IJsblokjes vormen

ijsblokjesvormenOp een warme zomerdag gaat er niets boven een verfrissend drankje. Maar eenmaal ín het glas, met het glas in je warme hand, wordt menig drankje snel warmer. Dan brengen ijsklontjes uitkomst. En gelukkig kun je die heel makkelijk zelf maken. Met een ijsblokjes vorm!

IJsblokjes maken is makkelijk

IJsblokjes maken is iets wat zelfs een peuter kan. Het is een kwestie van een ijsblokjes vorm vullen met water, en dan in de diepvries zetten. Vervolgens is het een kwestie van wachten tot het water is veranderd in ijsklontjes. En als je dan een koud drankje wil, pak je even een ijsblokje en doet het in je drankje.

Hoe voorkom je dat je drankje waterig wordt?

Een nadeel van een ijsblokje vind ik vaak dat je drankje er waterig van wordt. Daarom adviseer ik om ook ijsblokjes te maken van het drankje dat je graag drinkt. Ben je gek op sinas of cola? Giet daar dan voorzichtig wat van in een ijsblokjes vorm en vries dat in. Als het ijsblokje smelt wordt het niet waterig! Sterker nog, je hebt nog een beetje extra sinas of cola.

IJsblokjesvormen in alle soorten en maten

Ooit produceerden ijsblokjesvormen standaard vierkante ijsblokjes. Maar inmiddels zijn er ook vormen voor ronde ijsblokjes en zelfs voor duplo blokken! Ook zijn er nu ijsblokjesvormen van nieuwe materialen. Zoals plastic zakjes en siliconen. Het voordeel van siliconen ijsblokjesvormen is dat je de ijsblokjes er makkelijk uit kunt krijgen.

Hier onder een aantal bijzondere ijsblokjesvormen

Klik op het plaatje voor de prijs en meer informatie

IJsblokjesvormen voor diamantvormige ijsblokjes:

ijsblokjes vorm

IJsblokjesvorm voor bloemen van siliconen materiaal:

ijsblokjes

Vliegende schotel ijsblokjesvorm:

ijsblokjes

Extra mooie ijsblokjes

Creatievelingen vriezen blaadjes munt, kers of framboos bij het ijsblokje in! Dat is een kwestie van toevoegen aan het water in de ijsblokjesvorm. Een kleurtje kun je ze geven door er een klein beetje ranja bij te doen.

ijsblokjes vorm

Je kunt nog veel meer met ijsblokjesvormen doen!

Behalve ijsblokjes maken kun je nog veel meer dingen doen met ijsblokjesvormen. En dat is leuk, want die dingen kosten bijna niets. Bij de Action heb je er bijvoorbeeld al eentje voor maar 59 cent.

1. Voorraad jus invriezen

Eet je niet elke dag vlees, maar lust je wel graag jus bij de maaltijd? Maak dan een keer een ruime hoeveelheid jus als je vlees braadt, en giet wat je overhoudt in een ijsblokjes vorm. Vries die vervolgens in. De volgende keer dat je jus nodig hebt, kun je gewoon een jus ijsblokje ‘oogsten’!

2. Zelfgemaakt babyvoedsel invriezen

Laat jij Olvarit en dergelijke het liefst links liggen, en maak je alleen zelf verbouwd, biologisch voedsel klaar voor je spruit? Maak dan een wat grotere hoeveelheid klaar, en doe wat je overhoudt in ijsblokjes vormen. Bijkomend voordeel is dat je kleine porties hebt. Dat is handig als je kind nog niet zoveel eet.

3. IJsblokjesvormen als leuk speelgoed

Als je kind uit de fase is dat hij of zij alles in de mond doet, kunnen ijsblokjesvormen leuk dienen om kraaltjes in te doen. Kinderen kunnen veel plezier beleven aan het ordenen van kleurtjes, vormen etc.

4. IJsblokjesvormen om te organiseren

Heb jij ook van dat rondslingerende kleine spul, waar je niet echt een goede plek voor kunt bedenken? Bijvoorbeeld oorbellen, nietjes, paperclips, schroefjes of kleine spijkers? Een ijsblokjesvorm is een prima methode om soort bij soort te sorteren.

5. IJsblokjesvormen als verfdoos

Net als lege eierdozen zijn ijsblokjesvormen ook geschikt om verf in te doen. Bij de Action kun je grote tubes verf kopen voor je kind. Giet in elk bakje van de ijsblokjesvorm een beetje verf. Eventueel kun je zelfs ook kleuren mengen!

Hoe maak jij ijsklontjes? En wie weet er nog meer handige gebruikstips voor ijsblokjesvormpjes?

19 Comments

  1. Anke
  2. Jet
  3. Janneke
  4. "Hanneke"
  5. Lot
    • Truus
    • Lot
  6. Els

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh