Skil Multi Cutter: product review van een electrische schaar

skill multi cutter

Er is niets vervelender dan een schaar die niet knipt! Of een schaar die wel knipt, maar heel slecht. Met vijf kinderen in huis die voortdurend mijn goede scharen jatten, heb ik dit probleem vaak!

Dus testte ik graag de Skil Multi Cutter.

Skil Multi Cutter: wat is dat?

De Skil Multi Cutter is een electrische schaar. En zoals de naam al zegt, kun je er van alles en nog wat mee knippen! Bijvoorbeeld:

 • Vloerbedekking
 • Bloemen
 • Papier
 • Stof
 • Leer
 • Vinyl
 • Garen
 • Karton
 • Kunsttof platen (PVC etc.)
 • Blik/aluminium platen

2 Schaarkoppen: eentje voor flexibel, en eentje voor stevig materiaal

Er zijn twee schaarkoppen voor de Skil Multi Cutter. Eentje voor zacht en flexibel materiaal. Dat is de schaarkop die ik had. Voor zogenaamd stevig materiaal als golfkarton en kunststof platen gebruik je een andere schaarkop.

Eigenschappen van de Skil Multi Cutter

Voordat ik hem kon gebruiken, moest ik hem eerst 3 uur opladen. Toen kwam het moment van de waarheid! Ik ging hem gebruiken. Dus ik drukte op de rode knop en zette hem aan. Eerst dacht ik dat hij niks deed. Maar de messen van de schaar bewegen zo snel, dat je het niet eens ziet! Ik besloot eerst een een stuk papier te proberen. De Skil Multi Cutter ligt makkelijk en licht in de hand, en sneed er door heen alsof het boter was.

Hier onder de technische eigenschappen van de multicutter op een rijtje:

 • Voltage: 4,8 V
 • Oplaadtijd: 3 Uur
 • Softgrip

Skil Multi Cutter: getest!

Nadat ik had vastgesteld dat hij het deed, besloot ik om de Skil Multi Cutter een grotere uitdaging dan papier te geven. Ik had nog een riem liggen die veel te wijd was. Ik besloot die eens even in te korten met de multicutter.

Leer knippen!

Verpakkingen openen met Skil Multi Cutter

Ken jij ook die afschuwelijke verpakkingen die je bijna niet kunt open krijgen? Ik had oordopjes gekocht in zo’n verpakking. Ik besloot de Skil Multi Cutter te gebruiken om de dopjes te bevrijden uit het plastic.

De truc is om de zijkant van de verpakking open te knippen. Met de Skil Multicutter gleed ik er zo doorheen.

Tuinieren met de Skil Multi Cutter

De Skil Multicutter kan ook (roos)stelen knippen. Nou heb ik op het moment geen rozen om te knippen. Maar ik besloot hem te testen op een soortgelijke twijg!

multi cutter

Conclusie over mijn ervaringen met de Skil Multi Cutter

Ik ben onder de indruk van deze schaar. Je kunt er echt van alles mee knippen. En nog heel makkelijk ook. Behalve dat hij multifunctioneel is, is het gebruikersgemak groot. Hij lijkt me o.a. ideaal voor mensen die graag kleding maken. Je glijdt gewoon door de stof heen.

Je kunt natuurlijk zeggen: ‘Ik kan dat ook wel met een gewone schaar.’ Maar het grote voordeel van de Skil Multicutter vind ik, afgezien van het gemak, dat je netter kunt knippen.

Geschikt voor mensen met reuma of arthrose

Maar er is nog iets anders dat ik goed vind aan de multicutter. Stel dat je pijnlijke handen hebt als gevolg van bijvoorbeeld reumatiek of artrose. Dan biedt de Skil Multi Cutter uitkomst. Zo kun je namelijk toch knippen. Je handen hoeven immers niet die knippende beweging te maken! Het enige wat je hoeft te doen is de multi cutter zachtjes door het materiaal leiden. Dat is alles.

Praktische informatie

De Skil Multicutter kost rond de 30 euro. Niet duur voor zo’n effectieve schaar vind ik. Op de website van Skil kun je zoeken naar de dichtstbijzijnde winkel waar ze de multi cutter verkopen.

N.B. Hij mag alleen gebruikt worden door mensen ouder dan 16. Houd deze schaar dus uit de buurt van kleine kinderen.

Demonstratie van de Skil Multicutter

In onderstaand filmpje zie je deze electrische schaar in actie. Let vooral op de beelden waarin tegelijkertijd een gewone schaar of stanley mes wordt gebruikt! Dan zie je pas echt het gebruikersgemak van de Skil Multicutter.

Skil elektrische schaar kopen?

Voor 34,95 koop je er eentje bij bol.com.

Wat voor scharen heb jij in huis?

Similar Posts

4 Comments

 1. Ik vind vooral die romantische foto van jou erg mooi zeg :-)
  Nu wil ik ook zo’n schaar :-D
  Nee hij lijkt me wel handig hoor, maar voorlopig heb ik genoeg andere speciale scharen en kniptangen, wellicht als er een paar stuk gaan dat ik het zou overwegen.

 2. Mijn eerste gedachte was dat die maar ver uit de buurt van kleine kinderhandjes moest blijven hèhè. Je foto waar je de twijg laat kennismaken met de schaar vind ik ook erg mooi!

 3. Jeetje, ik dek dat ik deze schaar wel in mijn kontzak mee kan nemen. De toepassingen zijn velerlei. Even tussendoor op ons dakterras onze tuin bijwerken, tussendoor een van drie dochterslief helpen met whatever, tijdens de lunch makkelijk de verpakkingen openen en dan nog oppassen dat manlief hem niet annexeert want hij is fietsenmaker moet veel dik kartonnen dozen openen, banden doorknippen. En we gaan binnenkort een nieuw tapijtje leggen op de kinderkamer, kom maar op met die Multi cutter!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.