Top 5 klussen in huis welke je gemakkelijk zelf kunt

klussen in huis

Tot mijn spijt ben ik niet bepaald handig als het gaat om klussen in huis.

Maar Marlon heeft er vertrouwen in.

Zij mailde mij onderstaand artikel over de top 5 klussen in huis die je volgens haar ‘gemakkelijk zelf kunt’.

Ik zou bijna dreigend willen zeggen:

‘Dat zullen we nog weleens zien Marlon!’

Maar ik heb eigenlijk liever dat zij gelijk heeft dan ik.

Top 5 klussen in huis welke je gemakkelijk zelf kunt

Of je nu een ervaren klusser bent of een beginner, er zijn altijd een paar klusjes in huis die je gemakkelijk zelf kunt aanpakken. Dan hebben we het nog niet eens over de klusjes die veel te lang blijven liggen.

Niet alleen bespaar je geld op arbeidskosten door deze zelf op te pakken, maar het geeft je tegelijkertijd ook een gevoel van voldoening om zelf aan je huis te werken.

Om je wat extra motivatie te geven, sommen wij hieronder de top vijf klussen op die je met een beetje tijd en moeite gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

1. Schilderen

Het schilderen van muren en plafonds is een van de meest bevredigende en gemakkelijk uit te voeren klussen in huis. Met de juiste voorbereiding en benodigdheden kun je snel en efficiënt een frisse uitstraling aan elke kamer geven.

Zorg ervoor dat je de oppervlakken goed schoonmaakt en eventuele gaten en scheuren opvult voordat je begint.

Kies vervolgens een kleur die bij je smaak past en breng een paar lagen verf aan voor een professioneel resultaat.

klussen in huis

2. Monteren van meubels

Het in elkaar zetten van meubels is tegenwoordig veel gemakkelijker geworden dankzij de duidelijke instructies en meegeleverde gereedschappen.

Of het nu gaat om een boekenkast, een salontafel of een kledingkast, de meeste meubels kunnen zonder al te veel gedoe worden gemonteerd. Zorg ervoor dat je alle onderdelen en schroeven georganiseerd houdt en volg de instructies stap voor stap.

3. Vervangen van verlichtingsarmaturen

Het vervangen van verouderde verlichtingsarmaturen kan een enorm verschil maken in de sfeer van een kamer. Zorg ervoor dat je de stroom uitschakelt voordat je begint.

Het verwijderen van de oude armatuur en het aansluiten van de nieuwe is meestal een kwestie van het verbinden van kleurgecodeerde draden.

Volg echter altijd de instructies van de nieuwe armatuur om mogelijke verwarring te voorkomen. Wil je er liever een eigen project (en dus eyecatcher!) van maken?

Misschien is het wel het overwegen waard om een lasapparaat te kopen en een compleet eigen lamp te creëren. Met bijvoorbeeld een eigen Kemppi lasapparaat in huis kan je dit vanaf nu oppakken wanneer je maar wilt.

klussen in huis

4. Installatie van planken en ophangen van schilderijen

Planken zijn een geweldige manier om extra opbergruimte te creëren en een decoratief element aan je muren toe te voegen.

Met behulp van een waterpas, boor en schroeven kun je eenvoudig planken aan de muur bevestigen. Evenzo kun je met wat meetwerk en het juiste ophangsysteem je favoriete schilderijen en fotolijsten aan de muur hangen.

5. Het vernieuwen van kitranden

Kitten is een belangrijke klus om lekkages te voorkomen en je badkamer of keuken er weer als nieuw uit te laten zien. Oude kitranden kunnen na verloop van tijd slijten of beschimmeld raken.

Met een kitpistool en een goede kit kun je de oude kit eenvoudig verwijderen en nieuwe kit aanbrengen voor een strak en waterdicht resultaat.

Door deze vijf klussen zelf aan te pakken, kun je je huis opfrissen en een persoonlijk tintje geven zonder dat je een professional hoeft in te huren.

Zorg ervoor dat je altijd de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, de benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt en eventueel hulp vraagt als je onzeker bent over een bepaalde taak.

Wedden dat je hierna eerst twee keer nadenkt voordat je weer overweegt iemand in te huren?

Nawoord

Dankjewel Marlon voor je positieve blik op klussen in huis. Uiteindelijk is succesvol klussen in huis denk ik ook een combinatie van geduld en motivatie. Je moet er de tijd voor nemen, en je zorgvuldig voorbereiden.

Voordelen van zelf klussen

  1. Je bespaart geld
  2. Je leert nieuwe dingen
  3. Je huis wordt meer eigen

Nadelen van zelf klussen

Hier zou ik als argument willen gebruiken: Schoenmaker blijf bij je leest! Als het niet je talent is, kun je dingen soms ook juist erger maken. Of het kost je zoveel tijd, dat je alsnog niet goedkoper uit bent.

Leestip: Skil elektrische schaar review

Welke klussen in huis doe jij?

34 Comments

  1. Dimario
    • Claire
  2. izerina
  3. Linda schrijft 't op
  4. Jessie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh