Bloemen plafond in Paleis het Loo: doe het zelf in 3 stappen

bloemen plafond

Een vriendin van mij bezocht van de week Paleis het Loo. En ze mailde me deze prachtige foto van het bloemen plafond van het paleis!

Bloemen plafond

Aan het plafond hangen kunstbloemen die op hun kop met visdraad aan het plafond zijn bevestigd.

Ik vind het echt schitterend!

Bloemen aan plafond maken

Wil jij ook bloemen aan je plafond? Dat kan op verschillende manieren. Je zou eventueel simpelweg een bloemetjesbehang op het plafond kunnen plakken. Of met kwast en verf bloemen op het plafond schilderen.

Maar je kunt ook letterlijk bloemen aan het plafond maken zoals in Paleis het Loo.

Stappenplan bloemenplafond

Dit heb je nodig:

Stappen voor een bloemen plafond

1. Bereid het  bloemen plafond voor

Zorg ervoor dat het plafond schoon en droog is voordat je begint. Als je plafondhaken gebruikt, meet en markeer dan de locaties waar je ze wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de haken stevig en veilig zijn bevestigd.

2. Bereid de bloemen voor

Als je kunstbloemen gebruikt, snijd dan de bloemen van de stelen af, zodat je alleen de bloemhoofden overhoudt. Dit maakt het gemakkelijker om ze aan het plafond te bevestigen. Als je echte bloemen gebruikt, moet je ze voorbereiden door de stelen kort te knippen, zodat ze niet te zwaar worden voor het bloemen plafond.

De bloemen vast maken aan visdraad

Er zijn verschillende manieren om de bloemen aan het plafond te bevestigen.

Een veelgebruikte methode is het gebruik van bloemendraad of visdraad.

Neem een stuk draad van de gewenste lengte en maak een lus aan het ene uiteinde. Bevestig de bloemen aan de draad door ze voorzichtig door de lus te steken en de lus stevig vast te trekken.
Bevestig het andere uiteinde van de draad aan het plafondhaakje of een ander stevig punt aan het plafond. Herhaal dit proces met verschillende bloemen en draadlengtes om een gelijkmatige verdeling te bereiken.

3. Hang de bloemen aan het plafond

Begin met het ophangen van de eerste bloem vanuit het midden van het plafond. Werk vanuit het midden naar buiten toe en verdeel de bloemen gelijkmatig over het plafond.
Zorg ervoor dat de bloemen op verschillende hoogtes hangen om een dynamisch en natuurlijk effect te creëren. Gebruik eventueel doorzichtige plakband om de draden aan het plafond te bevestigen als je je zorgen maakt dat ze los kunnen komen.

Bloemen plafond inspiratie

Hieronder een paar voorbeelden van bloemen aan het plafond ter inspiratie!

bloemen plafond

Een bloemenkrans aan het plafond:

bloemen aan plafond

Bloemen met groen:

bloemen plafond

Similar Posts

4 Comments

  1. Het is wel apart maar ook erg druk.
    Die plafonds zijn van zichzelf al mooi met al die ornamenten.
    We zijn vaak in Paleis het Loo geweest met de kinderen toen ze jonger waren.

  2. Persoonlijk vind ik het afschuwelijk, stofvangers en spinnewebbenverzamelplaatsen.
    Zie toch liever de originele plafonds.

  3. Wat ontzettend leuk dat je aandacht besteedt aan onze tentoonstelling ‘Royal Showpieces’ die nog t/m 24 augustus is te zien! Deze bloemeninstallatie is slechts een onderdeel van de gehele tentoonstelling en behoort tot de ‘bloemenkamer’. De originele plafonds zijn ook nog steeds erg goed zichtbaar, doordat er gedurende de tentoonstelling tapijt op de grond ligt met een zeer gedetailleerde print van het plafond. Kortom, een hele bijzondere ervaring!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.