Reacties

IJsblokjes vormen — 19 reacties

 1. Wat een leuk idee, zo'n framboos erin. Ga ik zeker doen!

  Ik hoor vaak van borstvoedenden dat ze gekolfde melk zo invriezen en bv meegeven aan gastouders ed.

  O, en silicone is niet alleen makkelijk omdat de klontjes er zo goed uitkomen, het is ook nog eens gifvrij! En (zeker hard) plastic is vaak wel giftig.

  Het is leuk, nu ik "lid" ben geworden, dat ik alle berichten in mijn mail krijg. Lees ik ze meteen!

  Groetjes,

  Anke

 2. Ik heb dit jaar voor het eerst in 10 jaar weer eens ijsklontjes gemaakt, in zakjes, geen plek voor zo'n bak in de vriezer. Ik heb ook plastic ijsblokjes, zo heb je geen last van waterige drankjes maar eigenlijk gebruik ik die niet, de ijsblokjes waren ook voor m'n huisdieren en niet voor mij. :P

  • Ja in de waterbak voornamelijk, soms gewoon zo'n hele zak in een handdoek zodat ze erop kunnen gaan liggen. Het is zelfs hier op 3 hoog nu nog 27 graden, moet je nagaan als het 30 graden of warmer is buiten, en vooral m'n konijn kan er niet tegen, die krijgen last boven de 25 graden normaal gesproken. Ondertussen heb ik een icepod speciaal voor konijnen gekocht dat is wat handiger, maar ijsblokjes in het water van de katten is alsnog een goede optie om ze wat af te koelen en dan wordt het water ook niet zo snel lauw en vies. Dat heb ik zelf altijd in de zomer, als het iets te lang staat is het eigenlijk niet echt drinkbaar meer, bah.

 3. Ik gebruik altijd plastic zakjes die zichzelf sluiten als je het water erin laat lopen. Heb je tenminste je keukenla niet vol liggen met dingen die ja alleen in het seizoen gebruikt...

 4. Ik vind de siliconen vormen zo stinken maar zijn ze idd niet giftig? Door de lucht dacht ik dat ze ook wel niet zo gezond zouden zijn.
  En ik maak in de ijsblokjesvorm ook wel chocolaatjes. Chocolade smelten, wat lekkers in het bakje doen (pinda's, rozijnen e.d.), chocola erbij en eventueel nog wat spikkels. Even uitharden in de koelkast en daarna genieten maar.
  Verder gebruik ik nooit ijsklontjes, vind het zo zonde van mijn drinken als ik al eens fris drink. Meestal drink ik water, lauw. Koud water vind ik niet prettig, als het heel heet is doe ik 50/50 anders is het niet echt lekker. Lauw en uit de koelkast waar standaard een pak staat voor manlief.

 5. Voor mijn koude drinken heb ik altijd flessen water in de koelkast liggen. Heerlijk! Ijsblokjesvormen gebruik ik ook voor restjes wijn en voor citroen- en limoensap: voor in drankjes, soep, en andere recepten waar je maar weinig nodig hebt van iets.

  • Ik heb pas van die herbruikbare ijsblokjes bij de a.ction gekocht. Vind ze heel fijn omdat je drankje niet waterig wordt. En voor een buil op het hoofd van de kids zijn ze ook ideaal!

  • Ik heb ze ooit gekocht bij winkels als action, euroland, budgetplaza oid. Netje vol voor 1-2 euro of zo.

 6. Ja, vroeger gewoon in een vorm inderdaad, volgens mij was dat al siliconen die kwam mee met de koelcombi die ik kocht. Later maakte ik ze in van die zakjes die je om de kraan heen kunt hangen en de kraan laten lopen. Tegenwoordig heb ik ze niet meer in huis, ik drink amper frisdrank en je kunt ze voor bijna niks kopen in grote zakken in de supermarkt, mocht het dus voorkomen dat ik het echt een keer nodig heb, dan haal ik wel een zak.

  Gezien ik het wel kan maken maar dan sta ik ze later weer weg te gooien omdat ze niet gebruikt zijn en ruiken naar bijv. alle kruiden die erin hebben gelegen, hahaha en dat smaakt echt niet! ;-)

  Zo ook de tips, komen voor mij ietsje te laat, jus eet ik amper tot niet, zo wel dan direct en het restje is te weinig om te bewaren, bla... kortom... en verf, ik heb echte paletten in huis, hahaha

  X

 7. Wat leuk al die dingen waarvoor je de ijsblokjes vormen nog meer kant gebruiken. Bij sommige heb ik nog niet stilgestaan. Voor verf lijkt het me idd super handig! Eigenlijk maak ik nooit ijsblokjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder