Reacties

Autorijden: wie zit er achter het stuur? — 22 reacties

 1. manlief zit achter het stuur van zijn auto, ik achter t stuur van mijne, indien we met mijn(grote) auto als hele kudde ergens heen gaan delen we het meestal op, als het verre afstanden zijn een heen den ander terug ( wat overigens niks met borreltjes drinken te maken heeft want ip drinken we beide niet) De verdeling heeft dus geen weerspiegeling op/met onze verhoduing in onze relatie, is gewoon geboren uit het bezit der auto's.
  OH btw ik rijd graag auto op lange stukken, ik vind dat een ontspannend iets hebben...

 2. Eigenlijk is het grappig dat er gedacht wordt dat degene die rijdt de baas is.
  Want hij bedient eigenlijk degene die hij / zij vervoert.
  Ik reis altijd mee en ervaar het als luxe.
  Maar ik hou ook niet van rijden, ik kijk juist veel liever of lees een boek. Als ik moet rijden, heb ik altijd het gevoel van 'moeten'....

  Gr,
  Julia

 3. Hihi bij ons mijn man. Ik kan we lautorijden maar heb geen rijbewijs omdat ik geen examen heb gedaan. Toen ik laatst het in een weiland weer oefende bleek ik het best te kunnen.
  Maar ik denk toch niet dat ik het binnenkort nog ga halen. Ik vind het veel te druk op de weg. En zie het niet als onafhankelijkheid. Je bent toch afhankelijk van een ding?

 4. Jan rijdt altijd... ik geef er helemaal niets om om er naast te zitten en hij vindt het nu eenmaal leuk... Behalve als we een feestje hebben, dan rij ik terug. Hij drinkt graag een pilsje en voor mij maakt het niet uit of ik kan drinken of niet. Op de vraag of dat in onze relatie ook zo is, moet ik zeggen dat dat net zo is. De ene keer zit hij achter het stuur, de andere keer ik....

 5. Als we samen rijden, rijd ik meestal.. Gewoon, omdat ik liever rijd dan ernaast zit en manlief vindt het prima, want die zit doordeweek al veel achter het stuur :)

  Maar het heeft bij ons niks te maken met wie de "baas" is, denk dat bij ons alles behoorlijk gelijkwaardig is gelukkig!

 6. Wie van jullie twee past het nieuwe rijden toe. Praten jullie daar wel over. In de dicht in de buurt rijden kun je twintig procent brandstof uitsparen. Ik ken een vrouw die zich altijd bemoeide met de rijstijl van haar man. Ze heft nu een blinddoek voor haar ogen als hij rijdt. Hij rijdt graag, macho die hij is.

 7. Leuke vraag!
  Wij doen veel op de fiets en als we de auto pakken is het meestal voor een behoorlijk eind.
  Manlief rijdt dan want ik neem dan graag een haakwerkje mee.
  Vind ik zo gezellig, lekker muziekje erbij, beetje kletsen, omgeving bekijken en handwerken...
  Je ziet wel als we rijden maken we er bijna een feestje van :)

 8. Mijn man, die gebruikt de auto ook voor woon-werk verkeer. Ook in het weekend zal ik de auto alleen nemen als hij geen plannen heeft; hij vindt het prettig de auto tot zijn beschikking te hebben.
  Groet, LM

 9. Ik rij zelf al veel (school, boodschappen), en Farmer op de tractor. Hij geeft niets om auto's en heeft een hekel aan lange einden rijden (in de auto). Maar als we samen weggaan rijdt hij meestal. We wisselem ook wel af, hij heen en ik terug.

 10. @Opnieuwbeginnen: 'het nieuwe rijden' kende ik nog niet. Wel 'het nieuwe werken'! Maar in het algemeen gebruiken wij de auto eigenlijk vrij weinig. Mijn man reist per trein naar zijn werk, en ik loop en fiets bijna alles. Alleen de grote boodschappen worden gehaald met de auto.

  @Jellinacreations: wat een gezellig idee, om een haakwerkje mee te nemen!

 11. Wij hebben een automaat, dus veel van 'het nieuwe rijden' gaat langs ons heen. Veel te druk in de stad om je met dat geschakel bezig te houden, je hebt zo iemand op je motorkap liggen. Ons eigen 'nieuwe rijden' bestaat uit veelal metro, fiets, trein of bus pakken en de auto zo veel mogelijk laten staan. We hebben 1 auto, die rijdt 10.000 km per jaar, waarvan 4.000 tijdens de vakantiemaand. Dus eigenlijk rijden we niet veel. Door een mankement aan de benen mag/moet ik niet langer dan 1 uur achter elkaar rijden. Dus we zijn vooral pragmatisch. Met wie de baas is, heeft dat m.i. niets te maken. Groet, Hsm.

 12. Ook hier rijdt mijn man. Ik vind het zelf niet leuk. Dit komt omdat we een keer in een kettingbotsing zijn geraakt. sindsdien moet ik er niets van hebben.

 13. Ter aanvulling: ik rijd redelijk nieuw, maar in elk geval groen - heb namelijk geen auto maar maak gebruik van Greenwheels als ik een auto nodig heb (die staan hier overal in de buurt). Verder fiets ik alles ;)

 14. Meestal als we samen weggaan rijd ik. Ik vind het gewoon prettiger om zelf te rijden, dan om er naast te zitten. Maar in de vakantie heb ik bijna niet gereden, toen reed mijn man. Gewoon, omdat het zo uitkwam :)
  Wie de baas is? Wij allebei!
  Groetjes,
  Thara

 15. Hier rijdt vooral mijn man. Ik rijd meestal veiliger en voorzichtiger (hij kan er een echt aggressieve rijstijl op nahouden met momenten) maar hij maakt mij het rijden zodanig beu door te zitten bokken en opmerkingen te geven op alles dat ik het gewoon zo laat. Tijdens de week is de auto van mij alleen en voel ik er mij ook goed in! Als we terugkeren van een feestje rijdt ik als hij gedronken heeft. Maar dan hoor je hem veel minder klagen :-D. Het heeft echter niets te maken met de machtsverhouding in onze relatie want daarin hebben we min of meer evenveel te zeggen. Hoewel ik wel het huishouden regel (ik moet het immers ook doen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder