Bellen of mailen

bellen of mailen

Ik geef het toe: als het om bellen gaat kom ik uit de middeleeuwen.

In de kwestie bellen of mailen mail ik veel liever.

Bellen of mailen

Ik zie de volgende voordelen van mailen:

 • Iemand krijgt je berichtje op het moment dat het hem of haar uit komt, en hoeft niet acuut te reageren. Als je iemand belt is de vraag om een reactie toch acuter.
 • Je kunt rustig en zorgvuldig je woorden kiezen.
 • Je hebt zwart-op-wit wat je hebt gezegd of gevraagd.
 • Het is goedkoper!

Nadelen van mailen

Maar ik geef het toe, mailen heeft ook nadelen.

 • Niet iedereen leest haar mail even vaak, waardoor je soms lang op respons moet wachten.
 • Met mail verlies je de toon waarop je iets zegt. Soms komen je woorden daardoor anders over dan je ze had bedoeld. Om die reden gebruik ik graag emoticons, om de toon van mijn tekst aan te geven ; )

Ondanks de nadelen vind ik mailen toch fijner. En ik vind mezelf ook het best bereikbaar via de mail. Het is efficiënter om me te mailen, dan om me te bellen. Omdat ik bij mail de kans krijg even na te denken over mijn reactie, zal die doordachter en daardoor beter zijn. Aan de telefoon heb ik nog wel eens de neiging in dingen toe stemmen die ik eigenlijk helemaal niet wil!

Mijn belgedrag: praktisch niet bestaand

Ik bel dan ook eigenlijk zelden tot nooit. Ik denk dat ik gemiddeld 1 keer per week iemand bel. De rest gaat allemaal via de mail. Als ik bel, dan doe ik dat met onze huistelefoon. Ik heb een prepaid mobieltje en bellen is dan relatief duur. Bovendien vind ik het waardeloos.

En ik bel nooit iemand op een 06-nummer. Ik heb altijd het gevoel dat ik ze dan net bel als ze in de rij staan bij de kassa of zo. Liever bel ik een vast nummer, want dan is iemand tenminste ook thuis!

Wat heeft jouw voorkeur: mailen of bellen? En hoe vaak bel je per week?

23 Comments

 1. wilma
 2. Nina
 3. Ilse
 4. bespaarzuinig
 5. Mirjam
 6. "Hanneke"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh