelijk een nieuw lijstje gekocht, bij de Action.

Maar vervolgens viel het proces weer maandenlang stil.

De oplossing voor uitstelgedrag!

Totdat ik besloot dit klusje in mijn Moleskine te pennen. Dat helpt doorgaans heel goed als ik aan bepaalde klusjes telkens niet toekom.

En inderdaad, dat hielp.

Op een vrijdagmiddag had ik even een rustig moment. Dus keek ik in mijn Moleskine wat er zoal nog op de rol stond. En daar stond enigszins dreigend geschreven:

‘Fotolijstje schoonouders!!!’

Ik had aan die twee woorden genoeg!

foto trouwen

En verbeeld ik me dat nou, of kijken mijn schoonouders mij op de tweede foto dankbaar en blij aan?

Volgens mij wel!

Tot slot, over ,die ultieme oplossing,

Als je hier kwam voor een ultieme oplossing voor uitstelgedrag, hier even de samenvatting:

Schrijf het in je agenda als afspraak.

niet uit of je een papieren agenda hebt of een digitale agenda. Noteer het, en pak regelmatig deze notities erbij, en doe telkens in ieder geval 1 klusje van het lijstje.

Welk klusje moet jij eigenlijk nog doen?

Similar Posts

16 Comments

 1. Deze tip heb ik in verschillende varianten al vaker gelezen en opgevolgd. Alleen heb ik zo’n gigantische lijst met al die uitgestelde klussen dat de moed me in de schoenen zinkt als ik de lijst bekijk en ik m’n agenda maar weer snel dicht klap. Schiet niet echt op zo 🤣

  1. Als het zo’n gigantische lijst is, kan ik me voorstellen dat de moed je in de schoenen zinkt. En je kunt niet gewoon bovenaan beginnen en de rest negeren?Het hoeft immers niet allemaal tegelijk. Als je er als eens eentje per dag doet is het al goed!

   1. Dat is waar. Ik denk ook gewoon te groot. Ik zie die hele lijst en dan weet ik nog niet meer waar te beginnen 🤣 Misschien inderdaad maar gewoon bij het eerste ding.

 2. Klusje worden vaak daardoor uitgesteld. Wij moeten in vakantie Ferry dan klussen. Witten als niet te warm word…… Wij hebben spullen al in huis. Wij zien het wel.

 3. Zó herkenbaar! Ik schrijf ook ieder (superklein) klusje op. Als ik het kan afstrepen, wordt het ineens een stuk ‘makkelijker’. En ja, zeker weten dat ze je tevreden aankijken hoor, vanuit dat lijstje:).

 4. Oh zulke dingen uitstellen ben ik ook goed in. Ik moet mijn kamer nog opruimen maar steeds wel een ander excuus. Niet dat het zo’n bende is hoor maar van die kleine dingetjes..

 5. Ehhh. Hoeveel klusjes wil je weten? Latjes op het laminaat vastplakken, weblogboek 2019 maken, filmpje 2016 maken, foto’s inplakken. Ze staan allemaal in mijn agenda maar nu ga ik eerst de auto stofzuigen.
  Je schoonouders kijken inderdaad heel blij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.