Reacties

Hoe vier jij je verjaardag? — 23 reacties

 1. Ik ben ook echt niet van de grote kringverjaardagen. Wil graag met anderen kunnen praten en niet alleen maar heen en weer lopen om iedereen tevreden te houden. Binnenkort ben ik jarig en ik vier het klein. 1x voor vriendinnen en 1x voor mijn familie en that's it.

 2. Die vier ik al jaren niet meer wegens er een enorme hekel aan hebben (vooral aan het in een kring zitten op een verjaardag) en ook omdat ik altijd in de zomer jarig ben en de meesten dan weg zijn of ikzelf ook. Wel gaan we altijd een lekker taartje eten of bakken met het gezin zelf. En krijg ik cadeaus op bed als ik wakker word, want dat vind ik - net als jij - wél heel leuk.

 3. Ik vier ook elk jaar mijn verjaardag met een huis vol visite... maar de laatste jaren op de verjaardag zelf en dan komen er ook 'middags een aantal mensen. Dan wordt het wat meer verdeeld over de dag en heb ik meer tijd om met iedereen te praten. En voordeel van een doordeweekse dag is dat het niet zo heel erg laat wordt...
  Ben viert zijn verjaardag nooit maar neemt zijn beide zussen en hun mannen mee uit eten op die dag.
  Maar dit jaar werden we allebei 55 en daarom gaven we een groot feest, gewoon bij ons thuis, maar de catering hadden we laten doen. En iedereen mocht na het eerste drankje zelf zijn glas blijven vullen... Super geregeld zo, want zo hadden we wel tijd om met alle ongeveer 40 mensen te kletsen... Over 5 jaar doen we het weer zo...
  Tot die tijd, gewoon lekker met een handjevol mensen in de middag en in de avond...
  Liefs,
  Mirjam

 4. Ik vier het meestal heel klein, met mijn vriend (lekker thuis samen iets speciaals koken ofzo) en met mijn ouders ga ik vaak een pannenkoek eten maar dat hoeft niet op de dag zelf. Ook ik ben in de zomer jarig en dan zijn er veel mensen op vakantie, vroeger met verjaardagsfeestjes stelde mijn moeder die daarom altijd uit tot de school weer was begonnen, dus een handig moment voor 'een huiskamer vol' is dat ook niet.
  De grotere feestjes bewaar ik voor specialere momenten die niet jaarlijks terugkeren zoals het behalen van mijn twee masters vlak voor de zomer dit jaar, dan vind ik het wel een keertje leuk. Hoewel het er meer op neer komt dat je met veel mensen afspreekt met ze binnen kort eens echt (uitgebreid) bij te kletsen.
  Op termijn (als we een tuin hebben of op zijn minst een eigen woonkamer waar meer dan 5 mensen in passen) willen mijn vriend en ik 1x onze verjaardagen (hij maart, nog te koud en ik augustus, ook niet handig) vieren. Wie zin heeft komt, wie geen zin heeft niet. Zo aan het begin van het lekkere weer in mei of juni liefst met iets lossigs als een bbq of lopend buffet ofzo. Liefst niet met cadeautjes maar liever in de formule dat iedereen zijn eigen favoriete gerecht meeneemt. Rond onze eigen verjaardagen dan verder geen 'gedoe' dat zou voor ons beide het ideaal zijn. Wie weet ooit..

 5. Dat verjaardag-vieren in een kring is toch wel typisch Nederlands hoor. Wij kennen dat hier niet zo. En ik ben er niet rouwig om! Op mijn verjaardag overdag doe ik iets leuks met man of zus of moeder.(altijd inclusief ergens samen eten). In late namiddag of 's avonds in het gezin: taart of ander lekkers. Ander bezoek is er bijna nooit. (en ik hoef ook niet per se naar andermans verjaardag:) ) Maar ik krijg wel graag kaartjes voor mijn verjaardag :)
  Groetjes uit B

  • Post is inderdaad leuk! Ik kreeg gisteren een tijdschrift en een mooie kaart van een vriendin. En een eCard van mijn jongste zusje, met het bericht dat het cadeau onderweg is! Daar verheug ik me op!

 6. Bij voorkeur vier ik het niet. indien gevraagd is mijn wens een extra dikke kus.
  Maar helaas kom ik er niet ieder jaar onderuit en nodigen sommigen zichzelf uit dus dan moet ik wel wat he ;-)
  Dan doe ik graag iets eet-achtigs, een high-tea, een grote pan soep, etc etc...op zich vaak wel gezellig, want dat maak ik gewoon van te voren klaar en ik bed daar vrij relaxed over/in.

 7. In België wordt dat niet zo gedaan, dat uitgebreid vieren. Kinderverjaardagen worden gevierd met (groot)ouders, broers/zussen en een feestje met wat vriendjes, vaak op woensdagnamiddag omdat de scholen hier dan dicht zijn. Volwassen verjaardagen worden gevierd met een etentje met het gezin (al dan niet thuis, hier is het zo dat mijn man dan heerlijk uitgebreid kookt) en evt een stuk taart. Partijtjes met vrienden, de hele familie op bezoek enz...ik moet er niet aan dénken!

  • Interessant dat verjaardagsfeestjes in België anders gevierd worden! Wat word je toch bepaald door het land waar je woont! De Belgische methode spreekt me aan!

 8. Wij vieren het nog wel traditioneel maar we zitten er wel aan te denken om daarmee te stoppen eigenlijk, behalve voor Tobias. Maarja, ik zeg het al jaren, maar tegen die tijd vind ik het toch wel weer gezellig als iedereen komt en je gaat al snel automatisch in een kring zitten

 9. De kinderverjaardagen vieren wij niet zo groots. Opa en oma komen op de dag zelf en een zaterdag er vlakbij komen er een paar ooms en tantes.
  De verjaardag van manlief en mij vieren we met onze ouders, broers/ zussen/ zwagers/ schoonzussen en wat vrienden. aangezien wij allebei uit een groot gezin komen is dat al een flinke koppel. Dat past niet in de woonkamer. We zijn gelukkig in de zomer jarig, dus vesten aan en lekker in de tuin. Inderdaad in een gezellige grote kring, puntje taart, bakkie koffie en later wat anders. Wij vinden het gezellig hoor. Ik ga rustig een poosje zitten en bijv. mijn zwagers pakken rustig zelf wat te drinken. Makkelijk, hoef ik er niet voor te lopen.

 10. Ik vier mijn verjaardag 2x. Een x voor familie (in een kring) & ook nog voor vrienden (muziek, drank, lol). Voor familie vier ik het uit 'verplichting' & voor vrienden om te genieten!

 11. Mijn moeder komt altijd op de dag zelf en mijn broer ook. Vaak lunchen we dan gewoon samen met manlief en de kinderen. De rest van de dag lopen mensen binnen die binnen willen lopen. Het weekend voor of na mijn verjaardag ( ligt eraan wat het dichtste bij ligt) hebben we hier andere familieleden en vrienden binnen lopen. Wie komt, die komt en wie weg blijft, blijft lekker weg. Maar meestal is het wel volle boel.

  Volgende week hebben we dagen achter elkaar feest. De 23e is zoonlief jarig en de 27e is dochterlief jarig, dus de dagen ertussen in staan bol van de kinderfeestjes en grote-mensen-feestjes. Na die dagen ben ik ook echt wel helemaal klaar met feestvieren.

 12. Ik vier mijn verjaardag altijd heel klein. Op de dag zelf voor mijn gezin, samen drinken we koffie en eten we gebak. Voor mij is jarig zijn een lekker rustig dagje en niet hoeven koken.

  Mijn vriendin die dichtbij woont komt ook even koffie drinken en zo ook mijn ouders.

 13. Heerlijk! Ik hoop dat dat hier ook zo rustig gebeurd. Ik ben jarig rond kerst en iedereen is dan druk. laatste jaren heb ik het dan ook klein gevierd. Ik denk dat ik het voor de familie vier samen met mijn dochtertje de maand erna

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>