Reacties

Rijbewijs 17 jaar: heeft het zin? — 16 reacties

 1. Hier is het nog lang niet zo ver, maar ik vind het wel handig, want op dat moment zitten ze nog helemaal in het leren, dus hebben ze daar nog het concentratie-vermogen enzo voor.

  Sander is nu ook bezig met zijn rijbewijs, maar het schiet totaal niet op, omdat ie gewoon niet meer gewend is om te blokken op zijn theorie.

 2. 'n Auto kopen voor je kind?? Nee hoor, het rijbewijs hebben onze beide kinderen wel 'gekregen' maar een auto moeten ze eventueel zelf maar aanschaffen. Er mag geleend worden, als 'k zelf de auto niet gebruik ;)
  Tot nu toe en de jongste heeft z'n rijbewijs inmiddels ook al 7 jaar gaat dat prima
  groet

 3. Mijn twee meiden deden hun rijlessen pas veel later, want ze moesten ze zelf betalen en daarvoor hadden ze toch eerst een baan nodig... En dat vond ik echt vroeg genoeg...
  Fijne avond,
  lieve groet,
  Mirjam

  • Ik twijfel ook of we het rijbewijs voor de andere kinderen gaan betalen. Bij mijn oudste dochter was het handig omdat ze 16 kilometer verderop ging werken, en thuis studeerde. Maar als ze het huis uitgaan, hebben ze op zo'n moment eigenlijk weinig aan een rijbewijs.

   Dus dan is het misschien slimmer om het geld aan hun studie te besteden. En als ze dan later een baan hebben, kunnen ze zélf hun rijbewijs betalen.

 4. Hier de beide dochters zelf hun rijbewijs betaald.
  Moest ikzelf ook maar niet alleen daarom maar ook van ons leren om ergens voir te sparen.
  En de studie en de bijbaan konden ze allebei zelf de autorijlessen betalen.
  Daarbij miet ik wel zeggen van een salaris zou je t voir mijn idee nuet kunnen betalen , wij in ieder geval nuet maar dat maakt niet uit hoe ern ander het invult voir de kinderen.
  Ik weet wel ze wisten waarvoor ze spaarden en konden ook een autootje kopen , was wel ern oudere maar ze konden ermee uit de voeten en manlief in garage gewerkt dus konden als !!!Er wat aan was, wat nuet is voorgekomen kon hij t zelf repareren.

  En ik vind t onnutte om als 17 harige achter t stuur met coach te mogen zitten.
  As t mis gaat kan je niet voir hen remmen bv

 5. Mijn zoons hebben totaal geen belangstelling voor een rijbewijs of een auto. Ze vinden het bezit niet belangrijk en het autorijden zelf trekt ze ook niet.
  Familietrekje zeker van mijn kant van de familie :-P
  Wel handig dat we in een omgeving gaan wonen met goed OV.

  • Ik denk dat het inderdaad erg helpt als er goed openbaar vervoer is. Mijn man woonde in Utrecht en had geen auto toen ik hem leerde kennen. Hij kon zich prima redden met het OV.

   Op het platteland is een auto toch wel erg handig.

  • Helemaal mee eens. Nu hebben wij heel lang in de Noordoostpolder gewoond en daar is het OV ook niet best. Zelfs geen trein in de buurt.
   Het scheelde misschien dat wij het niet voor hen gingen betalen. We betalen al heel veel voor ze, dat we vinden dat ze hun rijbewijs zelf moeten betalen. Maar als ze echt een rijbewijs hadden willen hebben, dan hadden ze die al gehad.

 6. Hier voor de rijbewijzen betaald. Maar dat is niets ten opzichte van Holland. Hier mag bijv. onze dochter in nov voor theorie gaan,ze is 15,maar zit in High school. ALs ze dat heft mag ze met ons rijden. Het is hier zelfs per provincie verschillend. Wel makkelijk, maar je moet je kids zelf eigenlijk leren rijden. Wel eerst theorie van school uit voor een x aantal lessen. Hier moet je geloof ik ook een lijst met tijden bijhouden voordat je afrijdt. Met een beetje geluk ben je voor zeker nog geen 200 dollar klaar.
  Groet, WIlma

 7. Hier mogen ze zelf sparen voor hun rijbewijs , ik vind dat niet perse bij de opvoeding horen zoals bijv, een studie.
  We hebben wel gespaard voor hun opleiding zodat ze die zonder leningen kunnen volgen, en dat vind ik stiekem al heel wat. Oudste dochter, heeft via de oude style haar rijbewijs gehaald en in het begin vond ik het dood eng om naast haar te zitten, jongste is net 16 en zit nu in haar examen jaar dus gaat pas na haar examen aan haar theorie beginnen en dan toch rijlessen nemen. Ik denk dat het namelijk stiekem elk jaar duurder gaat worden en bovendien doet ze rijervaring op waar wij bij zijn en dat vind ik wel weer een veilig idee.Ook bij haar zal het best eng zijn maar in feite kan ze gewoon rijden want ze krijgen niet voor niets hun rijbewijs. Oja ze heeft het zelf bij elkaar gespaard door folders te bezorgen vanaf haar 13 de.

  • Ik vind het ook best een beetje eng om naast mijn oudste dochter te zitten, Adrienne. Maar inderdaad: ze krijgen hun rijbewijs niet voor niets. Dat houd ik mezelf voor.

 8. Ik vind het halen van de rijbewijs niet iets wat wij als ouders betalen moeten. Uiteraard betalen we wel mee met onze kinderen, een gedeelte moeten ze ook zelf verdienen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder